Εντοπίστε την έκδοση λειτουργικού των ολοκαίνουριων AirPods σας

Εντοπίστε την έκδοση λειτουργικού των ολοκαίνουριων AirPods σας
ired.gr

 Εκτός από το iOS και το MacOS, υπάρχει κι άλλο ένα λογισμικό της Apple που ζητάει την προσοχή μας.

Τα περισσότερα ακουστικά Bluetooth διαθέτουν ένα firmware που ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα AirPods δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Αυτές οι αναβαθμίσεις είναι μικρές σε μέγεθος και συνήθως προσφέρουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις σταθερότητας, προκειμένου να λυθούν κάποια προβλήματα όπως π.χ. γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας κλπ.

Σε αυτό τον οδηγό θα σας δείξουμε πώς να εντοπίσετε την έκδοση firmware των δικών σας AirPods.

Τι είναι το firmware;

Το firmware είναι ένα λογισμικό που είναι προγραμματισμένο για τη λειτουργία ηλεκτρονικών προϊόντων και συστημάτων. Παρέχει το πρόγραμμα ελέγχου χαμηλού επιπέδου (low level) για τις συσκευές, δηλαδή θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε σαν το λογισμικό για το hardware. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά προϊόντα κατασκευάζονται, τα τελευταία χρόνια, με ένα firmware.

Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης είναι το τέλειο παράδειγμα ενός απλού προϊόντος που περιέχει firmware. Σε αυτή την περίπτωση, για παράδειγμα, το λογισμικό χρησιμοποιείται για να ελέγξει τι συμβαίνει όταν πατάτε ένα πλήκτρο.

Έτσι και τα AirPods, διαθέτουν εγκατεστημένο firmware για τη σωστή λειτουργία της συσκευής. Π.χ. όταν κάνετε διπλό πάτημα στα AirPods για να καλέσετε τη Siri, το firmware ελέγχει αυτή την κίνηση.

Γιατί να γνωρίζετε την έκδοση του firmware σας;

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η έκδοση του firmware των AirPods. Όμως, αν είστε σαν κι εμάς θα θέλετε να γνωρίζετε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Αν παρακολουθείτε την έκδοση του firmware, θα μπορείτε να μαθαίνετε αν η Apple έχει κάνει κάποιες αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν σε καλύτερη εμπειρία χρήστη.
Για παράδειγμα, αν τα AirPods σας έχουν πρόβλημα σύνδεσης με το Apple watch, θα αναρωτιέστε αν μια μελλοντική αναβάθμιση του firmware θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

airpods firmware 01

Με ποιόν τρόπο ενημερώνεται το firmware;

Παρά το γεγονός ότι η Apple δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα, το firmware των AirPods πιθανότατα να ενημερώνεται μετά την εγκατάσταση μιας νεότερης έκδοσης του iOS. Αν αυτή η έκδοση περιέχει και μια ενημερωμένη έκδοση του firmware για AirPods, τότε τα ακουστικά θα τη λαμβάνουν την επόμενη φορά που οι συσκευές θα συνδεθούν μεταξύ τους.

Αυτό σημαίνει, ότι μάλλον δεν υπάρχει τρόπος να γίνει χειροκίνητη ενημέρωση του firmware των AirPods, αλλά ούτε και να την αποφύγει κανείς, παρά μόνο αν δεν ενημερώσει και το iPhone του στην πρόσφατη έκδοση του iOS.

Πώς να βρείτε την έκδοση του firmware των AirPods σας

Το να ανακαλύψετε την έκδοση του firmware των AirPods είναι πολύ εύκολη διαδικασία.

Στο iPhone σας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τα AirPods. Εκεί θα βρείτε διάφορες πληροφορίες σχετικά με τα ακουστικά, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού μοντέλου, του σειριακού αριθμού, της έκδοσης του firmware και της έκδοσης του hardware.

Διαβάστε επίσης: «Snapchat – οδηγίες για εγκατάσταση και πρώτα βήματα»

Από mirelen