Apple - Ανεβάζει κατακόρυφα τις τιμές στο App Store της Βρετανίας λόγω Brexit

Apple - Ανεβάζει κατακόρυφα τις τιμές στο App Store της Βρετανίας λόγω Brexit
ired.gr

Λόγω Brexit, οι τιμές στο App Store της Αγγλίας ανέβηκαν κατά 25%.

Η Apple ανεβάζει τις τιμές στο UK App Store προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες λόγω Brexit.
Αρχικά, η εταιρία του iPhone και Mac, ανέβασε τις τιμές στο hardware στο UK Apple Store κατά τον Οκτώβριο, προκειμένου να αντισταθμίσει την πτώση της αγγλικής λίρας λόγω Brexit και τη συνεπακόλουθη πτώση των τιμών στο Store.

Η εταιρία επικοινώνησε με τους προγραμματιστές εφαρμογών πρόσφατα για να τους ενημερώσει για το νέο σχήμα τιμολόγησης που θα αυξήσει τις τιμές των εφαρμογών και των αγορών εντός εφαρμογής γύρω στο 25% στην Αγγλία.
Οι αλλαγές θα λάβουν τελικό σχήμα μέσα στην εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν, μια εφαρμογή που πριν κόστιζε την κατώτερη τιμή των 0,99$ και αντίστοιχα 0,79£, θα ανέβει τώρα στις 0,99£.

Διαβάστε επίσης: iPhone Hotspot - Διαμοιράστε τη σύνδεσή σας internet, πολύ εύκολα

Το επόμενο όριο θα μεταπηδήσει από 1,49£ σε 1,99£ και πάει λέγοντας. Οι υπάρχουσες συνδρομές όμως δε θα αγγιχτούν από τις παραπάνω ανατιμήσεις, αλλά θα παραμείνουν ως έχουν.

Η 1£ αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί σε 1,22€, όμως η ισοτιμία των δύο νομισμάτων ήταν υψηλότερη τον Ιούνιο που η λίρα αντιστοιχούσε σε 1,49$ πριν την ψηφοφορία όπου αποφασίστηκε το Brexit στο αγγλικό δημοψήφισμα. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με απώλειες της τάξης του 20% για την αγγλική λίρα.

Οι Άγγλοι πελάτες της Apple δεν είναι όμως οι μόνοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξήσεις τιμών. Η Apple έκανε αυξήσεις και στα App Stores της Ινδίας, της Ρουμανίας και της Ρωσίας λόγω της αύξησης των εισφορών και άλλων ανάλογων χρεώσεων στις εν λόγω χώρες.

Δείτε ακόμη: App Store - Η Apple θα αρχίσει το ξεκαθάρισμα στην «κόπρο του Αυγεία»

από Elichord