Εκτύπωση αυτής της σελίδας

macOS - Η λειτουργία Night Shift έρχεται στους υπολογιστές μας

macOS - Η λειτουργία Night Shift έρχεται στους υπολογιστές μας
ired.gr

Επιτέλους, το Night Shift βρίσκει τον δρόμο και για τους υπολογιστές Mac

Αναβαθμίσεων... συνέχεια για τις συσκευές του οικοσυστήματος της Apple. Η εταιρεία διέθεσε στους προγραμματιστές, το βράδυ της Τρίτης, την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του macOS Sierra 10.12.4, σχεδόν ένα μήνα μετά τη διάθεση της έκδοσης 10.12.2 και σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το ντεμπούτο του macOS Sierra. Επίσης, έχουν περάσει λίγες ώρες από την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης 10.12.3 προς όλους τους χρήστες (δημόσια επίσημη έκδοση).

Η δοκιμαστική αυτή έκδοση είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στους προγραμματιστές, μέσω του Apple Developer Center, ή μέσω του Mac App Store. Αναμένουμε επίσης να διατεθεί δημόσια προς δοκιμή (public beta testing) έως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης: iOS 10.3 beta - Τι νέα μας φέρνει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση;

Πρόκειται για ένα “minor” update, δεν περιμένουμε δηλαδή πολλές νέες λειτουργίες, αλλά κυρίως επιδιορθώσεις σφαλμάτων και ζητημάτων ασφάλειας, όπως συνηθίζεται στις “.x” εκδόσεις. Σύμφωνα όμως με την Apple, με την αναβάθμιση αυτή θα προστεθεί και στο macOS η λειτουργία Night Shift, που όλοι γνωρίζουμε από το iOS. Κάποιοι ίσως να θυμούνται την εφαρμογή F.lux. που έχει κυκλοφορήσει για τους υπολογιστές Mac και εκτελεί ακριβώς την ίδια λειτουργία.

Έτσι, κατά τις βραδινές ώρες, η χρωματική παλέτα απεικόνισης θα είναι θερμότερη, μειώνοντας τις αποχρώσεις του μπλε χρώματος. Το αποτέλεσμα είναι ένας καλύτερος και πιο “εύκολος” ύπνος, αλλά και πιο “ξεκούραστα μάτια”. Η συγκεκριμένη λειτουργία προστέθηκε στο iOS στην έκδοση 9.3 και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα (και ουσιαστικά) features του iOS.

Ίσως πρόκειται για τη σημαντικότερη προσθήκη στο macOS Sierra, μετά από αυτή της Siri. Όλοι μας, είτε η δουλειά μας απαιτεί συχνή χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, είτε όχι, σπαταλάμε πλέον αρκετές (βραδινές) ώρες μπροστά στις οθόνες μας. Είναι σημαντικό, αυτές οι ώρες χρήσης του Mac μας, να μην επηρεάζουν αρνητικά την ευκολία με την οποία κοιμόμαστε, ή έστω, να επηρεάζουν λιγότερο (για οθόνες πρόκειται, 100% “αθώες” δεν είναι).

Μπράβο στην Apple για αυτήν την ουσιαστική προσθήκη. Ίσως ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσω εκ νέου τη λήψη δοκιμαστικών ενημερώσεων του Sierra στον Mac μου...

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status