Taxibeat - Εξαγορά της από τον κολοσσό Daimler (Mercedez Benz)

Taxibeat - Εξαγορά της από τον κολοσσό Daimler (Mercedez Benz)
ired.gr

Breaking News: Ποια ελληνική εφαρμογή εξαγοράστηκε σήμερα από τον γερμανικό όμιλο Daimler οποίος εμπορεύεται το σήμα της Mercedez Benz παγκοσμίως;

Ο Γερμανικός γίγαντας της αυτοκίνησης Daimler προχώρησε στην εξαγορά μιας εκ των πιο ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων των τελευταίων χρόνων, της δημοφιλούς σε πολλούς εφαμρογής Taxibeat. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο όμιλος Daimler είναι η εταιρεία η οποία παράγει κι εμπορεύεται το σήμα της Mercedez Benz, παγκοσμίως.

Ο συγκεκριμένος όμιλος μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών του, διαθέτει εφαρμογή μέσω της οποίας ο κάθε υποψήφιος ενδιαφερόμενος είναι σε θέση να εντοπίσει το πλησιέστερο σε αυτόν όχημα. Ας μιλήσουμε με νούμερα. Η εφαρμογή μέχρι στιγμής έχει δεχθεί περισσότερες από 10.000.000 λήψεις και συνεργάζεται με πάνω από 45000 ταξί. Έχει παρουσία σε 6 χώρες κι εξαπλώνεται σε περισσότερες από 40 πόλεις.

Ο όμιλος Daimler διαθέτει μία ακόμη υπηρεσία με αποστολή της την μετακίνηση, υπό τον τίτλο car2go. Η δεύτερη εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη της να εντοπίζουν οχήματα μάρκας smart εντός της πόλης, με σκοπό την ενοικίαση με χρονοχρέωση. Θα τη συναντήσετε σε 29 τοποθεσίες, ευρωπαϊκών και χωρών της Νότιου Αμερικής, σε συνεργασία με την Europcar με ποσοοστό 75-25%.

Τα έσοδα του γίγαντα της αυτοκίνησης για το 2015 ανέρχονται στα 149 δις, ευρώ, όπου τα καθαρά κέρδη ξεπερνούν τα 8,7 δις ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο όμιλος απασχολεί συνολικά περισσότερους από 280.000 υπαλλήλους.

Για τους αριθμολάγνους όπως κι ο υποφαινόμενος, ο όμιλος αποτελείται από 73,7% θεσμικούς επενδυτές, 16,4% ιδιώτες επενδυτές καθώς και από το ανεξάρτητο επενδυτικό fund, Kuwait Investment Authority. Επιπλέον στο μετοχικό σχήμα μετέχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και Renault με μικρότερη όμως κατοχή μετοχών.

Ας έρθουμε όμως στην Ελλάδα.

Η εταιρεία Taxibeat ιδρύθηκε πριν 6 περίπου χρόνια από τους Νίκο Δανδράκη και τον επενδυτή Αποστολάκη Αποστόλου, οποίος ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια του πρώτου.

Η εφαρμογή αρχικά προσπάθησε να εισέλθεί σε αγορές όπως της Βραζιλίας, του Παρισίου της Σκανδιναβίας και της Ρουμανίας με πολλές απόπειρες, όμως δεν κατάφερε στη συνέχεια να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στην ουσία να αποσυρθεί. Σε αντίθεση με την αγορά του Περού όπου απαριθμεί τη δεύτερη χώρα παρουσίας με ηγετική μάλιστα θέση.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Πώς να ενεργοποιήσετε τη "Theatre Mode" κατά την ανάγνωση

Η επιχείρηση - εφαρμογή Taxibeat κατά τα βήματά της προς την κορυφή πέραν της αρχικής χρηματοδότησης, έλαβε επιπλέον 2,93 εκατομμύρια ευρώ εν έτει 2013, από το επενδυτικό κεφάλαιο Hummingbird. Η συνολική χρηματοδότηση που απέσπασε η εταιρεία είναι της τάξεως των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Taxibeat σήμερα μετρά πάνω από 800.000 εγγεγραμμένους χρήστες και 15.000 οδηγούς ταξί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις που κατακλύζουν την τεχνολογική κοινότητα της χώρα μας, το τίμημα της εξαγοράς ξεπέρασε τα 40.000.000 ευρώ. Σύντομα π το πιο πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις αμφότερα.

από DINFUN.