Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Theater Mode - Η επερχόμενη λειτουργία στο ρολόι της Apple

Theater Mode - Η επερχόμενη λειτουργία στο ρολόι της Apple
ired.gr

 Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το Theater Mode με ένα ρολόι; Ενημερωθείτε για τη νέα αυτή λειτουργία

Ημέρες ενημερώσεων αυτές που διανύουμε για σχεδόν όλες τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα του οικοσυστήματος της Apple. Παράλληλα με τις ενημερώσεις που απευθύνονται προς όλους τους χρήστες, η εταιρεία ξεκινάει και τις δοκιμές της για τις επόμενες αναβαθμίσεις που μας ετοιμάζει.

Διαβάστε επίσης: iOS 10.3 beta - Τι νέα μας φέρνει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση; (Video)

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στους developers η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του watchOS 3.2, η εταιρεία ενημέρωσε για τις προσθήκες που θα φέρει η έκδοση αυτή.

Η πιο σημαντική (τουλάχιστον κατά τον διεθνή τύπο και την Apple) από αυτές είναι η προσθήκη του Theater mode, το οποίο και σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τον ήχο, αλλά και την αφύπνιση της οθόνης της συσκευής τους, με μία κίνηση.

Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτή, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις μέσω δονήσεων (haptic feedback) και θα μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτές, πατώντας στην οθόνη του Apple Watch.

Σύμφωνα με την Apple, η λειτουργία Theater Mode συμπεριλαμβάνεται στον κώδικα του watchOS 3.1.3 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά, δεν έχει ακόμα “ενεργοποιηθεί”.

Διαβάστε επίσης: iOS 10.2.1 - Για λόγους ασφαλείας αναβαθμίστε άμεσα

Αρχικώς, οι φήμες ανέφεραν πως το Theater mode θα συμπεριλαμβανόταν και στο iOS 10.3, κάτι που όμως δεν είδαμε να συμβαίνει στην πρόσφατη beta που κυκλοφόρησε. Ίσως τελικά να είναι μια αποκλειστική λειτουργία του Apple Watch, αν και οι γνώμες σε αυτό το ζήτημα διίστανται. Το πιθανότερο είναι το mode αυτό να αφορά μόνο το ρολόι και να ενεργοποιείται μέσω ενός εικονίδιου που μοιάζει με ποπ κορν.

Η έκδοση watchOS 3.2 προσθέτει επίσης τη λειτουργία SiriKit στους προγραμματιστές, επιτρέποντας σε αυτούς την προσθήκη φωνητικών εντολών στις εφαρμογές τους, για παράδειγμα, για την αποστολή ενός μηνύματος σε ένα messaging app, αλλά και λειτουργιών όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές κλπ.

Το συμπέρασμα είναι πως έγινε “πολύς χαμός για το τίποτα”. Προσωπικά θεωρώ το Theater Mode εντελώς ανούσιο. Έτσι κι αλλιώς, και σήμερα, μπορούμε πολύ γρήγορα να απενεργοποιήσουμε την αφύπνιση της οθόνης και τον ήχο της συσκευής.

Πιο χρήσιμη θα ήταν κατά τη γνώμη μου η προσθήκη ενός διακόπτη στις ρυθμίσεις των γνωστοποιήσεων, για την απενεργοποίησή τους, ή, της προσωρινής μη εμφάνισής τους στην οθόνη, κάτι που σίγουρα όλοι κάποια στιγμή έχουμε χρειαστεί.

Σήμερα δεν παρέχεται αυτή η δυνατότητα ούτε στο watchOS, ούτε στο iOS, καθώς θα πρέπει να επιλέξουμε την απενεργοποίηση των γνωστοποιήσεων ανά εφαρμογή, αλλά και στην πορεία να θυμόμαστε τις πρότερες επιλογές μας για να τις επαναφέρουμε όπως ήταν.

Άνθρακες ο θησαυρός...

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status