Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Διαχειριστείτε τις φωτογραφίες σας με την καλύτερη δυνατή μέθοδο

iOS 10 - Διαχειριστείτε τις φωτογραφίες σας με την καλύτερη δυνατή μέθοδο
ired.gr

 Μήπως χρησιμοποιείτε την κάμερα του iPhone για να θυμάστε διάφορα πράγματα; Θα σας δείξουμε τον τρόπο να συμμαζέψετε το χάος που έχετε δημιουργήσει στις Φωτογραφίες.

Το παραδέχομαι, είμαι κι εγώ ένας από τους χρήστες iPhone που βγάζω φωτογραφίες για να θυμηθώ αργότερα κάτι που θέλω, αντί να το σημειώσω χειρόγραφα σε ένα χαρτί. Και γιατί όχι;

Η φωτογραφική μηχανή της συσκευής μας μπορεί άνετα να χρησιμεύσει ως συσκευή μνήμης, όπου θα αποθηκεύουμε φυλλάδια με προσφορές, συνταγές από περιοδικά, επαγγελματικές κάρτες, αποδείξεις, έργα τέχνης και σχέδια που θέλουμε να αναπαράγουμε. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν χρειάζεται να κρατάμε για πάντα όλες αυτές τις πληροφορίες στο Camera Roll μας, μαζί με τις «κανονικές» μας φωτογραφίες.

Οπότε, καλό θα ήταν να βρούμε διάφορους τρόπους για να διαχειριστούμε το χάος και συγχρόνως να ανακτήσουμε τον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

Μα είναι η εύκολη λύση!

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια τόσο εύκολη διαδικασία που είναι πολύ δύσκολο να την αγνοήσει κανείς. Σε κλειδωμένη οθόνη, σύρεις προς τα αριστερά, πατάς το κουμπί του κλείστρου και τέλειωσες. Η φωτογραφία και η πληροφορία έχει αποθηκευτεί στο Camera Roll του iPhone.

Όμως, κάτι τέτοιο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα ανοργάνωτο χάος που συχνά δεν έχει καν αντίγραφο ασφαλείας και στον κίνδυνο απώλειας πολλών και σημαντικών στοιχείων.

Οι λύσεις που σας προτείνουμε περιλαμβάνουν διάφορες ιδέες: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες εφαρμογές για να συλλάβετε συγκεκριμένες φωτογραφίες, να διαγράφετε τακτικά ό,τι περισσεύει, να στέλνετε μέσω επεκτάσεων τις φωτογραφίες σε άλλα apps και να προσθέτετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας σε ένα journal app, τύπου ημερολογίου.

Αξιοποιήστε τις επεκτάσεις iOS

photos mess 01

Μια φορά τον μήνα ασχοληθείτε με την «καθαριότητα». Πρόκειται για “χειρωνακτική” εργασία αλλά μπορείτε να το κάνετε ενώ βλέπετε μια τηλεοπτική εκπομπή. Αν μάλιστα, πρόκειται και για σημαντικές πληροφορίες, αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Οι επεκτάσεις στο iOS διευκολύνουν εξαιρετικά αυτή τη διαδικασία. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αποθηκεύσετε μια φωτογραφία στις Σημειώσεις. Πατήστε το εικονίδιο του Share Sheet (το τετράγωνο με το βελάκι), επιλέξτε Προσθήκη στις Σημειώσεις και αυτό είναι όλο!

Σε άλλο παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε διάφορες αποδείξεις που θέλετε να στείλετε σε κάποιον συνάδελφο μέσω του Dropbox (ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας cloud). Απλά επιλέξτε τις φωτογραφίες, πατήστε το εικονίδιο του Share Sheet και επιλέξτε το app που σας εξυπηρετεί.

Εάν δεν βλέπετε αυτή την επιλογή, ίσως χρειαστεί να την ενεργοποιήσετε από την τελευταία γραμμή του Share Sheet. Σύρετε προς τα αριστερά μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή Λοιπά. Τότε, επιλέξτε το Προσθήκη στο Dropbox, ώστε οι φωτογραφίες σας να ανέβουν άμεσα.

Οι επεκτάσεις υπάρχουν στη συσκευή μας από το iOS 8 και θα εκπλαγείτε από το πόσες εφαρμογές παραγωγικότητας υποστηρίζουν αυτήν την αλληλεπίδραση.

Διαγράψτε όσες φωτογραφίες δεν χρειάζεστε

Ίσως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αν σας στεναχωρεί και μόνο η ιδέα, προσπεράστε αυτό το βήμα. Το καλύτερο, όμως, θα ήταν να ξεκινήσετε αποφασίζοντας πρώτα ποιες φωτογραφίες δεν χρειάζεστε πλέον. Απλά διαγράψτε τις και αν αλλάξτε γνώμη, θα βρίσκονται στον φάκελο με τις Πρόσφατες διαγραφές, για να τις ανακτήσετε αργότερα.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο app

photos mess 02

Μπορείτε επίσης να σαρώσετε διάφορα έγγραφα ή QR codes που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πιο ευανάγνωστα σε σχέση με την ποιότητα μιας απλής λήψης με την φωτογραφική μηχανή. Το Scanbot είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να εισάγετε φωτογραφίες από το άλμπουμ της κάμερας. Μόλις τις σκανάρετε μπορείτε να τις στείλετε με email ή να τις στείλετε στην υπηρεσία cloud που χρησιμοποιείτε.

 

Αν σας αρέσει γενικά η οργάνωση σε φακέλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pinterest, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο app.

Διασώστε τις καλύτερες στιγμές

photos mess 03

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που έχετε απαθανατίσει με τη φωτογραφική μηχανή που δεν θα θέλατε να χάσετε. Καλό θα ήταν αυτές τις συγκεκριμένες εικόνες να τις αποθηκεύσετε σε μια ειδική εφαρμογή ημερολογίου, όπως π.χ. το Momento. Προσθέστε τη φωτογραφία, την ημερομηνία και κάποιες από τις σκέψεις σας και σώστε τη στιγμή για πάντα.

Διαγράψτε ξανά

Τώρα είναι μια καλή στιγμή να επανέλθετε στην εφαρμογή με τις Φωτογραφίες και να επιλέξετε όλες εκείνες που απέμειναν και προορίζονται για διαγραφή. Για να ανακτήσετε και τον αποθηκευτικό χώρο, θα πρέπει να διαγράψετε και τον φάκελο με τις Πρόσφατες διαγραφές. Αν δεν το κάνετε χειροκίνητα, ο φάκελος αδειάζει αυτόματα κάθε 30 ημέρες.

Διαβάστε επίσης: «Εντοπίστε την έκδοση λειτουργικού των ολοκαίνουριων AirPods σας»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status