Εκτύπωση αυτής της σελίδας

QWERKYWRITER - Ένα πληκτρολόγιο Bluetooth αλλιώτικο από τ’ άλλα (Video)

QWERKYWRITER - Ένα πληκτρολόγιο Bluetooth αλλιώτικο από τ’ άλλα (Video)
ired.gr

Ένα πληκτρολόγιο για τους νοσταλγούς μιας άλλης εποχής λιγότερο ψηφιακής, αλλά και κόσμημα ταυτόχρονα.

Πόσοι έχετε προλάβει τις παλιές κραταιές γραφομηχανές; Και, ακόμη περισσότερο, πόσοι γράφατε με τέτοιες; Πόσοι θυμάστε την αίσθηση των μηχανικών πλήκτρων στα δάχτυλά σας - ειδικά την απόκριση των ηλεκτρικών - ή το καμπανάκι που χτύπαγε κάθε φορά που φτάνατε στο τέλος γραμμής και πατάγατε το λεβιέ στα αριστερά για να πάτε στην επόμενη;

Δεν ξεκινήσαμε όλοι με πληκτρολόγια και υπολογιστές. Και οι επεξεργαστές κειμένου ήταν κάτι το άγνωστο σε κάποιες άλλες εποχές - όχι τόσο μακρινές.

Βέβαια μετά κύλησε το νερό στο αυλάκι, τα πληκτρολόγια και οι υπολογιστές επικράτησαν, οι γραμματείς έπαψαν να γράφουν σε γραφομηχανές, αλλά άρχισαν να χρησιμοποιήσουν επεξεργαστές κειμένου και τελευταία πια, έχουμε αρχίσει να υπαγορεύουμε στους υπολογιστές και τα κινητά μας αντί να γράφουμε.

Κάποιοι όμως, εξακολουθούν να νοσταλγούν την αίσθηση του παλιού μηχανικού πληκτρολογίου της ηλεκτρικής γραφομηχανής. Και αρκετοί ακόμη, γκρινιάζουν με τα νέα πληκτρολόγια των MacBook και MacBook Pro που γίνονται όλο και πιο «αφής» κάνοντας την αίσθηση του πατήματος όλο και πιο «αεράτη» αλλά και ενοχλητική για τους νοσταλγούς των παλιών καλών «κλικάτων» πληκτρολογίων.

Για όλους αυτούς, αλλά και για πολλούς άλλους που θέλουν να δοκιμάσουν πώς είναι ένα «αληθινό» πληκτρολόγιο, κυκλοφόρησε το QWERKYWRITER

qwerktyper

Το QWERKYWRITER είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε: ένα πληκτρολόγιο πλήρους προσομοίωσης του παλιού μηχανικού πληκτρολογίου των γραφομηχανών με μηχανικά πλήκτρα που πατιούνται και «το ευχαριστιέσαι» και ακόμη και τον ασημένιο λεβιέ αλλαγής γραμμής στα αριστερά (που όμως δεν κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά μπορούν να του ανατεθούν διάφορες συντομεύσεις εργασιών).

Το QWERKYWRITER είναι ασύρματο με σύνδεση (τι άλλο;) Bluetooth για να μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει το ασύρματο πρωτόκολλο - από PC και Mac μέχρι Android και iOS συσκευές - και μάλιστα περιλαμβάνει ένα «stand» στην άνω πλευρά όπου μπορούμε να στηρίξουμε ένα smartphone ή tablet (ακόμη καλύτερα) προκειμένου να έχουμε την κανονική αίσθηση ενός πλήρους υβριδίου laptop-γραφομηχανής.

Τα μηχανικά του πλήκτρα είναι υψηλής ποιότητας και αντοχής και δίνουν την «αληθινή» πλήρη αίσθηση του πατήματος που περιμένει ο κάθε δακτυλογράφος και όχι μόνο. Ο ασημένιος λεβιές στ’ αριστερά είναι μια «Macro Return Bar» που μπορούμε να της αναθέσουμε διάφορες μακροεντολές ώστε να εκτελεί εργασίες αυτόματα εκεί που στις κλασικές γραφομηχανές απλά αλλάζαμε γραμμή.

Τα καπάκια των πλήκτρων είναι ολόιδια με τα κλασικά των γραφομηχανών εξαιρετικής ποιότητας και το «σασί» είναι όλο από ανοδιωμένο αλουμίνιο μαύρου ματ χρώματος που προσδίδει ακόμη πιο «vintage look» στην όλη κατασκευή.

 

 

Το «Integrated Tablet Stand» μπορεί να στηρίξει μέχρι 13-ιντσα tablet με πάχος ½ της ίντσας (περίπου 1,5 εκατοστά) και μπορεί να στηρίξει άνετα ακόμη και τα iPad Pro ή Surface 3 των Apple-Microsoft. Χλιδή!

Η εταιρία το πουλάει σε προσφορά στην, τσουχτερή ομολογουμένως, τιμή των 279$ (από την ακόμη πιο τσουχτερή των 349$), αλλά - όπως και να το κάνουμε - δεν απευθύνεται στον καθένα, αλλά στους «μερακλήδες» του πληκτρολογίου.

Αν λοιπόν είστε κάποιος(α) που επιθυμείτε διακαώς ένα λειτουργικό, λουσάτο, κλασικό, «αληθινό» και «επιστροφή στο νοσταλγικό παρελθόν» πληκτρολόγιο και σας τρώει η τσέπη σας για να δώσετε το ανωτέρω ποσόν, μπορείτε να το παραγγείλετε από τον ιστότοπο της εταιρίας.

Δείτε ακόμη: 10 gadgets που πάνε την τεμπελιά σε άλλο επίπεδο

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status