Λειτουργία «Μην Ενοχλείτε»: πώς να την προσπελάσετε

Λειτουργία «Μην Ενοχλείτε»: πώς να την προσπελάσετε
ired.gr

Η λειτουργία Μην Ενοχλείτε ή Do not Disturb χρησιμοποιείται κατά κόρον τις βραδινές ώρες, όταν κάποιος κοιμάται ή όταν ο χρήστης θέλει να τον αφήσουν προσωρινά «ήσυχο», χωρίς να του αποσπούν την προσοχή με κλήσεις και μηνύματα.
Η άλλη όψη του νομίσματος είναι να καλείτε εσείς κάποιον άλλον και αυτός, επειδή πιθανότατα έχει ενεργοποιήσει το «Μην Ενοχλείτε», να μην απαντά στην κλήση σας.
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς θα καταλάβετε άμεσα αν οι επαφές σας έχουν χρησιμοποιήσει τη λειτουργία αυτή και πώς να καταφέρετε να τους μιλήσετε ούτως ή άλλως.

Πώς θα καταλάβετε ότι καλείτε ένα iPhone με το Do Not Disturb στο ΟΝ

Πρώτα από όλα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε αν η επαφή που καλείτε χρησιμοποιεί τη λειτουργία «Μην Ενοχλείτε». Τα «συμπτώματα» είναι πολύ εμφανή και δεν θα δυσκολευτείτε να το καταλάβετε.
Αν καλέσετε τον αριθμό, το τηλέφωνο χτυπήσει μόνο μια φορά και μετά ανακατευθυνθείτε στον τηλεφωνητή για να αφήσετε μήνυμα, να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για την ενεργοποιημένη λειτουργία «Μην Ενοχλείτε». Από την άλλη πλευρά, το iPhone της επαφής σας δεν έχει δεχθεί την κλήση και δεν έχει ανάψει ούτε καν η οθόνη. Όταν, όμως, ο χρήστης πάρει τη συσκευή του στο χέρι του, θα ενημερωθεί άμεσα ότι τον καλέσατε.
Αν στείλετε μήνυμα σε έναν αριθμό που έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία «Do not Disturb», τότε δεν υπάρχει τρόπος να το αντιληφθείτε. Αν το μήνυμα είναι iMessage, σε εσάς θα εμφανίζεται ως «παραδόθηκε» έως ότου η επαφή σας δει το μήνυμα και το ανοίξει.

Πώς να κάνετε την επαφή να απαντήσει παρά το Do Not Disturb

Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάτι πολύ επείγον και θέλετε οπωσδήποτε να μιλήσετε με το άτομο που καλείτε. Ακόμη κι αν έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία «Μην Ενοχλείτε», υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να τους κάνετε να ειδοποιηθούν άμεσα.

  • Καλέστε ξανά μέσα σε 3 λεπτά

do not disturb 1

Στις ρυθμίσεις του «Μην Ενοχλείτε» έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις. Αν καλέσετε την επαφή για δεύτερη φορά μέσα σε 3 λεπτά, η δεύτερη κλήση δεν θα παραληφθεί σε σίγαση. Αυτό το τέχνασμα έχει την υψηλότερη πιθανότητα επιτυχίας, επειδή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

  • Καλέστε από διαφορετικό αριθμό

do not disturb 2

Είναι επίσης δυνατό να ρυθμίσετε τη διαθεσιμότητα για ορισμένες επαφές ή ομάδες επαφών. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την πραγματοποίηση κλήσεων από τις ρυθμίσεις του «Μην Ενοχλείτε» και να εξακολουθεί να λαμβάνει κλήσεις από συγκεκριμένα νούμερα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να προσπαθήσετε να καλέσετε την επαφή από ένα άλλο τηλέφωνο. Ίσως, το άτομο που ψάχνετε να έχει προσθέσει εκείνον τον αριθμό στις εξαιρέσεις και η κλήση δεν θα είναι σε σίγαση.

  • Επιλέξτε μια διαφορετική χρονική στιγμή της ημέρας

do not disturb 3

Η λειτουργία «Μην Ενοχλείτε» μπορεί να προγραμματιστεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τον χρήστη. Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα άτομο, ρίξτε μια ματιά στην ώρα. Είναι πιθανό η επαφή σας να κοιμάται αυτή τη στιγμή; Προσπαθήστε να καλέσετε αργότερα, αν δεν είναι επείγον.
Σε κάθε περίπτωση, ο παραλήπτης της κλήσης θα ενημερωθεί άμεσα ότι τον καλέσατε, όταν ξεκλειδώσει τη συσκευή του.

Διαβάστε επίσης: «Το iPhone δεν “χτυπάει” σε κλήσεις και δεν ειδοποιεί στα μηνύματα»

Από mirelen