Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Foxconn - Ετοιμάζει εργοστάσιο οθονών 7 δις δολαρίων

Foxconn - Ετοιμάζει εργοστάσιο οθονών 7 δις δολαρίων
ired.gr

Σε συνεργασία με την Apple, η Foxconn ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο κατασκευής οθονών, κόστους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γίγαντας της Κίνας στις κατασκευές ηλεκτρονικών και κύριος συνεργάτης της Apple, Foxconn, σκέπτεται τη δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής οθονών στις ΗΠΑ αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αναφορές από τις The Wall Street Journal και Nikkei Asian Review λένε ότι ο διευθυντής της Foxconn Terry Gou συζήτησε τα σχέδια κατασκευής σε ένα συνέδριο της εταιρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπολογίζοντας ότι το εν λόγω εργοστάσιο θα μπορούσε να παράγει 30.000-50.000 θέσεις εργασίας.

Η Foxconn έχει που σκέπτεται να ανοίξει ένα τέτοιο εργοστάσιο στις ΗΠΑ από το 2014 και ο Terry Gou είπε ότι η εταιρία θα κάνει την κίνησή της τώρα, αλλά θα χρειαστεί σημαντικά κίνητρα και ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση με τη μορφή χαμηλού κόστους έκτασης γης και προμήθειας ενέργειας.

Το νέο εργοστάσιο μπορεί να είναι μια από κοινού επένδυση και συνεργασία με την Apple. «Η Apple είναι διατεθειμένη να επενδύσει στο εργοστάσιο αυτό γιατί κι εκείνη έχει ανάγκη από οθόνες» είπε ο Gou σύμφωνα με το Nikkei Asian Review. Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Apple κι έχει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής iPhone στην Κίνα με σημαντικές φοροελαφρύνσεις από την κινεζική κυβέρνηση.

Οποιαδήποτε επένδυση στο νέο εργοστάσιο από τη μεριά της Apple, θα είναι μια πολιτική νίκη για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, που επανειλημμένως τα έχει «σούρει» στην Apple επειδή δίνει δουλειές στους Κινέζους. Σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους προς την Apple για το αν αληθεύει το παραπάνω σενάριο δεν έχουμε λάβει ακόμη ξεκάθαρες απαντήσεις από την εταιρία.

Ο Gou είπε επίσης ότι το είδος αυτό του «προστατευτισμού» από μεριάς του νέου προέδρου είναι αναπόφευκτο μεν, αλλά δεν γνωρίζει κατά πόσον οι ΗΠΑ είναι εις θέσιν να απορροφήσουν το κόστος της επαναφοράς των θέσεων εργασίας πίσω στο έδαφός τους. «Στο μέλλον θα βρεθούν να πληρώνουν μέχρι και 500$ περισσότερο για προϊόντα που πια θα παράγονται στις ΗΠΑ και που δε θα είναι καλύτερα από αντίστοιχα κινέζικα των 300$.»

Το Bloomberg αναφέρει ότι το νέο εργοστάσιο θα έχει να κάνει και με την Ιαπωνική εταιρία κατασκευής οθονών Sharp, που η Foxconn αγόρασε έναντι του ποσού των 3,5 δις δολαρίων πέρυσι.

Αυτή πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τα εν λόγω σχέδια της Foxconn, καθώς το logo της εταιρίας (μαζί με το ποσόν των 7 δις δολαρίων) εμφανίστηκαν σε μια παρουσίαση που έκανε σε δημοσιογράφους ο CEO της SoftBank, Masayoshi Son, τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην ίδια παρουσίαση ανακοινώθηκε ότι η SoftBank θα επενδύσει 50 δις δολάρια στις ΗΠΑ στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Gou δήλωσε ότι το αμερικάνικο εργοστάσιο θα ωφελήσει τη Foxconn με την απόσβεση σε κόστη αποστολής από την Κίνα, αλλά τόνισε ότι η εταιρία θα χρειαστεί σοβαρά οικονομικά κίνητρα ώστε μια τέτοια επένδυση να έχει νόημα.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η πολιτεία της Πενσυλβάνια - στην οποία ο Trump ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με τους Ρεπουμπλικάνους, το 1988, δηλώνοντας ότι θα φέρει τις δουλειές πίσω στην περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία - είναι ο κύριος υποψήφιος ως έδρα για το νέο εργοστάσιο της Foxconn.

«Αυτή τη στιγμή η Πενσυλβάνια είναι πολύ ενεργή», είπε ο Gou. «Πρέπει να πω ότι και άλλες πολιτείες θα πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να ενδιαφερθούμε, αλλιώς θα προχωρήσουμε και θα υπογράψουμε συμφωνία με την πολιτεία της Πενσυλβάνια.»

Δείτε ακόμη: Foxconn - Ρομπότ θα συναρμολογούν τις συσκευές iPhone;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status