Κινέζικα smartphone - Πρόταση Huwaei P8

Κινέζικα smartphone - Πρόταση Huwaei P8
ired.gr

Το Huwaei P8 αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή, με προσιτή τιμή και ισχυρά χαρακτηριστικά

Εισαγωγή

Το ότι το team μας αποτελείται από “Apple Maniacs” είναι κάτι που ήδη το γνωρίζετε. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είμαστε και μανιακοί με την τεχνολογία, γενικότερα. Εξάλλου, δεχόμαστε καθημερινά ερωτήματα σχετικά με τις Android συσκευές και, “θέλουμε δε θέλουμε” παρακολουθούμε από κοντά τα τεκταινόμενα του χώρου.

Εντάξει, ομοίως είχαμε “φερθεί” αρχικά και στο οικοσύστημα των Windows Phones, αλλά ευτυχώς πήραμε χαμπάρι από νωρίς το που “πήγαινε το πράγμα” και η (επί της ουσίας) εγκατάλειψή του από τη Microsoft μάλλον μας απελευθέρωσε χρόνο και ενέργεια προκειμένου να ασχοληθούμε μόνο με τα “ζωντανά” λειτουργικά συστήματα.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ψάχνουμε για μία αξιόπιστη συσκευή, σε καλή τιμή. Δεν αγοράζουμε πάντα iPhone, δεν προτείνουμε πάντα iPhone (οι ανάγκες των χρηστών διαφέρουν) και σίγουρα δεν έχουμε πάντα τα χρήματα που απαιτούνται για ένα (καινούργιο) iPhone. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να “κυνηγάμε” συνέχεια ολοκαίνουργια μοντέλα. Δείτε το γιατί, με το Huwaei P8 του 2015.

Διαβάστε επίσης: News2Go - Το νέο ελληνικό app που συγκεντρώνει όλες τις ειδήσεις σε μία “ροή”

Huwaei P8

Το Huwaei P8, είναι η πρότασή μου από το χώρο του Android οικοσυστήματος. Πρόκειται για μία εξαιρετική value for money συσκευή που μπορεί να μην φτάνει σε επιδόσεις τις ναυαρχίδες του οικοσυστήματος, αλλά τις πλησιάζει αρκετά, σχεδόν στο ένα τρίτο της τιμής τους. Και, σε μερικούς τομείς, όπως το “καθαρό” περιβάλλον χρήστη (“clean UI”), υπερέχει.

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα, θα ξεκινήσω με την τιμή του. Η έκδοση των 16GB κοστίζει σήμερα στην Ελληνική αγορά 240€ και τα βασικά χαρακτηριστικά της έχουν ως εξής:

  • Οθόνη IPS LCD 5,2 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080 pixels (~424 ppi)
  • Οκταπύρηνος επεξεργαστής (4x2.0 GHz Cortex-A53 & 4x1.5 GHz Cortex-A53)
  • Κάρτα γραφικών Mali-T628 MP4
  • 3GB RAM
  • Χώρος αποθήκευσης: 16GB
  • Υποδοχή MicroSD καρτών, έως 256GB
  • Οπίσθια κάμερα 13 MP, f/2.0, 28mm, autofocus, OIS, dual-LED (δύο τόνων), flash - Εγγραφή Full HD video στα 30fps
  • Εμπρόσθια κάμερα 8 MP, f/2.4, 26mm, 1080p
  • Δίκτυα / συνδέσεις: Micro USB v2, NFC, 3.5G, 3G, 4G, WiFi, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, GPS
  • Βάρος και διαστάσεις: 144.9 x 72.1 x 6.4 mm, 144 gr
  • Android 6 (firmware B390)
  • FM Radio

Βεβαίως, τα specs δεν λένε πάντα την αλήθεια. Σε αυτή όμως την περίπτωση, μάλλον την λένε. Διαθέτει μία αξιοπρεπέστατη εμπρόσθια κάμερα, που μπορεί να μην είναι σαν του iPhone 7 αλλά θα καλύψει τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Με τη μνήμη στα 3GB, “κανονικό” ραδιόφωνο, όλες τις δυνατές “συνδέσεις” και τη δυνατότητα αναβάθμισης του αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας micro USB έως τα 256GB (!) θα έχετε “όλα τα καλούδια” στη διάθεσή σας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή ροή του Android OS στη συσκευή σας.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η συσκευή είναι σε θέση να αποδώσει ομαλά και το πιο απαιτητικό παιχνίδι, να καλύψει απροβλημάτιστα θέματα πλοήγησης (A-GPS), αλλά και τις ανέπαφες πληρωμές μας (NFC - Apple τ’ ακούς;). Η παρουσία του “παραδοσιακού” ραδιοφώνου για πολλούς αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα και η εμπρόσθια κάμερα υπερκαλύπτει τις βασικές ανάγκες μας. Πιο απλά, βγάζει καλές selfies.

Μπορεί να μην υπάρχει αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά νομίζω πως είναι κάτι που “μπορούμε να το αντέξουμε”. Το ότι σε αυτά τα χρήματα “παίρνουμε” μία καταπληκτική Full HD οθόνη 5,2 ιντσών, τεχνολογίας IPS, είναι κάτι που πρέπει επίσης να σημειωθεί.

Κυρίως όμως, το προτείνω για το όμορφο και γρήγορο περιβάλλον χρήστη. Θα σας θυμίσει αρκετά το iOS σε κάποια σημεία του, τρέχει απροβλημάτιστα, με ελάχιστα lags και αναβαθμίζεται συχνά από τη “μαμά” εταιρεία.

Από άποψη εμφάνισης και ποιότητας κατασκευής, για το ποσό που καλούμαστε να καταβάλουμε, μάλλον θα πρέπει να μείνουμε απόλυτα ευχαριστημένοι. Αν και, η κάτω πλευρά της συσκευής θυμίζει έντονα iPhone, είναι κάτι που το “συγχωρούμε” γιατί απλά μας αρέσει πολύ.

huwaei 01

Επίλογος

Υπάρχουν πολλές αξιοπρεπείς συσκευές και μάλιστα κατά πολύ φθηνότερες. Η συγκεκριμένη όμως πρόταση εκτιμώ πως μπορεί να καλύψει σχεδόν κάθε χρήστη καθώς το μόνο που της λείπει είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Επιπροσθέτως, με βάση τα reports των χρηστών, η συσκευή παραμένει “φρέσκια” και “βούτυρο” στη χρήση της, ακόμα και μετά την παρέλευση μηνών.

Σημαντικό στοιχείο για μένα αποτελεί και η συνολική αισθητική του user interface. Μπορεί να σας θυμίσει iOS, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αισθητική του περιβάλλοντος εργασίας είναι ανώτερη από οτιδήποτε άλλο έχω συναντήσει στο Android, έως τώρα. Και ίσως αυτό να είναι και το κρίσιμο σημείο αναφοράς για έναν χρήστη του iOS.

Αν χρειάζεστε μία πολύ καλή συσκευή, σε καλή τιμή και δεν σας ενδιαφέρει να είναι “πρόσφατη ναυαρχίδα”, το Huwaei P8 θα σας καλύψει απόλυτα, χωρίς να έχετε δώσει ένα σκασμό λεφτά.

από Kostthem