DFU Mode - Πώς μπορείτε να θέσετε τη συσκευή σας iPhone 7 / iPhone 7 Plus

DFU Mode - Πώς μπορείτε να θέσετε τη συσκευή σας iPhone 7 / iPhone 7 Plus
ired.gr

Δείτε πώς να θέσετε το iPhone 7 σε DFU Mode αν χρειαστεί.

Το iPhone 7 - ως γνωστόν - δεν περιλαμβάνει ένα home button που είναι πραγματικό όπως παλιά, αλλά είναι εικονικό με λειτουργία αφής 3D Touch. Ως εκ τούτου, οι λειτουργίες που ως τώρα γνωρίζαμε ότι γίνονται με το πάτημά του δεν γίνονται πια γιατί το πλήκτρο δεν είναι φυσικό πλήκτρο. Άρα, το πώς θα θέσουμε το iPhone 7 σε DFU Mode είναι διαφορετικό από πριν.

Για υπενθύμιση στα γρήγορα να πούμε ότι η DFU Mode είναι μια προχωρημένη κατάσταση επαναφοράς της συσκευής που μπορεί μερικές φορές να χρειαστεί για λόγους επίλυσης σφαλμάτων, για επαναφορά της όταν οι άλλες κλασικές μέθοδοι αποτυγχάνουν ή για να φορτώσουμε το iOS μέσω αρχείων IPSW. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη DFU Mode δείτε κι αυτό το άρθρο μας:

Δαβάστε: DFU Mode: ο πλήρης οδηγός 

Τυπικά η DFU Mode είναι απαραίτητη μόνο όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα είτε αναβάθμισης είτε άλλο, που δε λύνεται με άλλο τρόπο και σπάνια θα τη χρειαστεί ο μέσος χρήστης, αλλά, επειδή ποτέ δεν ξέρει κανείς, καλό είναι να ξέρουμε το πώς.

Για να χρησιμοποιήσουμε τη DFU Mode στα iPhone 7 και 7 Plus πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το καλώδιο φόρτισης USB-lightning του iPhone κι έναν υπολογιστή - PC ή Mac - με εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes.

Πώς γίνεται

Εννοείται ότι η μέθοδος αυτή δεν λειτουργεί σε παλαιότερα μοντέλα από το 7 του iPhone, λόγο του ότι εκείνα έχουν κανονικό πλήκτρο Home.

  • Εκκινείστε το iTunes στον υπολογιστή σας
  • Συνδέστε το iPhone 7 με τον υπολογιστή σας μέσω του καλωδίου φόρτισης
  • Απενεργοποιείστε το iPhone πατώντας σταθερά το πλήκτρο Power μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα «Σύρετε για κλείσιμο» και κλείστε το
  • Πατήστε κατόπιν το πλήκτρο Power του iPhone σας για περίπου 3 δευτερόλεπτα
  • Ενώ πατάτε το πλήκτρο Power, πατήστε ταυτόχρονα και το πλήκτρο μείωσης έντασης φωνής (Volume Down) στην αριστερή πλευρά της συσκευής

dfu mode 01

  • Συνεχίστε να κρατάτε πατημένα τα δύο πλήκτρα για περίπου 10 δευτερόλεπτα
  • Αφήστε το πλήκτρο Power αλλά συνεχίστε να κρατάτε το πλήκτρο Volume Down για άλλα 5 δευτερόλεπτα
  • Η οθόνη του iPhone πρέπει να μείνει κλειστή (μαύρη) ενώ στο iTunes στον υπολογιστή θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα λέει ότι αναγνωρίστηκε ένα iPhone.

dfu mode 02

  • Η συσκευή μπορεί τώρα να επανέλθει ή να αναβαθμιστεί ενώ βρίσκεται πλέον σε κατάσταση DFU mode.

Από τη στιγμή που το iPhone έχει εισέλθει σε DFU mode μπορούμε να εκτελέσουμε μια επαναφορά ή αναβάθμιση τύπου «low level» στη συσκευή.

Τέσσερις τρόποι να δείτε αν δεν εισήλθε σωστά σε DFU mode το iPhone

  1. Αν το iPhone παρουσιάσει το γνωστό σήμα της Apple (μήλο), κατά τη διαδικασία, σημαίνει ότι δεν μπήκε σε DFU mode και πρέπει να επανεκκινήσετε τη διαδικασία.
  2. Αν στην οθόνη του iPhone εμφανιστεί το σήμα του iTunes, τότε μπήκαμε σε Recovery Mode, αντί για DFU mode. Πάλι απ’ την αρχή.
  3. Αν η οθόνη του iPhone δεν είναι μαύρη, τότε δεν έχει εισέλθει σε DFU mode.
  4. Αν το iTunes δεν μας δώσει το μήνυμα ότι βρήκε κάποιο iPhone που μπορεί να επαναφερθεί, και πάλι δεν έχουμε μπει σε DFU mode. Επανεκκίνηση διαδικασίας.

Σε περίπτωση που συμβεί λοιπόν κάτι από τα παραπάνω, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το iPhone και να ξεκινήσετε τη διαδικασία από την αρχή.

Πώς εξερχόμαστε από τη DFU mode

Από τη στιγμή που θα τελειώσει η διαδικασία επαναφοράς ή αναβάθμισής του επιτυχώς, θα εξέλθει αυτόματα από τη DFU mode.

Αν για κάποιο λόγο θέλετε εσείς να το βγάλετε από τη DFU mode, απλά επανεκκινήστε τη συσκευή σας κρατώντας μαζί τα πλήκτρα Power και Volume Down μέχρι να δείτε το σήμα της Apple να εμφανίζεται στην οθόνη.

Δείτε ακόμη: Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας; (DFU mode restore)

από Elichord