Μετά από καιρό, η Apple ανακοίνωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων συσκευών iPhone

Μετά από καιρό, η Apple ανακοίνωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων συσκευών iPhone
ired.gr

Όλοι περίμεναν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple για να διαπιστώσουν αν θα έχει συνέχεια η πτώση στις πωλήσεις και στα κέρδη της εταιρείας, μετά από τρία συνεχή πτωτικά τρίμηνα.

Η Apple λοιπόν, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο του 2017 (ημερολογιακά, πρόκειται για το τέταρτο τρίμηνο του 2016). Για το “εορταστικό” αυτό τρίμηνο (όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε καθώς περιλαμβάνει την εορταστική περίοδο), ο τζίρος σημείωσε άνοδο και κυμάνθηκε στα 78,4 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη έφτασαν τα 17,9 δις $.

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, η εταιρεία είχε κάνει τζίρο 75,9 δις $ και είχε επιδείξει κέρδη της τάξεως των 18,4 δις $.

apple reports record results 1

Το μικτό περιθώριο κέρδους κυμάνθηκε στο 38,5%, σε πτωτική τάση σε σύγκριση με το 40,1% του δ’ τριμήνου του 2016. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι πως οι διεθνείς πωλήσεις της Apple (εκτός ΗΠΑ δηλαδή), αποτέλεσαν το 64% του τζίρου της, επί του συνόλου.

Η Apple πούλησε 78,3 εκατομμύρια συσκευές iPhone, σε μικρή άνοδο έναντι των 74,8 εκατομμυρίων συσκευών που είχε διαθέσει το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Επίσης, βελτιώθηκαν ελαφρώς και τα μεγέθη ως προς τους υπολογιστές Mac, καθώς διατέθηκαν 5,4 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 5,3 εκατομμυρίων, ένα χρόνο πριν.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα οικονομικά αποτελέσματά μας, σύμφωνα με τα οποία το τέταρτο τρίμηνο του 2016 αποτέλεσε για εμάς το πιο ισχυρό τρίμηνο από άποψη τζίρου, όλων των εποχών. Πουλήσαμε περισσότερα iPhones από ποτέ και σπάσαμε τα ρεκόρ μας ως προς τον τζίρο, στους υπολογιστές Mac, στις υπηρεσίες μας, αλλά και στο Apple Watch”

Αυτά δήλωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο CEO της Apple, Tim Cook, συμπληρώνοντας πως η εταιρεία αναμένει για το τρίμηνο που διανύουμε τζίρο κοντά στα 52,5 δις $ και μικτό περιθώριο κέρδους κοντά στο 38,5%.

apple reports record results 2jpg

Η Apple δείχνει να ξεπερνά τις πτωτικές τάσεις που αντιμετώπισε τα τρία τελευταία οικονομικά τρίμηνα. Πετυχαίνοντας αύξηση στις πωλήσεις των iPhones, δίνει μία απάντηση σε όσους προέβλεπαν το “ξεφούσκωμα” των πωλήσεών της, κυρίως λόγω του “βαρετού” iPhone 7.

Ο δρόμος όμως, είναι δύσκολος. Φέτος, από το “επετειακό” iPhone θα κριθούν πολλά. Οι πελάτες της εταιρείας δεν αρκούνται στο να έχουν το πιο γρήγορο κινητό, αλλά, περιμένουν από την εταιρεία να αποδείξει πως μπορεί ακόμα να σχεδιάζει πανέμορφες και πρωτότυπες συσκευές.

Διαβάστε επίσης: «AnTuTu - Tα πιο γρήγορα smartphones του 2016»

Η Apple δείχνει να ανακάμπτει. Το 2017 θα μας δείξει αν αυτή η τάση είναι προσωρινή, ή, αν θα ξεκινήσει μία νέα κούρσα ανόδου. Το επετειακό iPhone, θα μας “δείξει” πολλά.

από Kostthem