Consumer Reports - Προτείνει πλέον την αγορά του MacBook Pro

Consumer Reports - Προτείνει πλέον την αγορά του MacBook Pro
ired.gr

 Το περιοδικό Consumer Reports εξέτασε εκ νέου το MacBook Pro του 2016 και το προτείνει πλέον στους καταναλωτές

Η υπηρεσία Consumer Reports, έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο, “ενημερωμένο” report για το MacBook Pro της Apple, του 2016. Με βάση λοιπόν την “επανεξέταση” του φορητού υπολογιστή της Apple, πλέον, το νέο μοντέλο του 2016, προτείνεται προς αγορά.

Στις νέες δοκιμές που διεξήγαγε η Consumer Reports, χρησιμοποιήθηκε μία δοκιμαστική (beta) έκδοση του macOS, η οποία διορθώνει το πρόβλημα που υπήρξε με τον Safari και την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας που αυτό προκαλούσε.

 

Δείτε το επεξηγηματικό video από το Consumer Reports

Το μοντέλο των 13 ιντσών που δεν διαθέτει το Touch Bar, είχε στις δοκιμές μέση διάρκεια μπαταρίας τις 18,75 ώρες. Στο αντίστοιχο MacBook με την Touch Bar η μπαταρία διήρκεσε 15,25 ώρες, ενώ, στο 15ιντσο μοντέλο άγγιξε τις 17,25 ώρες.

Διαβάστε επίσης: MacBook Pro - HyperDrive επαναφέρει τη συνδεσιμότητα

“Έχοντας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τις μετρήσεις μας ξανά και βλέποντας πως στα τρία μοντέλα που εξετάσαμε οι επιδόσεις της διάρκειας της μπαταρίας τους βελτιώθηκαν, είμαστε πλέον σε θέση να τα προτείνουμε στους καταναλωτές, καθώς οι επιδόσεις των laptops αυτών, είναι εντός του συνιστώμενου εύρους.”

Η υπηρεσία (αλλά και περιοδικό) Consumer Reports, είχε αρχικώς αρνηθεί να προτείνει την αγορά των νέων μοντέλων MacBook Pro του 2016, λόγω των έντονων διαφορών στη διάρκεια της μπαταρίας που προέκυπταν κατά τις δοκιμές τους, ως προς τη διαφημιζόμενη από την Apple διάρκεια των δέκα ωρών.

Η Apple συνεργάστηκε με την υπηρεσία, προκειμένου να εντοπίσει τις αιτίες της “διαρροής” ενέργειας και το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών ήταν η ανακάλυψη ενός bug (πρόβλημα - δυσλειτουργία) του Safari και τον τρόπο που ο πλοηγός της Apple διαχειριζόταν την αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, έχει διορθωθεί στην τρίτη δοκιμαστική έκδοση του macOS 10.12.3, αν και, όπως αναφέρεται, ο μέσος χρήστης δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα, καθώς, οι μηχανικοί της Consumer Reports είχαν ενεργοποιήσει μία ρύθμιση που βρίσκεται εντός του μενού που “απευθύνεται” κυρίως στους προγραμματιστές.

Φυσικά, όσοι χρήστες θέλουν να εγκαταστήσουν τη δοκιμαστική αυτή έκδοση (ή νεότερή της), μπορούν να το κάνουν μέσω του σχετικού προγράμματος δοκιμών της Apple.

Για κάθε ένα από τα τρία μοντέλα (13 ιντσών με ή χωρίς Touch Bar και 15 ιντσών με Touch Bar), η Apple έχει υποσχεθεί διάρκεια μπαταρίας δέκα ωρών ανά φόρτιση, με τις δοκιμές αυτές να έχουν γίνει μέσω πλοήγησης στο διαδίκτυο με τον Safari, ή μέσω παρακολούθησης ταινιών στο iTunes.

Φυσικά, η διάρκεια της μπαταρίας διαφέρει, αναλόγως των επιλογών των χρηστών, όπως η φωτεινότητα, αλλά και αναλόγως των εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί.

από Kostthem