Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple περνάει μπροστά από τη Samsung στις πωλήσεις smartphone

Η Apple περνάει μπροστά από τη Samsung στις πωλήσεις smartphone
ired.gr

Η Apple ξεπερνάει τη Samsung και γίνεται η μεγαλύτερη εταιρία πώλησης smartphone.

Η Apple είναι και πάλι στην κορυφή.

Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σαν πρώτη εταιρία κατασκευής smartphone κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το Strategy Analytics. Η κατασκευάστρια του iPhone έπιασε το 18% της παγκόσμιας αγοράς ειδικά το Δεκέμβριο λέει η φίρμα.

Η Apple την περασμένη Τρίτη, ανακοίνωσε ότι πέτυχε την πώληση 78,3 εκατομμυρίων iPhone κατά το τέταρτο τρίμηνο, επιτυγχάνοντας να ισοφαρίσει τις απώλειες των προηγουμένων τριών τριμήνων. Τα αποτελέσματα, που πέτυχαν χάρις στις πωλήσεις των iPhone 7 και 7 Plus (ειδικά του δεύτερου), έσπρωξαν την Apple στην κορυφή των πωλήσεων για το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και στην μεγαλύτερη κερδοφορία που είχε ποτέ.

Η Samsung, λόγω της γνωστής ιστορίας με την παγκόσμια ανάκληση των Note 7 λόγω προβληματικών μπαταριών, έπεσε στη δεύτερη θέση λέει και πάλι η Strategy Analytics. Η Samsung πούλησε και πάλι όμως 77,5 εκατομμύρια συσκευές παγκόσμια κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με αναφορές της εταιρίας, έχοντας έτσι μια σοβαρή πτώση της τάξης του 5% από τα 81,3 εκατομμύρια smartphone που πούλησε την αντίστοιχη εποχή του 2015.

«Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση της Apple για πάνω από ένα χρόνο, καθώς εκμεταλλεύτηκε την πρόσφατη ατυχία και αβλεψία της Samsung», είπε ο Neil Mawston, εκτελεστικός διευθυντής της Strategy Analytics, σε πρόσφατη δήλωσή του. «Η Samsung ετοιμάζεται για το φημολογούμενο Galaxy Edge S8 που θα εμφανιστεί όπου να ‘ναι, προκειμένου να ‘ξανανάψει τη φωτιά’ και να επιστρέψει στην κορυφαία θέση για το νέο έτος».

Η συνολική πώληση smartphone αυξήθηκε κατά 3% φτάνοντας τα 1,5 δισεκατομμύρια τεμάχια για το 2016. Στρογγυλεύοντας τα αποτελέσματα, στις πέντε μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής smartphone ήταν επίσης οι Huawei, OPPO και Vivo. Η παγκόσμια αγορά smartphone που είχε πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια, πήρε πάλι τα πάνω της χάρις στην αύξηση της ζήτησης από αγορές όπως αυτές της Κίνας, Αφρικής και Ασίας.

Όσο για την Apple, τη διαφορά έκανε για την ακρίβεια το iPhone 7 Plus που χάρις στη διπλή κάμερα, τη μεγαλύτερη μπαταρία και το καταπληκτικό νέο χρώμα Mat Black, και με τη βοήθεια της περιόδου τον εορτών ακόμη περισσότερο, είδε τη ζήτηση να εκτινάσσεται σε ύψη που δεν είχε δει ακόμη και με το πολύ επιτυχημένο παλαιότερα iPhone 6 Plus.

Δείτε ακόμη: 1η - Πρώτη και με διαφορά η Apple στις πωλήσεις, κατά την εορταστική περίοδο

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status