Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7 - Πώς να μεταφέρετε απλά φωτογραφίες σε Windows PC

iPhone 7 - Πώς να μεταφέρετε απλά φωτογραφίες σε Windows PC
ired.gr

Πώς να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας από οποιαδήποτε iOS συσκευή σε ένα Windows PC.

Αν έχετε ένα iPhone ή iPad και ένα Windows PC - καθόλου απίθανος συνδυασμός - θα θέλετε ίσως να μάθετε πώς να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας από την iOS συσκευή σας σε ένα υπολογιστή Windows. Με τα Windows 10 υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να αντιγράψετε τις φωτογραφίες σας στο PC και θα σας δείξουμε τις δύο καλύτερες μεθόδους για να το κάνετε χρησιμοποιώντας,

  • την εφαρμογή «Photos» στα Windows 10 (παρόμοια με την αντίστοιχη λειτουργία στο Photos του Mac) και
  • την πιο ελεγχόμενη διαδικασία αντιγραφής μέσω του Windows Explorer χρησιμοποιώντας το σύστημα αρχείων των Windows 10.

Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή iTunes στο PC σας, ώστε το iPhone να μπορεί να επικοινωνήσει σωστά με το PC σας. Πέρα από αυτό, θα χρειαστείτε και το γνωστό καλώδιο USB-lightning του iPhone για να το συνδέσετε με το PC σας. Το iTunes πέρα από την επικοινωνία του iPhone με το PC δεν χρειάζεται σε κάτι άλλο εδώ.

Πώς γίνεται

Μέθοδος πρώτη: Χρήση του Photos

Ο ευκολότερος τρόπος αντιγραφής φωτογραφιών από το iPhone στο PC, είναι με τη χρήση της εφαρμογής Φωτογραφιών (Photos) των Windows 10.

  • Συνδέστε το iPhone με το Windows 10 PC σας μέσω του USB καλωδίου.
  • Πηγαίνετε στο μενού «Έναρξη» (Start) των Windows και εκκινήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos). Αν δεν τη βρίσκετε εύκολα, πατήστε το εικονίδιο του φακού δίπλα στην Έναρξη για να εμφανιστεί το πεδίο αναζήτησης και γράψτε εκεί το όνομα της εφαρμογής (ανάλογα με το αν έχετε ελληνικά η αγγλικά Windows γράψτε το αντίστοιχο όνομα).

photos sync 02

  • Όταν η εφαρμογή ξεκινήσει, πατήστε το πλήκτρο «Εισαγωγή» (Import) στην άνω δεξιά γωνία του παραθύρου της.

photos sync 03

  • Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να εισαχθούν στο PC σας από το iPhone (που θα έχει αναγνωριστεί) και πατήστε μετά το πλήκτρο «Εισαγωγή» για να τις εισάγετε. Αν θέλετε να διαγραφούν από το iPhone σας για να μην πιάνουν πια χώρο, τσεκάρετε το κουτάκι που λέει «Διαγραφή εισηγμένων φωτογραφιών από το iPhone μετά την εισαγωγή» (Delete imported items from Apple iPhone after importing).

photos sync 04

Μπορείτε πια να δείτε τις φωτογραφίες σας στο PC αφού τελειώσει η διαδικασία, στην ίδια εφαρμογή. Και φυσικά μπορείτε να κάνετε και διάφορες άλλες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής.

Μέθοδος δεύτερη: Χρήση του Windows Explorer

Αν θέλετε περισσότερο έλεγχο στο τι κάνετε και δε θέλετε οι φωτογραφίες σας να εισαχθούν στο Photos, αλλά θέλετε να τις εισάγετε εσείς όπου θέλετε, όπως θα κάνατε με την εισαγωγή άλλων αρχείων από ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Windows Explorer (File Explorer πια) για να το κάνετε.

  • Ανοίξτε τον «Εξερευνητή Αρχείων» (File Explorer) και πηγαίνετε στο «Αυτός ο Υπολογιστής» (This PC) στο αριστερό πάνελ (sidebar).
  • Επιλέξτε το iPhone σας που φαίνεται σαν εξωτερικός δίσκος.
  • Ανοίξτε το φάκελο «Χώρος αποθήκευσης» (Internal Storage) και από εκεί το φάκελο «DCIM» για να δείτε τις φωτογραφίες σας.
  • Επιλέξτε τα πάντα (φακέλους και φωτογραφίες) αν θέλετε να τα αντιγράψετε όλα στο PC σας, πατήστε δεξί πλήκτρο στο ποντίκι και επιλέξτε «Αντιγραφή» (Copy - ή πατήστε το συνδυασμό CTL+C στο πληκτρολόγιο).
  • Μεταφερθείτε στο φάκελο που θέλετε να αντιγραφούν οι φωτογραφίες στο PC σας (π.χ. στις «Εικόνες»), πατήστε το δεξί πλήκτρο πάλι και επιλέξτε «Επικόλληση» (Paste ή πατήστε CTL+V στο πληκτρολόγιό σας). Περιμένετε να τελειώσει η διαδικασία αντιγραφής και είστε έτοιμοι.

photos sync 05

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε τις φωτογραφίες σας σε ένα φάκελο της αρεσκείας σας και όχι «κλειδωμένες» μέσα σε μια εφαρμογή από όπου θα πρέπει να κάνετε «Εξαγωγή» όποτε θέλετε να τις επεξεργαστείτε με κάποιο τρίτο πρόγραμμα όπως είναι το Adobe Photoshop π.χ. Όπως καταλαβαίνετε, η δεύτερη μέθοδος είναι πιο πολύπλοκη, ειδικά αν θέλετε συγκεκριμένες φωτογραφίες οπότε πρέπει να τις αντιγράφετε μία-μία ή λίγες-λίγες, αλλά σας δίνει τον πλήρη έλεγχο πάνω στο τι κάνετε.

Σε αυτό το σημείο τα Windows PC υπερέχουν του Mac γιατί επιτρέπουν την εισαγωγή μέσω Windows Explorer των φωτογραφιών από το iPhone, σαν να είναι κοινά αρχεία κάτι που στο Mac δυστυχώς δε συμβαίνει, γιατί εκεί οι φωτογραφίες από το iPhone εισάγονται μόνο μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής των Φωτογραφιών και δεν υπάρχει επιλογή για χρήση του Finder (ο αντίστοιχος Mac Explorer).

Δείτε ακόμη: Μεταφέρετε εύκολα φωτογραφίες και video από το iPhone στον υπολογιστή σας

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status