Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - Τα 8 καλύτερα προϊόντα που περιμένουμε το 2017

Apple - Τα 8 καλύτερα προϊόντα που περιμένουμε το 2017
ired.gr

Τα 8 καλύτερα προϊόντα που περιμένουμε από την Apple μέσα στο 2017.

Μπορεί να μην έκανε επαναστατικές καινοτομίες το 2016 η Apple, αλλά και πάλι παρουσίασε μια γκάμα προϊόντων που δεν ήταν μικρή, έστω και σαν ανανεώσεις προηγούμενων μοντέλων.

Το Apple Watch Series 2 βγάζει το νερό που «ήπιε» για να μη χαλάσει, το iPhone 7 έφερε αρκετές αλλαγές hardware αν και όχι σχεδιαστικές, το MacBook Pro ανανεώθηκε αρκετά - αν και όχι όσο θα έπρεπε - και εν γένει η εταιρία έκανε αρκετές προπαρασκευαστικές κινήσεις που δείχνουν τους στόχους της για το μέλλον.

Μετά από ένα κινητικό αν και κάπως «χλιαρό» από άποψης καινοτομιών 2016, ας δούμε τι περιμένουμε από την εταιρία για το 2017. Σε αυτό το άρθρο συνοψίζουμε τις επικεφαλίδες των άρθρων που περιμένουμε να καλύψουν νέα προϊόντα και ελπίζουμε σε πιο γενναίες κινήσεις της Apple προς τη σωστή κατεύθυνση που συνάδει και με το πνεύμα της: αυτό της καινοτομίας.

Apple Watch Series 3 (ή τουλάχιστον watchOS 4)

apple 2017 02

Το Apple Watch Series 2 είναι το κλασικό προϊόν επόμενης γενιάς. Προχωρώντας πέρα από ένα καλό και ενδιαφέρον πρωτότυπο, «στρογγύλεψε τις άγριες ακμές» και «στρίμωξε» χαρακτηριστικά που θα ήταν καλύτερα αν υπήρχαν εξ αρχής. Μεγαλύτερη μπαταρία, GPS, αδιαβροχοποίηση. Σίγουρα ένα πιο ώριμο προϊόν εν σχέσει με τον προκάτοχό του.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσο συχνά θα ανανεώνεται το Apple Watch - πέρασαν 16 μήνες μεταξύ πρώτου και δεύτερου - αλλά τείνουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα νέο, τρίτο, μοντέλο που θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2017.
Πώς θα μπορέσει η Apple να βελτιώσει ένα αρκετά ώριμο ήδη προϊόν;

Το μεγάλο στοίχημα θα ήταν η απελευθέρωσή του από τα «δεσμά» του iPhone και η μετατροπή του σε μια ανεξάρτητη συσκευή. Μια συσκευή με σύνδεση Internet και δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς τη βοήθεια του iPhone. Από την άλλη, τέτοιες αναβαθμίσεις μπορεί να έλθουν με κόστος στη διάρκεια της μπαταρίας - τουλάχιστον - αλλά και πάλι αξίζουν τον κόπο.

Επίσης - ακόμη κι αν δε δούμε Apple Watch Series 3 - η αναβάθμιση του watchOS στην έκδοση 4, σίγουρα μπορεί να θεωρείται δεδομένη και μια ανασχεδίαση και αύξηση των δυνατοτήτων του λειτουργικού μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν σαν αναβάθμιση και του hardware.

Δείτε ακόμη: Apple Watch 3 - FaceTime κάμερα, χειρονομίες ελέγχου και πολλά άλλα

iPad Pro 2

apple 2017 03

Σίγουρα περιμένουμε μεγάλες αναβαθμίσεις στη σειρά των iPad Pro. Το 12,9 ιντσών μοντέλο του 2015 και το 9,7 ιντσών της άνοιξης του 2016 πρόκειται να δουν αναβαθμίσεις που ίσως εμφανιστούν την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017.

