Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - Αφαίρεσε το εργαλείο ελέγχου κλεμμένης iOS συσκευής

Apple - Αφαίρεσε το εργαλείο ελέγχου κλεμμένης iOS συσκευής
ired.gr

Το εργαλείο που μας έδειχνε αν ένα iPhone ήταν κλεμμένο δεν υπάρχει πια.

Η Apple αφαίρεσε το εργαλείο που επέτρεπε στους χρήστες να ελέγξουν αν ένα iPhone είχε ενεργοποιημένο το Activation Lock, από τη σελίδα της iCloud.com όπως είδε πρώτο το MacRumors.

Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου εργαλείου, μπορούσε κάποιος να εισάγει το ΙΜΕΙ ενός iPhone (και συσκευών iOS εν γένει) για να βρει αν το Activation Lock ήταν ακόμη ενεργοποιημένο κι έτσι να γνωρίζει αν μια μεταχειρισμένη συσκευή που ήθελε να αγοράσει ήταν κλεμμένη.

Αντί αυτού, όταν επισκέπτεστε πια τη σελίδα icloud.com/activationlock θα βρείτε το μήνυμα «404 Not Found» που εμφανίζεται όταν μια σελίδα δεν υπάρχει στη διεύθυνση που πληκτρολογούμε, αντί για το γνωστό εργαλείο που είχε γίνει πια το εξ ορισμού πρώτο βήμα που έκανε κάποιος πριν αγοράσει μια μεταχειρισμένη συσκευή.

Δείτε επίσης: iOS Ringtones - Οδηγός δημιουργίας και συγχρονισμού

Λίγο καιρό αφότου πρωτο-παρουσιάστηκε, με την εμφάνιση του iOS 7, το Activation Lock δημιούργησε προβλήματα σε πολλούς μεταπωλητές μεταχειρισμένων συσκευών, αλλά έχει πια γίνει έθιμο, όσοι δέχονται να αγοράσουν μια μεταχειρισμένη συσκευή να ζητούν την απενεργοποίησή του από τον προηγούμενο χρήστη πριν παραδώσει τη συσκευή.

icloud remove

Όμως, μετά από αυτή την - ομολογουμένως περίεργη - κίνηση της Apple, θα είναι δύσκολο πια να επιβεβαιώσει κανείς, αν η τρομερή ευκαιρία που βρήκε στο eBay (π.χ.) είναι όντως ευκαιρία κι όχι απάτη.

Στην προσπάθεια για εύρεση απαντήσεων εκ μέρους της Apple όσον αφορά τη συγκεκριμένη κίνησή της, δεν υπάρχει προς το παρόν ανταπόκριση εκ μέρους της εταιρίας.

Δείτε ακόμη: Κλεμμένο iPhone βρέθηκε μέσω του CRAIGSLIST

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status