iPhone 8 - Έρχεται αντικατάσταση του Touch ID με βιο-αναγνώριση

iPhone 8 - Έρχεται αντικατάσταση του Touch ID με βιο-αναγνώριση
ired.gr

 Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Touch ID με ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Σε ένα σημείωμα που έστειλε προς τους επενδυτές ο αναλυτής της KGI Ming Chi Kuo, το οποίο διέρρευσε στη δημοσιότητα από το AppleInsider, αναφέρεται ότι η Apple αναπτύσσει μια νέα κατηγορία τεχνολογιών βιο-αναγνώρισης που είναι πλήρως συμβατές με οθόνες με ελάχιστα ή και καθόλου bezels.

Συγκεκριμένα, ο Kuo προβλέπει ότι η Apple θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα τεχνολογία αφής Touch ID με οπτικές διατάξεις ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή προσώπου. Η αλλαγή αυτή πιθανόν να εφαρμοστεί στο νέο μοντέλο iPhone με οθόνη OLED, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Το Touch ID εισήχθη στο iPhone 5s και πρόκειται για μια μονάδα ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων χωρητικού τύπου. Ενσωματώνει έναν αισθητήρα 500dpi με δυνατότητα σάρωσης του υποδέρματος, ώστε να λαμβάνει ένα τρισδιάστατο «χάρτη» του δακτυλικού αποτυπώματος. Αν και η τεχνολογία είναι διαθέσιμη από το 2013, μόλις πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στα χαρακτηριστικά του MacBook Pro με το Touch Bar.

bio recognition 01

Ο Kuo προβλέπει ότι η Apple θα στραφεί στην τεχνολογία ανίχνευσης οπτικού τύπου έτσι ώστε να ενταχθεί σε αναγνώσεις μέσω οθόνης OLED χωρίς να υπάρχει ανάγκη χωρητικών εξαρτημάτων (π.χ. του μεταλλικού δακτυλίου που διαθέτουν τα iPhone με 3D Touch).

Η αναγνώριση, ίσως γίνεται μέσω βιομετρικών μετρήσεων του προσώπου, ώστε να μην χρειάζεται καν να υπάρχει αφή στην οθόνη. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει και τη δημιουργία μια εντελώς ομοιόμορφης επιφάνειας της οθόνης. Η αισθητική αυτή είναι, ίσως, το μέλλον στη βιομηχανία των smartphone.

Αν κρίνουμε με βάση τις πρόσφατες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Apple, ήδη, εργάζεται πάνω σε αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων που λειτουργούν μέσα από οθόνες. Μάλιστα, οι ευέλικτες οθόνες OLED διαθέτουν λιγότερες παρεμβολές σήματος, χαμηλότερη πυκνότητα pixel και λεπτότερη μορφή σε σχέση με τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες.

Οι κατασκευαστές βρίσκονται σε αναβρασμό, αναζητώντας λύσεις ώστε να ενσωματώσουν την τεχνολογία στις οθόνες και να αλλάξουν το τοπίο στην αγορά. Ευτυχώς, η Apple και η Samsung είναι οι δυο εταιρίες με τη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ για την υλοποίηση τέτοιων σχεδίων.

Διαβάστε επίσης: «Apple – 5 προϊόντα της που δεν προτείνουμε για αγορά»

Από mirelen