Το iPad «προσπεράστηκε» κάπως από τα νεότερα προϊόντα της Apple, όπως το iPhone 7, το Apple Watch Series 2 και το MacBook Pro, ώστε να μοιάζει κάπως ξεχασμένο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο iPad Pro προβλέπεται να έχει σοβαρές αναβαθμίσεις με κυριότερες αλλαγές την πιθανή έλλειψη πλήκτρων και την κάλυψή του με το γυαλί της οθόνης, νέα μεγέθη ,όπου το 9,7 ιντσών θα μετατραπεί σε 10,2 ίντσες και πιθανά ένα iPad Pro mini.

iPad Pro mini

apple 2017 04

Και μια και το ’φερε η κουβέντα, το iPad mini, κάποτε θεωρήθηκε το μέλλον των tablet, αλλά ο «κανιβαλισμός» του μοντέλου από τα μεγάλα iPhone Χ Plus το έφεραν σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, ένα Pro μοντέλο και μια ολική ανασχεδίαση θα μπορέσουν να το φέρουν ξανά στο προσκήνιο. Και βέβαια η συμβατότητά του με το Apple Pencil δε θα έκανε καθόλου κακό, το αντίθετο μάλλον.

Δείτε ακόμη: iPad Pro - 3 νέες εκδόσεις αναμένονται τον Μάρτιο μία εξ αυτών bezel free

iPhone 8 - το επετειακόν

apple 2017 05

Το πρωτότυπο iPhone παρουσιάστηκε στις αρχές του 2007 και έχουν πια περάσει 10 χρόνια. Κι ενώ η Apple είναι μια εταιρία που συνήθως δεν αναπολεί το παρελθόν (με εξαίρεση το πρόσφατο βιβλίο με εικόνες όλων των μέχρι τώρα προϊόντων της), οι συγκριτικά μικρές αναβαθμίσεις που έγιναν - ειδικά στη σχεδίαση - υποδηλώνουν ότι η εταιρία φιλάει τα καλά για το επετειακό μοντέλο.

Κυρτή στα πλάγια AMOLED οθόνη; Ασύρματη φόρτιση; Ενσωματωμένα χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented reality); Ποιος ξέρει τι άσους κρύβει η Apple στο μανίκι της περιμένοντας να μας δείξει τα χαρτιά της το Σεπτέμβριο;

Η επιστροφή του Apple Car (και του λογισμικού του)

apple 2017 06

Κι αν περιμένουμε κάτι εντελώς νέο, τότε δε χρειάζεται να πάμε πέρα από το τμήμα αυτοκίνησης της Apple. Οι έρευνες της εταιρίας πάνω στο πρότζεκτ ενός δικού της αυτοκινούμενου οχήματος, είναι αυτό που «ο κόσμος το ’χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι».

Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες υπάλληλοι της εταιρίας εργάζονται πάνω στο επονομαζόμενο και ως «Project Titan», αλλά το μεγάλο μυστήριο είναι το τελικό σχήμα που θα πάρουν τελικά αυτές οι έρευνες.

Είναι πάντως μάλλον απίθανο ότι θα δούμε σύντομα ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο όχημα από την εταιρία, με εταιρίες σαν τη Google να κάνουν μάλλον αυτές το πρώτο βήμα.

Το πιο πιθανό είναι να δούμε ένα νέο λογισμικό για αυτοκινούμενα οχήματα, κάτι που θα αναβαθμίσει αρκετά το υπάρχον software της Apple για αυτοκίνητα - το CarPlay.

Δείτε ακόμη: Project Tinan: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car

MacBook Pro 2017

apple 2017 07

Το MacBook έλαβε ήδη μια αναβάθμιση μέσα στο 2016, που του πρόσθεσε κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, αλλά δημιούργησε και άλλα τόσα προβλήματα, καθώς έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για την ονομασία «Pro».

