Apple - Εργάζεται πάνω σε "προχωρημένες δυνατότητες" της Siri

Apple - Εργάζεται πάνω σε "προχωρημένες δυνατότητες" της Siri
ired.gr

Η Apple αναπτύσσει τις προχωρημένες δυνατότητες της Siri για το iPhone της επόμενης γενιάς.

Οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής smartphone - μεταξύ αυτών οι Apple, Samsung, LG, Huawei, Google, και Xiaomi - έχουν πέσει με τα μούτρα στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για τη χρήση τους στα κινητά που θα παρουσιάσουν αργότερα αυτό το χρόνο.

Σύμφωνα με τις πηγές πληροφόρησης που υπάρχουν, οι εταιρίες ελπίζουν ότι η εξέλιξη στους διάφορους ψηφιακούς βοηθούς και τις δυνατότητές τους, ελπίζουν να αυξήσει το μερίδιό τους στην αγορά για το 2017.

Για την Apple, αυτό σημαίνει ότι η εταιρία «οπλίζεται» για να προσθέσει μια πιο «προχωρημένη» έκδοση της Siri στις συσκευές iPhone και iPad επόμενης γενιάς, αν και δεν είναι ξεκάθαρο το αν στοχεύει στο iPhone 8 του 2017, ή σε κάποιο επόμενο μοντέλο. Δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο το τι θα προσπαθήσει να επιτύχει, αλλά η καλύτερη κατανόηση των αιτήσεων και εντολών των χρηστών είναι σίγουρα μέσα στους στόχους της.

Η αναφορά του DigiTimes αναφέρεται επί τούτου στην εξαγορά της εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης Turi τον Αύγουστο, σαν μια ένδειξη των στόχων της εταιρίας να ενδυναμώσει την αξιοπιστία της Siri, «αλλά και το μερίδιό της στην αγορά» εν σχέσει με άλλους ψηφιακούς βοηθούς όπως η Alexa της Amazon, η Cortana της Microsoft και ο Ψηφιακός Βοηθός της Google.

«Οι κατασκευαστές smartphone, της Apple συμπεριλαμβανομένης, αλλά και των Samsung, Huawei, LG και Xiaomi πιθανότατα θα παρουσιάσουν νέα μοντέλα βασισμένα στην Τ.Ν (Τεχνητή Νοημοσύνη) και τις εφαρμογές της σαν ένα μέσον να ανεβάσουν το μερίδιό τους στην αγορά κατά το 2017.

Η εξαγορά της Αυστραλιανής Turi από την Apple τον Αύγουστο του 2016, έχει σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της τεχνολογίας, αλλά και του μεριδίου της στην αγορά ως κατασκευαστή της ψηφιακής βοηθού Siri. Εντωμεταξύ, πηγές πληροφόρησης της αγοράς δείχνουν επίσης την εμφάνιση νέας γενιάς iPhone με την ενισχυμένη Siri.»

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, η Huawei - σαν τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως - είναι έτοιμη, σύμφωνα με αναφορές, να ανταγωνιστεί τις Apple και Samsung στον τομέα της Τ.Ν ως λειτουργίας αιχμής στις δικές της συσκευές.

Γι’ αυτό το σκοπό, η εταιρία παρουσίασε το νέο της μοντέλο Mate 9 με προεγκατεστημένη την - ομολογουμένως καταπληκτική - ψηφιακή βοηθό Alexa της Amazon. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δίνει στους χρήστες έναν ευκολότερο τρόπο χρήσης και πλοήγησης του smartphone της και δείχνει τις διαθέσεις της στον ανταγωνισμό.

apple siri 02

Από την άλλη, η Google παρουσίασε μόλις πέρυσι το δικό της κορυφαίο Google Pixel με τον δικό της ψηφιακό βοηθό - γνωστό και ως Google Now - προεγκατεστημένο και όχι μόνο αυτό, αλλά και παρέχοντάς τον και σε άλλους κατασκευαστές για τις δικές τους συσκευές όπως στη γνωστή μας Xiaomi, έναν ακόμη «μεγάλο παίκτη» εκ Κίνας.

Σε ένα συγκριτικό όπου έδειξε τις αδυναμίες της Siri έναντι του Google Now o YouTuber Marques Brownlee αναγνώρισε ότι, παρόλο που η Siri του παρείχε περισσότερες πληροφορίες, ο Google Now πρόσφερε καλύτερη, πιο προσωπική και πιο διασκεδαστική εμπειρία.

Εντωμεταξύ και η Samsung κινείται προς την κατεύθυνση της παρουσίασης του νέου της Galaxy Edge S8 κάπου μέσα στην Άνοιξη του 2017 προσπαθώντας να θέσει πια στο παρελθόν την αποτυχία του Note 7 και το νέο της smartphone ακούγεται πως θα έχει τον δικό του ψηφιακό βοηθό ονόματι Bixby «που προβλέπεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της νέας ναυαρχίδας της εταιρίας» σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

Η LG πάλι, βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Google και Amazon προκειμένου να καταλήξει στο ποιος από τους δύο ψηφιακούς βοηθούς κάνει για τα δικά της προϊόντα, μαζί με μια ενσωμάτωση της Alexa σε ένα σύνολο άλλων οικιακών συσκευών της, πέραν του επερχόμενου LG G6.

Οι ψηφιακοί βοηθοί γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς με το πέρασμα του χρόνου και η Apple, αν και άνοιξε πρώτη το χορό με τη Siri, έχει χάσει μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού λόγω του ότι την άφησε ίδια και απαράλλαχτη σχεδόν, στις τελευταίες εκδόσεις του iOS.

Η εταιρία φημολογείται ότι ετοιμάζει ένα ηχείο αντίστοιχο του, εξοπλισμένου με την Alexa, Amazon Echo, που θα θέτει τη Siri στο κέντρο της διασκέδασης, πληροφόρησης και άλλων δυνατοτήτων στο έξυπνο σπίτι του μελλοντικού χρήστη, σε συνεργασία με τις άλλες iOS και macOS συσκευές του.

Πληροφορίες πάλι λένε ότι η Amazon από τη μεριά της ετοιμάζει ένα αναβαθμισμένο καινούριο Echo με οθόνη αφής 7 ιντσών για να «απωθήσει τον ανταγωνισμό» από τις Apple και Google που ετοιμάζει το δικό της Google Home.

Δείτε ακόμη: Οι ψηφιακοί βοηθοί μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας

από Elichord