Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Watch - Γνωρίστε την αναμενόμενη λειτουργία Theater mode (Video)

Apple Watch - Γνωρίστε την αναμενόμενη λειτουργία Theater mode (Video)
ired.gr

 Στην επόμενη έκδοση του watchOS, μία νέα λειτουργία, το Theater mode, θα κάνει την εμφάνισή της. Δείτε το video.

Η Apple συνεχίζει να διαθέτει νέες δοκιμαστικές εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων στους δημιουργούς, αλλά και στους public beta testers. Μετά το macOS και το iOS, πήρε πλέον σειρά και το watchOS, με την Apple να παραδίδει στους developers την πρώτη beta έκδοση 3.2, προς δοκιμή.

Το (κατά πολλούς) νέο στοιχείο της έκδοσης αυτής, όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει, είναι η προσθήκη του Theater Mode. Αυτή η νέα λειτουργία είναι σχεδιασμένη κατά τρόπο που θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τον ήχο της συσκευής τους και ταυτόχρονα τη λειτουργία “Σήκωμα για αφύπνιση”. Έτσι, με μία μόνο κίνηση, θα μπορούμε να απενεργοποιήσουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να “ενοχλήσει”, (για παράδειγμα) σε μια αίθουσα κινηματογράφου, ή σε μία θεατρική παράσταση.

Φυσικά, οι ειδοποιήσεις μας καταφθάνουν κανονικά στα ρολόγια μας, εμείς απλά θα πρέπει να πατήσουμε πάνω στην οθόνη για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές, ή να πιέσουμε το Digital Crown. Ας ρίξουμε όμως τώρα μια ματιά στο σχετικό video που ετοίμασε το MacRumors:

 

 

Η πρόσβαση στη νέα αυτή λειτουργία παρέχεται με το σύρσιμο προς τα πάνω, στην οθόνη του Apple Watch (control center). Το εικονίδιο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον εικονικό διακόπτη σίγασης και απεικονίζει δύο μάσκες θεάτρου.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch - Μετρήστε την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας

Όταν ενεργοποιείται, το ρολόι μας σταματάει να “βγάζει” ήχους, αλλά και απενεργοποιείται η αυτόματη ενεργοποίηση της οθόνης του. Ωστόσο, οι ειδοποιήσεις μέσω του haptic συστήματος δόνησης, θα συνεχίσουν να είναι αισθητές στον καρπό μας.

Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για μία περιττή λειτουργία που απλά η Apple της έδωσε “ένα όνομα”. Θα προτιμούσα να μην είχε απομακρύνει το εικονίδιο του κλειδώματος του ρολογιού και αντί του Theater Mode απλά να προσέθετε ένα κλείδωμα ενεργοποίησης οθόνης.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες με δύο κλικ (ένα στο εικονίδιο της αθόρυβης λειτουργίας και ένα στο εικονίδιο κλειδώματος ενεργοποίησης οθόνης) θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα με το Theater Mode, αλλά θα υπήρχε και η αυτόνομη δυνατότητα της δεύτερης επιλογής.

Η έκδοση watchOS 3.2 αναμένεται να είναι “έτοιμη” τον Μάρτιο και εκτός του Theater Mode, περιλαμβάνει και την προσθήκη του SiriKit, κάτι το πραγματικά ουσιαστικό (σε πρώτη φάση για τους developers και αμέσως μετά για τους χρήστες).

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status