Μηνύματα - Διορθώστε το πρόβλημα εμπλοκής στο iPhone

Μηνύματα - Διορθώστε το πρόβλημα εμπλοκής στο iPhone
ired.gr

Ένα πρόσφατο πρόβλημα στα Μηνύματα του iPhone μπορεί να μπλοκάρει το iPhone σας. Δείτε πώς επιδιορθώνεται.

Πρόσφατα εμφανίστηκε ένα μεγάλο πρόβλημα στην εφαρμογή Μηνύματα του iOS 10. Αν λάμβανες ένα συγκεκριμένο (κακόβουλο) μήνυμα με μια κάρτα επαφών συνημμένη, αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα είχε τη δυνατότητα να παγώσει την εφαρμογή και να την κάνει άχρηστη.

Ακόμη κι αν έκανες επανεκκίνηση στο iPhone το πρόβλημα δεν επιδιορθωνόταν και η εφαρμογή γινόταν πια άχρηστη, αφήνοντας το χρήστη χωρίς δυνατότητα να έχει μηνύματα οποιουδήποτε είδους στο κινητό του. Δείτε παρακάτω το πρόβλημα όπως φαίνεται σε βίντεο.

 

 

Για την ακρίβεια μια συγκεκριμένη κάρτα επαφών - ένα αρχείο . vcf - μπορεί να αποσταλεί μέσω της εφαρμογής των Μηνυμάτων ή με ένα οποιοδήποτε MMS. Μόλις το θύμα-παραλήπτης πατήσει πάνω στην κάρτα, η εφαρμογή των Μηνυμάτων «τρελαίνεται» και παύει πια να ανταποκρίνεται.

Ο εύκολος τρόπος να αποφύγετε κάτι τέτοιο είναι να μην ανοίξετε καν το μήνυμα (που θα είναι από άγνωστο) και να το διαγράψετε όπως είναι. Το πρόβλημα υπάρχει ακόμη και στο νεότατο iOS 10.2 και κάποιοι λένε ότι το συγκεκριμένο κακόβουλο μήνυμα άρχισε να εμφανίζεται και στο Android προσφάτως.

Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθεί το πρόβλημα και να πώς γίνεται:

Κατ’ αρχήν, ο αποστολέας αποστέλλει απλά μια κάρτα επαφών. Όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, δεν εκτελείται κάποιος κώδικας ούτε αποστέλλονται κάποιου είδους άλλες πληροφορίες.

Το μήνυμα - που επαναλαμβάνουμε ΔΕΝ πρέπει να ανοίξετε - μοιάζει έτσι όπως είναι στην παρακάτω εικόνα:

messeges 01

Η κάρτα επαφών που είναι συνημμένη περιέχει ένα τεράστιο πλήθος ακατανόητων χαρακτήρων που τρελαίνει την εφαρμογή Μηνύματα στο iOS. Έτσι φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

messeges 02

Όπως είπαμε, η ζημιά γίνεται όταν προσπαθούμε να ανοίξουμε την κάρτα επαφών στο συγκεκριμένο μήνυμα απλά πατώντας επάνω της για να εμφανίσει το περιεχόμενό της. Η εφαρμογή στην αρχή επιβραδύνεται, αλλά στη συνέχεια παύει εντελώς να ανταποκρίνεται παγώνοντας και μην ανοίγοντας ποτέ πια.

Υπάρχουν δύο τρόποι επιδιόρθωσης του προβλήματος και θα δείτε από μόνοι σας ποιος θα δουλέψει για σας, αν είστε από τους «τυχερούς» που την πάτησαν και άνοιξαν το κακόβουλο μήνυμα.

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε μια σελίδα στο Internet μέσω του browser του iPhone σας. Υποτίθεται ότι θα ανοίξει ένα νέο μήνυμα που θα απελευθερώσει την εφαρμογή Μηνύματα στο iPhone σας. Μόλις γίνει αυτό, σβήστε το κακόβουλο μήνυμα πρώτα απ’ όλα.

Σε περίπτωση που αυτή η λύση δε λειτουργήσει ...

Μια άλλη προσέγγιση θα κάνει τη δουλειά. Απλά ζητήστε από τη Siri στο iPhone σας να στείλει κάποιο μήνυμα. Το περιεχόμενο δεν έχει σημασία. Πατήστε στο περιεχόμενο μηνύματος στην οθόνη που σας έχει εμφανίσει η Siri και και θα σας βάλει και πάλι μέσα στην εφαρμογή Μηνύματα που θα λειτουργεί τώρα κανονικά. Δείτε την παρακάτω εικόνα:

messeges 03

Και πάλι, πρώτη σας δουλειά είναι να σβήσετε το καταραμένο μήνυμα. Έτσι, το πρόβλημά σας λύνεται και η εφαρμογή Μηνύματα θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά.

Δείτε ακόμη: Τι να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι το iPhone έχει ιό

από Elichord