iPhone OLED - Φήμες κάνουν λόγο για νέα τεχνολογία 3D Touch

iPhone OLED - Φήμες κάνουν λόγο για νέα τεχνολογία 3D Touch
ired.gr

 Αλλάζει ριζικά το 3D Touch και επανασχεδιάζονται οι λειτουργίες που γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια.

Η Apple αναμένεται να αντικαταστήσει την τρέχουσα τεχνολογία 3D Touch με μια νέα που θα βασίζεται σε αισθητήρες λεπτού στρώματος. Η είδηση κυκλοφόρησε όταν δημοσιοποιήθηκε το σημείωμα που έστειλε ο έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo σε επενδυτές.

Η νέα συσκευή θα διαθέτει το πάνελ του 3D Touch κάτω από την OLED οθόνη, ακολουθώντας το στιλ της πολυεπίπεδης διάταξης που γνωρίσαμε για πρώτη φορά με το iPhone 6s, το 2015. Όμως, το σχέδιο θα διαφέρει σημαντικά από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Η Apple θα τοποθετήσει μια λεπτή μεμβράνη στη θέση των ελαστικών κυκλωμάτων. Σύμφωνα με τον Kuo, η τοποθέτηση ενός τέτοιου είδους αισθητήρα κάτω από μια OLED οθόνη δεν είναι εύκολη διαδικασία.

3d touch 01

Ο νέος σχεδιασμός θα απαιτεί επίσης μια πιο περίπλοκη διαδικασία πλαστικοποίησης, γεγονός που θα ανεβάσει το κόστος ανά μονάδα τουλάχιστον κατά 10-20%. Οι προμηθευτές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Kuo, θα ξεκινήσουν να αποστέλλουν τα υλικά τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Όσον αφορά τον τελικό καταναλωτή, η αλλαγή αυτή αναμένεται να προσφέρει μια συνολικά καλύτερη εμπειρία, συγκριτικά με την σημερινή τεχνολογία 3D Touch, που γνωρίζουμε εδώ και 2 χρόνια περίπου. Κάτι τέτοιο, ίσως ανοίξει τον δρόμο για πιο περίπλοκες «χειρονομίες» και 3D Touch προεπισκοπήσεις.

Η νέα ναυαρχίδα της Apple, που προς το παρόν αποκαλούμε iPhone 8 για να συνεννοούμαστε, αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Πολλές πηγές αναφέρουν ότι θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση του iPhone 7: νέα σχεδίαση με γυαλί, οθόνη OLED μεγαλύτερη από του iPhone 7 Plus, καινούριο Touch ID και χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών στοιχείων για αναγνώριση προσώπου, ενισχυμένη στεγανοποίηση και άλλα.

Διαβάστε επίσης: «Apple Music – Δωρεάν ραδιόφωνο χωρίς συνδρομή»

Από mirelen