Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσκευές Android - Η υποδοχή ακουστικών αποχωρεί!

Συσκευές Android - Η υποδοχή ακουστικών αποχωρεί!
ired.gr

Καιρός να το πάρουμε απόφαση: η γνωστή είσοδος ακουστικών τείνει να γίνει παρελθόν καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές την αφαιρούν από τις συσκευές τους.

Αν είστε από αυτούς που τους κακοφάνηκε η αφαίρεση της θύρας ακουστικών από το iPhone 7, καλά θα κάνετε να το πάρετε απόφαση, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές smartphone ετοιμάζονται ή έχουν ήδη αφαιρέσει τη συγκεκριμένη είσοδο από τις νέες συσκευές τους.

Οι φήμες λένε ότι η νέα ναυαρχίδα της HTC, που μέλλει να παρουσιαστεί εντός των ημερών, έχει επίσης αφαιρέσει το headphone jack. Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Weibo (από το Android Police) δείχνουν το νέο μοντέλο της εταιρίας που φαίνεται να αντιγράφει αρκετά το μοντέλο V20 της LG. Και ιδιαίτερα, στο σημείο όπου φαίνεται η δεύτερη μικρή οθόνη που βρίσκεται στην κορυφή της κύριας οθόνης.

headphonejack away 02

Το κινητό, με την κωδική ονομασία «Ocean Note», φαίνεται να άφησε πίσω του την αλουμινένια σχεδίαση που με περηφάνια παρουσίαζε το περυσινό HTC 10, για χάρη του γυάλινου περιβλήματος (που φαίνεται πως θα «φορεθεί» πολύ φέτος από πολλά άλλα smartphone επίσης).

Οι εικόνες του Ocean Note που διέρρευσαν μοιάζουν με αυτές που είχαν διαρρεύσει επίσης πρωτύτερα από τον Evan Blass a.k.a. @evleaks.

Την περασμένη βδομάδα, ο Evan Blass δημοσίευσε ένα βίντεο όπου αποκάλυπτε τα σχέδια της HTC να σχεδιάσει smartphones που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν από το χρήστη (customization). Και όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα, η HTC σκοπεύει να παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών χρωμάτων για τη νέα συσκευή της.

headphonejack away 03

Παρόλο που οι διαρροές του Weibo δεν αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο Blass από τη μεριά του έχει μερικές πληροφορίες: 5,7 ίντσες οθόνη, επεξεργαστής Snapdragon 821, 4 GB μνήμης RAM, 64 GB αποθηκευτικού χώρου, και λειτουργικό το νέο Android 7.0 Nougat.

Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά αυτό που θα ενοχλήσει σίγουρα πολλούς, είναι η ανυπαρξία του γνωστού μας headphone jack. Γιατί η HTC να μας το κάνει αυτό; Το μόνο «πλεονέκτημα» που είχε απομείνει στο Android ήταν η θύρα ακουστικών στα τηλέφωνα.

Λοιπόν, λυπόμαστε που σας φέρνουμε εμείς τα άσχημα νέα, αλλά φαίνεται πως, πέρα από την HTC, και άλλες εταιρίες σκέπτονται σοβαρά την κατάργηση της εν λόγω εισόδου. Όσο για την HTC, είχε ήδη κάνει το βήμα με το μοντέλο Bolt που είχε παρουσιαστεί χωρίς θύρα ακουστικών.

Οι φήμες λένε ότι και η Samsung πρόκειται να «σφάξει» τη θύρα ακουστικών στο νέο Galaxy S8 που θα εμφανιστεί κατά τον Απρίλιο. Η Motorola πάλι, ήδη το έχει αποφασίσει όπως φάνηκε και στη νέα ναυαρχίδα της, της σειράς Moto Z και ακολουθεί από κοντά και η LeEco με τα δικά της μοντελάκια χωρίς είσοδο ακουστικών.

Με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να κόβουν το headphone jack, είναι καιρός να το πάρουμε πια απόφαση: το μέλλον των ακουστικών διαγράφεται με βύσματα USB-C και lightning. Για τα smartphones τουλάχιστον, αν και δεν θα είναι παράξενο να ακολουθήσουν και άλλες συσκευές. Κι όσο πιο γρήγορα το δεχτούμε και προσαρμοστούμε στην ιδέα, τόσο το καλύτερο για την ψυχική μας υγεία.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόοδος ποτέ δεν ήλθε με χαρές και τραγούδια, αλλά πάντα την υποδέχονταν με γκρίνιες και οιμωγές για τις «παλιές καλές συνήθειες» που έπρεπε να γίνουν παρελθόν. Το «έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τ’ αφήσουμε», είναι πολύ πιο βαθιά ριζωμένο μέσα μας απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Όπως και να ‘χει, είναι μάλλον καιρός να προχωρήσουμε σε κάτι που θα μας παρέχει νέες δυνατότητες - αλλού καλύτερες, αλλού ίσως χειρότερες, σίγουρα διαφορετικές - αλλά ο κόσμος και η τεχνολογία προχωρούν είτε το θέλουμε, είτε όχι. Το αν θα είναι για καλύτερα ή χειρότερα, το μέλλον θα δείξει.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι κάπου εκεί στην Apple θα υπομειδιούν ειρωνικά ακούγοντας τις εξελίξεις γιατί όπως και να ‘χει, «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο».

Δείτε ακόμη: Samsung Galaxy S8 Edge - Έρχεται χωρίς είσοδο ακουστικών

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status