Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7 Plus: το δημοφιλέστερο “Plus” μοντέλο, σύμφωνα με την Apple

iPhone 7 Plus: το δημοφιλέστερο “Plus” μοντέλο, σύμφωνα με την Apple
ired.gr

Κάποιες ειδήσεις αποτελούν έκπληξη και κάποιες άλλες είναι αναμενόμενες. Στη δεύτερη κατηγορία, “ανήκει” η είδηση που προέκυψε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Apple, Tim Cook.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, το 5,5 ιντσών iPhone 7 Plus, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016 μαζί με το μοντέλο των 4,7 ιντσών, είναι το πιο δημοφιλές “Plus” μοντέλο που η Apple κατασκεύασε, ξεπερνώντας σε πωλήσεις το iPhone 6 Plus του 2014 και το iPhone 6s Plus του 2016.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 Plus - Συλλάβετε εξαιρετικές φωτογραφίες με λειτουργία λήψης Πορτρέτου

Η Apple, ανέκαθεν φρόντιζε να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των “απλών” και των “Plus” μοντέλων των iPhones, εκτός φυσικά από την προφανή διαφορά, το μέγεθος δηλαδή της οθόνης και εν τέλει της ίδιας της συσκευής. Στο iPhone 7, οι διαφορές είναι και πάλι εμφατικές, με το phablet μοντέλο της εταιρείας να εξοπλίζεται με διπλή κάμερα, ένα χαρακτηριστικό το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές, μεταξύ των χρηστών.

Το εφέ βάθους είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, κυρίως όμως θα προσέθετα, λόγω του συνδυασμού ευκολίας - αποτελέσματος. Ο κάθε χρήστης, είτε έχει εμπειρία με τη λήψη φωτογραφιών, είτε όχι, μπορεί πλέον να τραβήξει πανέμορφες φωτογραφίες πορτρέτου και όχι μόνο.

Το οπτικό ζουμ, συνεπικουρεί στην αίσθηση της χρήσης μίας “κανονικής” φωτογραφικής μηχανής και, το μόνο παράπονο (προσωπικό τουλάχιστον) είναι η έλλειψη οπτικού σταθεροποιητή εικόνας, στον δεύτερο φακό των 56mm. Προφανώς, η προσθήκη του OIS, θα αποτελέσει ένα από τα δυνατά στοιχεία του επόμενου (επερχόμενου, επετειακού, iPhone 7s Plus, iPhone 8 - όπως θέλετε πείτε το) iPhone.

iphone 7 plus 1

Οι καταναλωτές δείχνουν πλέον πως συνηθίζουν στη χρήση μεγαλύτερων οθονών, γενικότερα. Το 2014, οι χρήστες της Apple έκαναν “το μεγάλο άλμα” και από τις συσκευές των τεσσάρων ιντσών, πέρασαν σε αυτές των 4,7 και 5,5 ιντσών. Σχεδόν δυόμισι χρόνια πέρασαν από τότε και οι φανς της Apple δείχνουν να έχουν πλήρως εξοικειωθεί με αυτά τα (ανεβασμένα) μεγέθη οθονών.

Προσωπικά, αν και δεν έχει αναφερθεί σχεδόν καθόλου, θα προσέθετα πως η ύπαρξη 3GB μνήμης RAM, υπήρξε μία ουσιαστική προσθήκη στο iPhone 7 Plus. Μπορεί κατά πολλούς αυτή να χρησιμεύει για το bokeh effect, δεν παύει όμως να μειώνει (έως εκμηδενίζει) τις επαναφορτώσεις (reloads) των καρτελών του Safari.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το πιο πλήρες iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ και στη μαύρη ματ απόχρωση, ίσως και το ομορφότερο (αν και το λευκό iPhone 5 στην εποχή του “έβγαζε μάτια”).

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status