Apple - Θα ασχοληθεί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Apple - Θα ασχοληθεί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
ired.gr

Μια νέα ευρεσιτεχνία που κατέθεσε η εταιρία του iPhone δείχνει ότι μπορεί να εποφθαλμιά μερίδιο και στο χώρο του e-smoking.

Το «άτμισμα» (e-smoking) μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν η Apple αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτό και να μπει στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Μπορεί η Apple να ανακατεύεται με αυτοκίνητα, ρολόγια και ίσως και γυαλιά, πέρα από το γνωστό της πεδίο ενασχόλησης που είναι οι υπολογιστές και τα smartphone-tablet, όμως ένας χώρος που κανείς δε θα φανταζόταν ότι η εταιρία του Cupertino θα σκεφτόταν να ανακατευτεί είναι αυτός του e-smoking.

Κι όμως μια πρόσφατη αίτησή της για κατάθεση πατέντας, λέει ότι η εταιρία μπορεί να μπει στον τομέα του ηλεκτρονικού καπνίσματος (ατμίσματος όπως λέγεται), προσφέροντάς μας τη δική της high-tech συσκευή.

Η ευρεσιτεχνία κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2016 και επικυρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2017 από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ και περιγράφει ένα vaporizer (συσκευή ηλεκτρονικού ατμίσματος) που χρησιμοποιεί υψηλές θερμοκρασίες για να μετατρέψει μια ουσία σε ατμό.

Η πατέντα επικεντρώνεται στη μέθοδο εξάτμισης που αναπτύσσεται δίνοντας έμφαση σε τρόπους αύξησης της ταχύτητας εξάτμισης κατά τρόπο που περισσότερο μέρος της ουσίας θα μετατρέπεται σε ατμό και λιγότερο θα χάνεται σε απώλειες λόγο ψύξης.

Τι να πούμε; Ακόμη και η ποιότητα στο κάπνισμα (ηλεκτρονικό) πρέπει να φέρει την σφραγίδα της Apple;

Η Apple ωστόσο δεν αναφέρει τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται προς εξάτμιση, ούτε και τους σκοπούς χρήσης του προϊόντος.

Μπορούμε μόνο να φανταστούμε ότι η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα του - μη απαγορευμένου όπως το κάπνισμα - ατμίσματος και οι αυξανόμενες προσπάθειες νομιμοποίησης της χρήσης της μαριχουάνας στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού, ίσως συνεισφέρουν στην προθυμία της εταιρίας να πειραματιστεί και να εξερευνήσει το χώρο αυτό.

apple ecig 01

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple ασχολήθηκε με το άτμισμα και τις συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου. Πριν γίνει της μόδας, ο σχεδιαστής της Apple, Mark Williams, άφησε τη θέση του στο σπουδαίο πόστο που είχε στην εταιρία στην ομάδα εξέλιξης του macOS και προσχώρησε στις τάξεις του πρώην κατασκευαστή του Juniper (εταιρία σχεδίασης λογισμικού δικτύων), Sasha Robinson, για τη δημιουργία του Firefly, ενός ατμιστή της κορυφαίας κατηγορίας.

Έχοντας συχνά ονομαστεί το «Apple» ή το «Tesla» των συσκευών ηλεκτρονικού καπνίσματος, το Firefly, είναι μια συσκευή high-end που χρησιμοποιεί σύστημα μεταγωγής (διαβίβασης θερμότητας μεταξύ υγρών) για να θερμάνει τον αέρα μέσα στο θάλαμο του ατμιστή στους 400 βαθμούς, προκειμένου να προσφέρει μια καλύτερη και απαλότερη γεύση στον ατμό.

Σε αντίθεση με άλλους εξατμιστές που στοχεύουν σε «απλούς» καπνιστές, το Firefly απευθύνεται στην αγορά των πλουσίων (ή πολύ παθιασμένων) μιας και ξεκινάει από την τιμή των 329$.

Το άτμισμα μπορεί να γίνει πολύ πιο δημοφιλές στα επόμενα χρόνια, καθώς οι αλλαγές στο πολιτικό κλίμα μπορεί τελικά να συμπαρασύρουν και τους σφιχτούς για την ώρα, νόμους της Επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (αντίστοιχη του δικού μας ΕΟΦ αλλά πολύ πιο αυστηρή).

Η πανίσχυρη καπνοβιομηχανία από τη μεριά της, μάλλον κι αυτή θα εισέλθει για τα καλά στο χώρο του «e-cigarette» προκειμένου να καλύψει τις απώλειές της από το χώρο του κανονικού καπνίσματος.

Θα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον το να δούμε προς τα πού θα κινηθεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα στη χρονιά που έρχεται και θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον το να δούμε αν η Apple θα αποφασίσει να εισέλθει ΚΑΙ σε αυτήν την αγορά.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Μύθοι και αλήθειες

από Elichord