Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Huawei Honor 6x - Προσφέρει διπλή κάμερα, μόνο στα 250$

Huawei Honor 6x - Προσφέρει διπλή κάμερα, μόνο στα 250$
ired.gr

Η Huawei αγριεύει τον ανταγωνισμό και παρουσιάζει μια φθηνή και καλή συσκευή με τη διπλή κάμερα του iPhone 7 Plus.

Αμάν με αυτό το bokeh εφέ. Όλοι πια το θέλουν κι έγινε η νέα μόδα.

Τα smartphone με διπλές κάμερες τύπου iPhone 7 Plus πρόκειται να γίνουν κάτι το πολύ συνηθισμένο στο - πολύ κοντινό - μέλλον και η Apple θα πρέπει να σκεφτεί πραγματικά «άλλα κόλπα» αν θέλει να διατηρήσει το προβάδισμα.

Και μάλιστα, αν σκεφτούμε τις τιμές στις οποίες θα πωλούνται τα ανταγωνιστικά μοντέλα, τότε τα πράγματα μάλλον θα αγριέψουν πολύ. Έτσι η Huawei με το Honor 6x στην κατηγορία των 250$, παρουσιάζει το πρώτο φθηνό μοντέλο smartphone με διπλή κάμερα - και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι κατασκευαστές.

Τι δείχνουν οι δοκιμές;

honor 02

Όπως ο προκάτοχός του, το Honor 6x είναι στιβαρό σαν κατασκευή, αλλά όχι ιδιαίτερα ξεχωριστό σαν σχεδίαση. Το μεταλλικό του σώμα δεν είναι το ίδιο ποιοτικό όπως ακριβότερα μοντέλα από την ίδια τη Huawei ή ανταγωνιστές σαν τις OnePlus, ZTE και LeEco. Όμως το ελαφρώς κυρτό σώμα του, προσφέρει καλό κράτημα.

Η οθόνη των 5,5 ιντσών - full HD IPS - δεν είναι τόσο καλή όσο των ακριβότερων μοντέλων, αλλά δεν παύει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της για την τιμή της. Οι φωτό και τα βίντεο φαίνονται καθαρά και ζωντανά. Σε δυνατό ηλιακό φως είναι δύσκολο να δεις γιατί η φωτεινότητά της είναι σχετικά χαμηλή στα 300 nits. Αλλά στην κατηγορία τιμής του smartphone, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε κιόλας.

Το “παράπονό” μου όμως, είναι το σχετικά παλιό λογισμικό μιας κι έχει το EMUI 4.1 της εταιρίας πάνω από το Android 6.0. Αυτό σημαίνει περιορισμένη λειτουργικότητα εν σχέσει με το καινούριο EMUI 5.0 που θα βρούμε στα Huawei Mate 9, αλλά πάλι, το Mate 9 κοστίζει γύρω στα 900€, οπότε ...
Παρόλα ταύτα, η Huawei υπόσχεται ότι σύντομα θα κάνει αναβάθμιση σε EMUI 5.0 και Android Ν και για το Honor 6x, οπότε, αυτόματα θα ανέβουν αρκετά οι μετοχές του.

honor 03

Δείτε ακόμη: Κινέζικα κινητά, που έρχονται να αλλάξουν τις ισορροπίες!

Επίσης θα προστεθεί η λειτουργία «eye comfort» που μειώνει την εκπομπή μπλε φωτός από την οθόνη. Και επιπλέον θα παρέχεται η λειτουργία κλειδώματος συγκεκριμένων στοιχείων του λογισμικού της συσκευής μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος, με την έλευση του EMUI 5.0.

Α! και κάτι ακόμη: ΔΕΝ ΕΧΕΙ θύρα ακουστικών. Τα ακουστικά που έρχονται μαζί με τη συσκευή έχουν αντάπτορα τύπου mini-USB.

