Instagram Tips - Πώς να κάνετε Repost φωτογραφίες που σας έχουν εντυπωσιάσει

Instagram Tips - Πώς να κάνετε Repost φωτογραφίες που σας έχουν εντυπωσιάσει
ired.gr

Μας το ζητήσατε! Όλοι οι τρόποι για να αναδημοσιεύσετε μια φωτογραφία κάποιου τρίτου στο Instagram.

Μια από τις καλύτερες πτυχές των κοινωνικών δικτύων είναι η δυνατότητα να μοιραστείτε τα πράγματα που σας αρέσουν με τους φίλους και τους followers σας. Στο Twitter, μπορείτε να κάνετε retweet. Στο Facebook, να κάνετε share.

Στο Instagram, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα αφού το repost δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που εμπεριέχεται στην εφαρμογή. Οπότε, θα πρέπει να απευθυνθείτε στη βοήθεια τρίτων ή να κάνετε το repost χειροκίνητα. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικές οδηγίες.

Screenshot

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε repost μια εικόνα είναι να κάνετε screenshot και να την ανεβάσετε στον λογαριασμό σας. Μπορείτε να περικόψετε την εικόνα ώστε να ταιριάζει με το αρχικό σχήμα της φωτογραφίας αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Κατά την μεταμόρφωση, μπορείτε να την ευθυγραμμίσετε έτσι ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο. Το μοναδικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν αναφέρεται η αρχική πηγή. Αν, λοιπόν, την επιλέξετε, μην ξεχάσετε να δώσετε τη δέουσα προσοχή στη λεζάντα.

Repost apps

Οι εφαρμογές για repost μεταφέρουν την αρχική λεζάντα και δίνουν τη δυνατότητα να προσθέσετε μια πρόταση, δίνοντας τα εύσημα στην αρχική πηγή. Υπάρχει μια πληθώρα apps που κάνουν το regramming απλούστερο. Εμείς σας προτείνουμε το  Repost for Instagram 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε με τα στοιχεία που κάνετε log in στο Instagram, να εντοπίσετε τη φωτογραφία που θέλετε να κάνετε repost και να την ανεβάσετε στο προφίλ σας. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορέσετε να το κάνετε και για εικόνες φίλων σας που έχουν ιδιωτικό λογαριασμό (private profile).

Με το Repost Bot στο Messenger

Δεν είναι ο πιο εύκολος τρόπος αλλά είναι δωρεάν, δεν χρειάζεται κατέβασμα τρίτης εφαρμογής και δίνει τα εύσημα στην πηγή.

Ανοίξτε το Instagram, εντοπίστε τη φωτογραφία που θέλετε και πατήστε τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά. Πατήστε «αντιγραφή URL κοινοποίησης». Ανοίξτε το Facebook messenger και στην αναζήτηση, γράψτε Repost Bot.

Κάντε επικόλληση το URL και περιμένετε να σας έλθει η απάντηση με τα αρχικά hashtags και τα credits στον δημιουργό. Κάντε copy το σύνολο του κειμένου. Πατήστε download και αποθηκεύστε τη φωτογραφία. Επιστρέψτε στο Instagram, ανεβάστε τη φωτογραφία και κάντε paste το κείμενο στην λεζάντα.

Ζητήστε την άδεια

Εάν γνωρίζετε την αρχική πηγή της φωτογραφίας, τότε είναι πάντα καλύτερο να ζητήσετε την άδεια του χρήστη. Ο κάθε instagrammer επενδύει πολύ χρόνο στο δημιουργικό του περιεχόμενο και δεν είναι σωστό να του «κλέβουν» το υλικό.

Μην τροποποιείτε την εικόνα

Είναι δελεαστικό να προσθέσετε ένα φίλτρο σε μια ξένη φωτογραφία, αλλά αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει το όραμα του αρχικού χρήστη. Αν σας αρέσουν οι τροποποιήσεις, θα πρέπει να ζητήσετε την άδεια για την επεξεργασία της φωτογραφίας. Θα μπορούσατε, επίσης, να αναφέρετε στη λεζάντα ότι έχετε τροποποιήσει την αρχική εικόνα.

Πάντα αναφέρετε την αρχική πηγή

Δεν έχει σημασία με ποιόν τρόπο κάνετε repost, το θέμα είναι να μην ξεχνάτε τα credits. Για να ταγκάρετε τον χρήστη, γράψτε @ + το username του.

Διαβάστε επίσης: «Instagram tips – Είστε έτοιμοι για περισσότερα likes & followers;»

Από mirelen