Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Watch - Μετρήστε την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας

Apple Watch - Μετρήστε την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας
ired.gr

Ένα πρωτοποριακό λουράκι για το ρολόι της Apple που θα σας πει τα όρια αλκοόλ στο αίμα σας πριν σας τα πει η αστυνομία.

Η εταιρία BACtrack παρουσίασε προσφάτως ένα νέο λουρί για το Apple Watch που μπορεί να παρακολουθεί τη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα σας.

Το εν λόγω εξάρτημα - με την ονομασία BACtrack Skyn - είναι στην ουσία μια ξεχωριστή συσκευή που είναι ενσωματωμένη σε δικό της λουρί, οπότε θα πρέπει να αλλάξετε το λουρί του Apple Watch σας. Επίσης κυκλοφορεί και σαν αυτόνομο wristband (όπως τα διάφορα fitness trackers) αν δεν έχετε Apple Watch.

Η συσκευή, όχι μόνο παρέχει άμεσα πληροφορίες για τη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα μας (BAC) αλλά επίσης μας πληροφορεί για το πόσο γρήγορα ο οργανισμός μας μεταβολίζει το αλκοόλ, πόσο γρήγορα θα μεθύσουμε και φυσικά το κατά πόσον είμαστε στα όρια του νόμου όσον αφορά την οδήγηση.

Η ίδια η εφαρμογή τώρα, μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να στέλνει ένα σήμα όταν το όριο του αλκοόλ στο αίμα μας φτάνει τα νόμιμα επιτρεπτά. Πέρα από την παρακολούθηση του BAC, η συσκευή μπορεί να μας πει προκαταβολικά πού θα βρίσκεται το όριο του αλκοόλ μετά το επόμενο ποτό που ετοιμάζουμε.

Μπορούμε επίσης να κρατήσουμε σημειώσεις εντός της εφαρμογής, όπως το πότε αρχίσαμε να πίνουμε, προκειμένου να ελέγξουμε ακριβώς το πόσο γρήγορα το αλκοόλ επηρεάζει τον οργανισμό μας.

Ενώ η συσκευή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της ευχρηστίας της, ανάμεσα στους πότες απανταχού της γης, ώστε να παρακολουθούν πότε κινδυνεύουν να τους πιάσει ο νόμος, η εταιρία διατείνεται ότι η πραγματική χρησιμότητά της βρίσκεται στην ιατρική έρευνα.

 

 

Σε αντίθεση με τον κλασικό ως τώρα τρόπο ελέγχου του αλκοόλ που βασίζεται σε προσωπικές αναφορές και έλεγχο μέσω εκπνοής σε ειδική συσκευή, το BACtrack Skyn μπορεί να παρέχει αξιόπιστη παρακολούθηση πραγματικού χρόνου που θα βοηθούσε ιδιαίτερα ερευνητές και αναλυτές. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια συσκευή που θα μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη καλύτερων μεθόδων αντιμετώπισης του αλκοολισμού.

Η συσκευή της BACtrack παρουσιάστηκε πρωταρχικά στη φετινή CES 2017 στο Λας Βέγκας. Στην παρουσίαση δεν είχαμε πληροφορίες για το κατά πόσο θα είναι συμβατή με την εφαρμογή Υγεία της Apple και το HealthKit, αλλά προηγούμενες αντίστοιχες συσκευές της BACtrack ήταν συμβατές οπότε, είναι λογικό να περιμένουμε ότι και αυτή θα ακολουθεί τον κανόνα.

Η BACtrack Skyn αναμένεται να έχει κόστος 99$ και θα εμφανιστεί στην αγορά των ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι του 2017.

Δείτε ακόμη: «Έξυπνα» λουράκια για το Apple Watch;

Από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status