Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 - Η Japan Display ετοιμάζει εύκαμπτες οθόνες

iPhone 8 - Η Japan Display ετοιμάζει εύκαμπτες οθόνες
ired.gr

Η Japan Display ετοιμάζει εύκαμπτες LCD οθόνες για το καινούριο iPhone 8.

Η προμηθεύτρια οθονών για το iPhone - Japan Display - έχει αποκτήσει νέες μεθόδους κατασκευής και μαζικής παραγωγής εύκαμπτων οθονών LCD. Σύμφωνα με αναφορά που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στη The Wall Street Journal, η Apple σκέπτεται τη χρήση εύκαμπτων LCD οθονών στα iPhone που θα παρουσιαστούν από το 2018 και μετά.

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε συνδυασμό και με τις μέχρι τώρα φήμες ότι το iPhone 8 θα εφοδιαστεί με οθόνες OLED.

Αν και δεν είναι τόσο εύκαμπτες όσο οι κυρτές OLED οθόνες, οι νέες μέθοδοι κατεργασίας της Japan Display, επιτρέπουν τη δημιουργία εύκαμπτων LCD οθονών παρομοίων με αυτές της σειράς του Samsung Galaxy Edge.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Japan Display, και άλλοι - μη κατονομαζόμενοι - κατασκευαστές smartphone έχουν δεχτεί να χρησιμοποιήσουν τις εύκαμπτες LCD οθόνες της εταιρίας στις νέες συσκευές τους.

Η εταιρία επίσης ευελπιστεί ότι θα πουλήσει τις οθόνες της και σε κατασκευαστές λάπτοπ ή οθονών για αυτοκίνητα. Οι νέες μέθοδοι επεξεργασίας της εταιρίας δεν απαιτούν νέα εργαλεία ή τεχνολογίες.

«Η μαζική παραγωγή αναμένεται από το 2018 και δεν θα το κάναμε αυτό χωρίς να υπάρχει ζήτηση από τους πελάτες μας», δήλωσε ο Shuji Aruga, εκτελεστικός διευθυντής της Japan Display.

Η Apple και η Huawei είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες της Japan Display.

«Όσοι είναι γνώστες του θέματος, λένε ότι η Apple σκέπτεται τη χρήση τέτοιων οθονών στα μελλοντικά μοντέλα του iPhone», γράφει το άρθρο. Η φημολογία μιλάει για τρία διαφορετικά μοντέλα iPhone φέτος, τα iPhone 7s και 7s Plus με LCD οθόνες και το ολοκαίνουριο επετειακό iPhone 8 με την απ’ άκρου εις άκρον κυρτή στα πλάγια AMOLED οθόνη του.

Όλα τα μέχρι σήμερα μοντέλα iPhone έχουν οθόνες LCD με τα τελευταία μοντέλα (6/6s/7) να χρησιμοποιούν γυάλινο κάλυμμα 2.5D που είναι ελαφρά κυρτωμένο στις άκρες για να δώσει στη συσκευή την αίσθηση ομαλότητας που έχει γύρω-γύρω.

Αν και η Apple μπορεί τελικά να απορρίψει ολοκληρωτικά τη χρήση LCD οθονών και να μεταφερθεί εντελώς στη χρήση OLED οθονών, κάτι τέτοιο ευκολότερα λέγεται παρά γίνεται γιατί όλοι οι προμηθευτές OLED οθονών μαζί δε φτάνουν για την κάλυψη της ζήτησης OLED οθονών για όλα τα smartphone και tablet της αγοράς.

Και το ότι οι OLED οθόνες έχουν αρκετά υψηλότερο κόστος παραγωγής και φτωχές σχετικά αποδόσεις (σε καλής ποιότητας οθόνες ανά γραμμή παραγωγής) είναι κάτι που επίσης δυσκολεύει τα πράγματα.

Δείτε ακόμη: iPhone - Η Japan Display, θέλει να περάσει στην OLED τεχνολογία

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status