Και τώρα, ο κύριος λόγος που συζητάμε για το Honor 6x: μπορεί ένα smartphone των 250$ με διπλή κάμερα, να βγάζει καλές ή έστω ανεκτές φωτογραφίες ή είναι για τα σκουπίδια; Και η απάντηση είναι ότι όντως μπορεί!

honor 04

Το Honor 6x έχει μια έγχρωμη κάμερα των 12 megapixel και άλλη μια μονόχρωμη των 2 megapixel προκειμένου να επιτρέψει τη λήψη φωτογραφιών πορτρέτου όπως κάνουν και τα iPhone 7 Plus και Huawei Mate 9. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να συλλάβει φωτογραφίες που έχουν αυτό το απαλό ελαφρά θολό υπόβαθρο γύρω από το νεταρισμένο θέμα μας προβάλλοντάς το καλύτερα.

Κατά τις δοκιμές λειτουργεί καλά, αλλά θέλει λίγο προσοχή. Το θέμα μας πρέπει να καταλαμβάνει τουλάχιστον το ⅓ της σκηνής για να πετύχει το εφέ. Μπορούμε ακόμη να ρυθμίσουμε το πόσο θόλωμα θέλουμε με τη ρύθμιση ενός εικονικού διαφράγματος της κάμερας.

Φυσικά δεν αλλάζουμε πραγματικά το άνοιγμα του διαφράγματος του φακού, απλά μιμούμαστε τη λειτουργία αυτή μέσω λογισμικού. Το αποτέλεσμα όμως θυμίζει μια φωτογραφία που έχει παρθεί από κανονική DSLR κάμερα που έχει τέτοιες ρυθμίσεις.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες - χωρίς το εφέ - συμπεριλαμβανομένων αυτών που πάρθηκαν με τη μπροστινή Selfie κάμερα των 8 megapixel, ήταν καθαρές, ζωντανές και με ωραία χρώματα. Όμως δεν είναι τόσο εντυπωσιακές όσο αυτές που έχουν το εφέ ενεργοποιημένο - που η Huawei ονομάζει «bokeh all day».

Όπως και με το Mate 9, το Honor 6x έχει στην «καρδιά του» τον επεξεργαστή Kirin της εταιρίας. Όμως το Honor 6x χρησιμοποιεί τον πιο «αδύναμο» οκταπύρηνο Kirin 655. Έχει 3 GB RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου, που μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω της προσθήκης κάρτας microSD μέχρι 128 GB ακόμη.

 

 

Η συσκευή συμπεριφέρεται καλά, ανταποκρίνεται «απαλά» χωρίς κολλήματα και «ζορίσματα», αλλά βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με τα θηρία τύπου Mate 9 ή OnePlus 3T, αλλά πάλι, δεν κοστίζει όσο αυτά. Η μπαταρία του είναι αρκετά μεγάλη - 3.340mAh - και υπόσχεται 2 και κάτι μέρες κανονικής χρήσης και 1,5 μέρα με βαριά χρήση.

Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, το smartphone θα μπορεί άνετα να τη βγάζει μια ολόκληρη μέρα τουλάχιστον σκληρής χρήσης χωρίς να ψάχνουμε για φορτιστή, κάτι που είναι πολύ ικανοποιητικό.

Με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μοντέλου είναι η πραγματικά καλή, διπλή κάμερά του. Μόλις αναβαθμιστεί και το λογισμικό του στη νεότερη έκδοση, τότε το εν λόγω smartphone θα είναι μονόδρομος στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Σίγουρα όμως, ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες όπως η επίσης κινεζική και γνωστή μας πια Xiaomi.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι οι επιλογές για καλά smartphone σε πολύ λογικές τιμές αρχίσουν να πιέζουν ιδιαίτερα τα ακριβά μοντέλα, που θα πρέπει να προσφέρουν πραγματικά πολύ περισσότερα για να δικαιολογούν τις πολλαπλάσιες τιμές που ζητούν από τους καταναλωτές.

Δείτε ακόμη: Xiaomi Mi Mix - Δείχνει ποιο είναι το επόμενο iPhone (video)

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status