Και, η αλήθεια είναι, ότι το νέο μοντέλο έφερε περισσότερο απογοήτευση στους φαν της εταιρίας, λόγω των φτωχών αλλαγών που περιορίστηκαν σε λέπτυνση του μοντέλου, αλλαγή του πληκτρολογίου που πολλούς δεν εξυπηρετεί, σμίκρυνση της μπαταρίας και μείωση αυτονομίας, ανύπαρκτο αποθηκευτικό χώρο, αστρονομική τιμή και αφαίρεση θυρών που ακόμη είναι άκρως απαραίτητες στους περισσότερους επαγγελματίες.

Για τους απαιτητικούς, το μοντέλο δεν είναι καθόλου Pro και η ελπίδα ότι το 2017 θα δούμε ένα μοντέλο που θα φέρει επάξια το όνομα και τον τίτλο καθώς θα προσφέρει ουσιαστικές αναβαθμίσεις στο hardware με κυριότερες, την αύξηση της RAM, της μπαταρίας, τους νέους επεξεργαστές της Intel Kaby Lake, μεγαλύτερο entry level σκληρό δίσκο και ίσως και μια σοβαρότερη κάρτα γραφικών αντάξια ενός Pro μοντέλου.

Ευσεβείς πόθοι;

Αυτόνομο πληκτρολόγιο με Touch Bar

apple 2017 08

Να κάτι που πραγματικά θα άξιζε τον κόπο και θα έκανε αίσθηση. Όλοι είδαμε την Touch Bar του νέου MacBook Pro που παρέχει έναν άλλο τρόπο λειτουργίας για το μηχάνημα και εργασίας για το χρήστη.

Οι αλλαγές των πλήκτρων αφής της Touch Bar ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείται προκειμένου να βοηθήσουν στην καλύτερη διάδραση με το μηχάνημα και την ευκολότερη εργασία του χρήστη, είναι μια αρκετά έξυπνη τεχνολογία που, εφόσον υιοθετηθεί και από τους προγραμματιστές, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη.

Τι πιο ενδιαφέρον και χρήσιμο λοιπόν, από ένα αυτόνομο Bluetooth πληκτρολόγιο με ενσωματωμένη την Touch Bar αυτή; Άλλωστε είναι καιρός το γνωστό μας και παλαιωμένο πια Bluetooth πληκτρολόγιο της Apple να αντικατασταθεί με κάτι πιο νέο και πιο καινοτόμο. Και όσο για το ενσύρματο μοντέλο, σκεφτείτε το με μια Touch Bar και δύο θύρες USB-C αντί των κλασικών USB-2 που έχει ως τώρα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες iMac, Mac mini, Mac Pro θα έχουν κι αυτοί τη δική τους έκδοση πληκτρολογίου με Touch Bar και δε θα νιώθουν έξω από το χορό.
Νέο Mac Pro

Κι ερχόμαστε στο τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό - για τους επαγγελματίες - προϊόν που θα θέλαμε να δούμε για το 2017.

Το Mac Pro έχει να δει αναβάθμιση από το 2013 και από τότε κύλησε μπόλικο νερό στ’ αυλάκι. Είχαν ακουστεί πολλά για ένα νέο μοντέλο που θα παρουσιαζόταν μέσα στο τέλος του 2016, αλλά πού τέτοια τύχη. Όμως η παρουσίασή του κατά το Μάρτιο φαίνεται πολύ πιθανή.

apple 2017 09

Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε γενναίες αναβαθμίσεις στο πολύπαθο μηχάνημα που δυστυχώς έχει χάσει το σεβασμό και την αξιοπιστία του ανάμεσα στους απανταχού επαγγελματίες, καθώς μέχρι τώρα είναι πανάκριβο και τεχνολογικά παρωχημένο.

Δείτε ακόμη: MacBook Pro - HyperDrive επαναφέρει τη συνδεσιμότητα (Video)

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status