Καινούργιο τσιπ ετοιμάζει η Apple για τα προϊόντα της

Καινούργιο τσιπ ετοιμάζει η Apple για τα προϊόντα της
ired.gr

Η Apple ετοιμάζει ένα καινούργιο τσιπ που θα μειώσει τη χρήση των Intel επεξεργαστών στα Mac laptops, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη ζωή της μπαταρίας τους!

Πρόκειται για ένα τσιπ το οποίο θα βοηθάει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς θα διαχειρίζεται βασικές λειτουργίες, τα emails και τα updates όταν το laptop θα βρίσκεται σε sleep mode. Στην παρούσα στιγμή η Apple βασίζεται στον κεντρικό επεξεργαστή Intel που διαθέτουν τα MacBook Pros να αναλάβει αυτές τις διαδικασίες, αλλά κατασκευάζοντας ένα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης επεξεργαστή, η Apple θα μείωνε την κατανάλωση της μπαταρίας ακόμη περισσότερο.

Πληροφορίες λένε πως το τσιπ θα είναι παρόμοιο με τον επεξεργαστή που υπάρχει ήδη στα MacBook Pros. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα αντικατασταθεί ο υπάρχον επεξεργαστής με το συγκεκριμένο τσιπ, αντιθέτως η Apple σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την χρήση και τα προνόμια και των δύο.

Η Bloomberg σχολιάζει ότι: «το συγκεκριμένο τσιπ μπορεί να υπάρξει σε κάποια νεότερη έκδοση MacBook Pro που θα κυκλοφορήσει φέτος. Αυτό είναι ένα καλό νέο καθώς το 13” Touch Bar μοντέλο του MacBook Pro έχει δεχθεί αρκετά αρνητική κριτική για τη χαμηλή διάρκεια της μπαταρίας του. Εγώ είχα 5 με 6 ώρες ζωής όταν το δοκίμαζα το προηγούμενο έτος. Με την προσθήκη αυτού του τσιπ, η μπαταρία θα διαρκεί αρκετά περισσότερο».

Από την άλλη, πόσο χρήσιμο θα είναι αυτό το τσιπ σε χρήστες που κάνουν μειωμένη χρήση και αφήνουν το MacBook αφόρτιστο για μεγάλα χρονικά διαστήματα; Άλλωστε τα καινούργια αυτά προνόμια, θα μπορούν να είναι ωφέλιμα μόνο εφόσον το MacBook θα βρίσκεται σε sleep mode.

Παρόλα αυτά, είναι ένα μεγάλο βήμα της Apple για τη δημιουργία των δικών της επεξεργαστών και για τις συσκευές της που “τρέχουν” πλήρη λειτουργικά συστήματα.

Διαβάστε επίσης: «MacBook Pro 2016 - Πρώτο σε πωλήσεις και με διαφορά!»

Από Emma