Samsung Galaxy S8 - Τι μπαταρίες θα φέρει η νέα έκδοση;

Samsung Galaxy S8 - Τι μπαταρίες θα φέρει η νέα έκδοση;
ired.gr

Η εταιρία που έφτιαχνε τις μπαταρίες του «αδικοχαμένου» Galaxy Note 7, φτιάχνει και τις μπαταρίες του νέου Galaxy S8. Άουτς.

Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για τις εκρηγνυόμενες μπαταρίες του Galaxy Note 7 έχει επιλεγεί από τη Samsung για την κατασκευή των μπαταριών του καινούριου Galaxy S8. Να ανησυχούμε; (Απάντηση: Όχι αν δεν πάρεις Samsung).

Σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα ΜΚ, οι μπαταρίες Samsung SDI που χρησιμοποιήθηκαν για το Galaxy Note 7 δεν ήσαν στην ουσία υπεύθυνες για τις υπερθερμάνσεις και εκρήξεις (κι εγώ είμαι η ... Μαρία η Πενταγιώτισσα). Αυτό κι αν είναι ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα για μια έρευνα που - αν θυμόμαστε καλά - ΑΚΟΜΗ δεν έχει καταλήξει επίσημα, από μεριάς Samsung, στην αιτία των προβλημάτων (sic) του Note 7.

Βέβαια γνωρίζουμε πια ότι τα Galaxy Note 7 συνέχισαν να ανατινάζονται ακόμη και μετά την αντικατάσταση των μπαταριών της Samsung SDI με άλλες που κατασκευάζονταν από την ATL, κάτι που παρέπεμπε σε κατασκευαστικό πρόβλημα του ίδιου του κινητού. Αλλά πάλι πού ξέρεις;
Μάλιστα όταν έγινε η πρώτη ανάκληση, η Samsung διαλαλούσε δεξιά κι αριστερά ότι οι μπαταρίες της ATL ήταν ασφαλείς, κάτι που αποδείχθηκε παραμύθι με δράκους (στην ανατολή είμαστε).

Η νέα αναφορά εξ ανατολών λέει λοιπόν ότι η Samsung SDI έκλεισε συμβόλαιο με τη μαμά εταιρία για την προμήθεια μπαταριών για τα νέα μοντέλα της Samsung που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2017 - δηλαδή τα Galaxy Α και Galaxy S8. Από «κει που ξέρει δε βγαίνει» η Samsung μου φαίνεται.

Η ίδια η Samsung SDI δήλωσε ότι το νέο Galaxy S8 θα έχει Samsung SDI μπαταρία. Η ιστοσελίδα ΜΚ λέει ότι η θυγατρική της Samsung θα παρέχει το 65% των αναγκών της μητρικής εταιρίας σε μπαταρίες για τα κορυφαία μοντέλα της που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο νέο έτος. Η Samsung πάντως βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλους κατασκευαστές-προμηθευτές μπαταριών, όπως οι LG Chem και Japan TDK.

Δείτε ακόμη: Galaxy Note 7 - Βρέθηκε η αιτία των εκρήξεων, είστε περίεργοι να μάθετε;

από Elichord