Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SLOTAPP - H εφαρμογή που κάνει τις γνωριμίες στην κυριολεξία παιχνίδι (Updated)

SLOTAPP -  H εφαρμογή που κάνει τις γνωριμίες στην κυριολεξία παιχνίδι (Updated)
ired.gr

Ο συνδυασμός παιχνιδιών και δυνατότητας γνωριμιών, “σπάει τον πάγο” πιο εύκολα. Ενημερωθείτε για τη νέα αυτή ελληνική προσπάθεια και... ποιος ξέρει;

Κατά καιρούς σας παρουσιάζουμε αξιόλογες προσπάθειες Ελλήνων δημιουργών. Η πρόθεσή μας είναι να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας, προς την κατεύθυνση της ψηφιακής “εκπαίδευσης” των πολιτών. Γιατί, πάντα, ο μη ψηφιακά εκπαιδευμένος χρήστης θα δοκιμάσει πιο εύκολα να “κολυμπήσει στα βαθιά”, όταν το περιβάλλον είναι στη γλώσσα του.

Διαβάστε επίσης: News2Go - Το νέο ελληνικό app που συγκεντρώνει όλες τις ειδήσεις σε μία “ροή”

Παράλληλα όμως, προσπαθούμε να εντοπίζουμε και τις προσπάθειες που είναι ...διαφορετικές. Γιατί, δεν τίθεται μόνο ζήτημα ψηφιακής εκπαίδευσης καθώς το γνωστικό πλαίσιο των αναγνωστών μας είναι ιδιαίτερα ευρύ, αλλά και ζήτημα αξιόλογων εφαρμογών.

Βέβαια, μάλλον θα φανεί περίεργο σε κάποιους που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα app γνωριμιών, αλλά, εκτός από την ...υπηκοοότητα του app, σε αυτό συναντάμε και έναν πολύ ιδιαίτερο και παιχνιδιάρικο τρόπο προσέγγισης που “σπάει τον πάγο”.

slotapp 01

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Με το που ανοίξουμε την εφαρμογή, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα προφίλ. Αν βαριέστε, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία του facebook λογαριασμού σας. Αμέσως μετά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τα στοιχεία του προφίλ μας (ύψος, ενδιαφέροντα κλπ).

Όταν ολοκληρώσουμε τη δημιουργία του προφίλ μας, αρχίζει η πλάκα. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα άτομα που μας ενδιαφέρουν, ή που μας αρέσουν, ή που νομίζουμε πως μας αρέσουν. Τι εννοώ. Μία γνωριμία στο SLOTAPP ξεκινάει υποχρεωτικά, με ...παιχνίδι. Πιο πριν, υπάρχει το κλασικό “σκούντηγμα”, που εδώ ονομάζεται “knock”.

Και οι δύο παίκτες παίζουν, και όποιος χάσει, αποκαλύπτει στον άλλον ένα στοιχείο του. Σιγά σιγά, ο ένας παίκτης αποκτά καθαρή εικόνα για τον άλλον και αυτό το εννοούμε κυριολεκτικά. Ενώ στην αρχή οι φωτογραφίες εμφανίζονται θαμπές, σιγά σιγά, αυτές “καθαρίζουν”.

Έτσι λοιπόν, σιγά σιγά βλέπουμε το ύψος του προσώπου που μας ενδιαφέρει, την ημερομηνία γέννησής του, την περιοχή του, καθαρή φωτογραφία του κοκ. Στην “άκρη του τούνελ” μας περιμένει η απ’ ευθείας συζήτηση (chat).

slotapp 02

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ενώ κάθε φορά τις εφαρμογές που σας παρουσιάζουμε τις δοκιμάζουμε σε βάθος, αυτή η φορά, αποτελεί εξαίρεση. Ναι, την δοκίμασα, είδα το περιβάλλον της, έφτιαξα προφίλ, πρόσεξα τις λειτουργίες της, αλλά, θεώρησα χυδαίο το να “πειραματίζομαι με χρήστες” της υπηρεσίας. Δεν είναι σωστό το να ελπίζει ο ένας χρήστης της υπηρεσίας σε γνωριμία και ο άλλος να αλληλεπιδρά για να “ψαρεύει feedback”.

Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές. Η ιδέα είναι καλή, οι εγγεγραμμένοι χρήστες πλέον είναι αρκετοί και όσοι χρήστες θέλουν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες γνωριμιών και “το σκέφτονται”, θα βρουν αρκετούς λόγους να το κάνουν μέσω αυτού του app. Είναι παιχνιδιάρικο, εύχρηστο και “καταλήγει σε chat” μετά από παιχνίδια. Ίσως και το σκορ μας στα παιχνίδια αυτά να είναι και η αφορμή για την κουβέντα που θα ξεκινήσει...

 

 

Υπάρχει όμως και περιθώριο βελτιώσεων. Και αυτό είναι ο πλήρης εξελληνισμός της εφαρμογής. Η πλειοψηφία των κειμένων είναι στα ελληνικά, αλλά όχι το σύνολό τους (παράδειγμα, η καρτέλα “me”).

Το SLOTAPP διατίθεται δωρεάν (με αγορές εντός της εφαρμογής) στο App Store και σύντομα θα κυκλοφορήσει και για Android.

Ενημέρωση Σεπτ’17: Πλέον, το SLOTAPP, η ελληνική εφαρμογή γνωριμιών που ξεχώρισε, είναι διαθέσιμη και για τις συσκευές του Android οικοσυστήματος.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status