Apple - Υπάρχει ενδεχόμενο να πέρασε η εποχή της;

Apple -  Υπάρχει ενδεχόμενο να πέρασε η εποχή της;
ired.gr

Ο Peter Thiel διατείνεται πως η «μπογιά» της Apple δεν πιάνει πια και ότι περνάμε σε μια νέα μετά-Apple εποχή.

Η διάσπαση έφτασε στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης των ΗΠΑ (γιατί στην Ελλάδα είμαστε απλά σε άλλο επίπεδο).
Και στο θρόνο του αρχι-διασπαστή (ή αρχισπάστη αν προτιμάτε) βρίσκεται -απολαμβάνοντας τους καρπούς των κόπων του - ο γνωστός από το διοικητικό συμβούλιο του Facebook, Peter Thiel. Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε τον, θα σας διασκεδάσει.

Υποστηρικτής του Donald Trump (που με τα τα συνεχή, ανελέητα και προκλητικά tweets του θα μπορούσε να λέγεται και Trump-ούκος), ο Thiel βγαίνει «στα φώτα της ράμπας» όλο και περισσότερο. Σε μια νέα συνέντευξή του στους The New York Times, κάνει όλων των ειδών τις παρατηρήσεις για το νόημα της ζωής, το σύμπαν, την Apple και τις ... μηλόπιτες (Apple=μήλο). Ένα παρόμοιο έργο είχαν γράψει και οι Μόντυ Πάιθον νομίζω.

Σε μια συνέντευξη ερωταποκρίσεων που υποβλήθηκε, ο Κος Thiel προσπάθησε να ανταγωνιστεί το αφεντικό του (τον Trump) σε υπερβολές που όσοι φαν της Apple διαβάσουν, θα συγκινηθούν ιδιαίτερα, τόσο, που θα σβήσουν το λογαριασμό τους στο Facebook.

Η δημοσιογράφος Maureen Dowd του ζήτησε λοιπόν να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με το αν η εποχή της Apple έχει πια περάσει.

Ο Thiel απάντησε: «Συμφωνώ. Όλοι ξέρουμε πώς είναι και τι κάνει ένα smartphone. Δε φταίει ο Tim Cook, αλλά δεν υπάρχει πια άλλος χώρος για καινοτομία (έλα μου;)».
«Φαίνεται καταθλιπτικό το να σκεφτείς ότι το iPhone έφτασε στον «κολοφώνα της δόξας του». Κοιτάξτε κάποιον όμως που προσπαθεί να απαντήσει σε ένα τηλεφώνημα με το Apple Watch και θα δείτε τι εννοώ» (πίστεψέ με προσπαθούμε).

apple over 01

Η Apple από τη μεριά της δεν απάντησε με κάποιο σχόλιο στα σχόλια του Peter Thiel (και τι να έλεγε δηλαδή; «να πάει να τον δει γιατρός;»).

Πέρα από την πλάκα, είναι αλήθεια ότι η Apple τελευταίως έχει γίνει η αιτία για αρκετή γκρίνια από μέρος και των οπαδών της ακόμη, λόγω των «χλιαρών» αναβαθμίσεων των τελευταίων προϊόντων της. Όμως από κει μέχρι του ότι η εταιρία δεν έχει κάτι καινούριο να μας πει ... νομίζω ότι υπάρχει τερατώδες χάσμα απόψεων.

Πέραν από την Apple, ο Peter Thiel είχε και για τη Google κάποιες «σκοτεινές» δηλώσεις. «Συμφωνώ. Κατά την προεδρία του Ομπάμα η Google είχε μεγαλύτερη δύναμη από όση είχε η Exxon (Mobil) κατά την προεδρία του Μπους του νεότερου» (τι παίρνεις και δε μας δίνεις;).

Και το αμίμητο ήταν η δήλωσή του για το Facebook:

«Συμφωνώ. Ο κόσμος θα έπρεπε να εμπιστεύεται το Facebook» (κι εγώ συμφωνώ ότι πετάει ο γάιδαρος). Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ένα σωρό κωμικές (sic) θεωρίες συνωμοσίας για το Facebook». Ναι ο καημένος ο Zukerberg είναι ένα τόσο καλό παιδί που το παρέχει δωρεάν σε όλους για την ψυχή της μάνας του.

Άλλη μία άποψή του είναι ότι η Καλιφόρνια θα έπρεπε να αποσκιρτήσει από τις υπόλοιπες Πολιτείες των ΗΠΑ (μάλλον επειδή έχει αρχίσει να έχει υπερπληθυσμό από Λατίνους και οι Λατίνοι στις ΗΠΑ είναι όπως οι Πακιστανοί στην Ελλάδα).

Μετά υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθειά του να τον απομακρύνουν από το διοικητικό συμβούλιο του Facebook λόγω της ενασχόλησής του με την πολιτική θα ήταν «μάλλον τρελή». Εμείς θα λέγαμε ότι το να παραμείνει στη θέση του στο Facebook δεδομένης της πολιτικής του θέσης θα ήταν τρελό, μιας κι έτσι, η εταιρία θα είχε πια πρόσβαση μέσα στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης κι αυτό, αν δεν κάνω λάθος, το λένε «αθέμιτο ανταγωνισμό».

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε περί της ομοιότητας του Elon Musk, CEO της Tesla, με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ απάντησε: «Θα βρω τον μπελά μου, αλλά ναι, μοιάζουν. Είναι και οι δύο κορυφαίοι πωλητές και μεγαλειώδεις φυσιογνωμίες» (σας είπα θα διασκεδάσετε).

Άρα μπορούμε να πούμε ότι ο Tim Cook δεν είναι σπουδαίος στις πωλήσεις (η Apple βρίσκει τα δισεκατομμύρια στα δέντρα μάλλον), ενώ οι Trump και Musk είναι. Και πάλι θα ρωτήσω: τι παίρνεις και δεν μας δίνεις;

Άραγε η «σοφία» και οι προγνώσεις του κυρίου Thiel θα βγουν σωστές σε μερικά χρόνια; Ή θα τον θυμόμαστε και θα γελάμε; Έλα να βλέπω στοιχήματα ...

Δείτε ακόμη: Samsung - Επίσημη συνέντευξη τύπου για τα αιτία των εκρήξεων των συσκευών της

από Elichord