Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10.3 beta - Τι νέα μας φέρνει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση; (Video)

iOS 10.3 beta - Τι νέα μας φέρνει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση; (Video)
ired.gr

Στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.3, μεταξύ άλλων, συναντάμε το νέο εργαλείο Εύρεση AirPods, αλλά και ένα νέο σύστημα αρχείων

H Apple, χθες Τρίτη, διέθεσε στους δημιουργούς την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.3. Επί της ουσίας, πρόκειται για την τρίτη σημαντική αναβάθμιση του iOS 10, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 10.2, για να εκκινήσει το επόμενο major beta πρόγραμμά της.

Οι εγγεγραμμένοι developers μπορούν να κατεβάσουν τη νέα αυτή έκδοση από το Apple Developer Center, ή άμεσα από τη συσκευή τους εφόσον έχουν εγκατεστημένο το σχετικό προφίλ σε αυτή.

Αν και είχαν υπάρξει αναφορές για την προσθήκη ενός Theater mode στο iOS 10.3, κάτι τέτοιο δεν προέκυψε, αν και, σύμφωνα με τα νεότερα, είναι ένα στοιχείο που ίσως τελικά δούμε να προστίθεται στις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις. Αντ’ αυτού, συναντάμε ένα νέο εργαλείο, το Find my AirPods, το οποίο και αναλαμβάνει να εντοπίσει τα χαμένα ακουστικά μας.

Σε αυτό το σημείο και πριν περάσουμε στην αναφορά των προσθηκών, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σχετικά με αυτή την αναβάθμιση. Κατά την εγκατάστασή της, θα αλλάξει το σύστημα αρχείων (filesystem) της συσκευής μας από HFS(X), σε APFS (Apple File System). Λόγω αυτής της αλλαγής και του πιθανού ρίσκου που μπορεί να ενέχει, είναι σημαντικό κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφάλειας του συστήματός σας.

Κυρίως όμως, αν προβείτε σε αυτή την αναβάθμιση δεν θα μπορείτε μετά να επιστρέψετε σε προγενέστερη έκδοση!

Σκεφτείτε το λοιπόν καλά, αν θέλετε στο εξής να είστε “αναγκαστικά” με μία δοκιμαστική έκδοση στη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: Αντίγραφο ασφαλείας iPhone: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

Προσθήκες και αλλαγές

  • Νέο εργαλείο “Εύρεση AirPods”.
  • Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν το SiriKit και για πληρωμές λογαριασμών κλπ.
  • Το εικονίδιο του καιρού στην εφαρμογή των Χαρτών, παρέχει περισσότερες πληροφορίες μέσω του 3D Touch (ωριαία πρόβλεψη).
  • Νέες συντομεύσεις στο CarPlay για την απεικόνιση των πρόσφατα χρησιμοποιημένων εφαρμογών.
  • Το HomeKit πλέον υποστηρίζει προγραμματιζόμενους διακόπτες φωτισμού.
  • Κατά την εγκατάσταση της έκδοσης αλλάζει το σύστημα αρχείων σε APFS.
  • Στις Ρυθμίσεις εμφανίζεται πρώτα η Apple ID μας και οι επιλογές διαχείρισης της ταυτότητάς μας έχουν ανανεωθεί. Πλέον, σε μία οθόνη, μπορούμε να δούμε σε ποιες συσκευές είμαστε συνδεδεμένοι.
  • Πιο αναλυτική απεικόνιση του “χώρου” μας στο iCloud, καθώς και των δεδομένων των εφαρμογών ή αντιγράφων ασφαλείας που είναι αποθηκευμένα σε αυτό.

Δείτε ένα video από την τεχνολογική ιστοσελίδα MacRumors:

 

 

Μέχρι τώρα δεν έχει διατεθεί η δοκιμαστική αυτή έκδοση στους χρήστες που λαμβάνουν μέρος στο δημόσιο πρόγραμμα δοκιμών της Apple, αλλά μόνο στους δημιουργούς.

Η δοκιμαστική αυτή περίοδος αναμένεται να κρατήσει γύρω στους δύο μήνες και η έκδοση του iOS 10.3 να διατεθεί στην τελική μορφή της στο σύνολο των χρηστών, έως το τέλος του Μαρτίου.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status