Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - Ετοιμάζει νέα συσκευή ασύρματης επικοινωνίας;

Apple - Ετοιμάζει νέα συσκευή ασύρματης επικοινωνίας;
ired.gr

 Η Apple κατέθεσε αίτημα για χρήση τεχνολογιών bluetooth και NFC σε νέα, άγνωστη συσκευή της

Από καιρού εις καιρόν (όπως αναφέρει και ο αγαπητός Elichord), η Apple καταθέτει πατέντες για νέες συσκευές της, για τεχνολογίες που αναμένεται να εισάγει, ή για τροποποιήσεις σε υλοποιήσεις προϊόντων της που ήδη κυκλοφορούν. Κάποιες από αυτές βρίσκουν το δρόμο τους προς την αγορά ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια και κάποιες άλλες, όχι.

Παράλληλα όμως, η εταιρεία, για όλες τις τεχνολογίες που προτίθεται να χρησιμοποιήσει και οι οποίες σχετίζονται με τα πρωτόκολλα bluetooth, Wi-Fi και NFC, υποχρεούται να ενημερώνει την FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών), μέσω κατάθεσης πατέντας προς έγκριση.

Συνήθως βέβαια, αυτές οι αιτήσεις δεν “προδίδουν” το υπό δημιουργία προϊόν, όπως σε αυτή την περίπτωση, δίνουν όμως μια μικρή εικόνα για τις “σκέψεις” της εταιρείας για το μέλλον, άμεσο ή μη.

Διαβάστε επίσης: iOS 10.2.1 - Για λόγους ασφαλείας αναβαθμίστε άμεσα

Στις αρχές του έτους, η Apple κατέθεσε αίτημα προς έγκριση στην FCC, για μία άγνωστη “ασύρματη συσκευή”, η οποία θα υποστηρίζει τις τεχνολογίες NFC και bluetooth. Με αριθμό μοντέλου “Α1846”, η συσκευή αυτή φαίνεται να αποτελεί μία “επανάληψη” προηγούμενης συσκευής / πατέντας, που χρονολογείται λίγους μήνες πριν, από τον Σεπτέμβριο του 2016. Τότε, είχε χρησιμοποιηθεί ο αριθμός μοντέλου “Α1844”.

Η συσκευή με την κωδική ονομασία “Α1846”, δεν μοιάζει με κανένα από τα υπάρχοντα προϊόντα της Apple. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες της στην αίτηση, αλλά μία ετικέτα κανονιστικού πλαισίου που είχε επισυναφθεί στο προϊόν “Α1844”, παρέπεμπε σε συσκευή με ελαφρώς κεκλιμένες γωνίες, η οποία περιείχε δύο βίδες τύπου torx. Υποθέτουμε πως με τη νέα πατέντα επιχειρεί απλά να “ρίξει λιγότερο φως” σε αυτό που μας ετοιμάζει.

wireless device 01

Ενώ αρχικώς οι ειδικοί είχαν προβλέψει πως η συσκευή θα είναι ένα νέο Apple TV set top box, στην πορεία, και λόγω του σχεδιασμού της (ή ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε από τα ελάχιστα που γνωρίζουμε για αυτόν), αλλά και των “ετικετών” που συνοδεύουν τα αιτήματα της Apple, αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε.

Αυτή τη στιγμή ακόμα και οι ειδικοί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μπορεί να πρόκειται για μία συσκευή για τα καταστήματα της εταιρείας, όπως ένα iBeacon προϊόν, ή, οτιδήποτε άλλο, ακόμα και ένα εξάρτημα που θα τοποθετηθεί εντός κάποιας νέας συσκευής.

Αν τελικά είναι κάτι που θα το δούμε στα ράφια των καταστημάτων, θα το διαπιστώσουμε σίγουρα, καθώς και η εταιρεία θα καταθέσει νέες, πιο αναλυτικές πατέντες και οι σχετικές φήμες θα αναζωπυρωθούν.

Εμείς από την πλευρά μας, παρακολουθούμε το σύνολο των τεκταινόμενων στο χώρο και θα επανέλθουμε με νεότερα, όταν αυτά προκύψουν.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status