Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Synaptics - Νέα συσκευή αναγνώρισης προσώπου-δαχτυλικού αποτυπώματος όλα σε ένα

Synaptics - Νέα συσκευή αναγνώρισης προσώπου-δαχτυλικού αποτυπώματος όλα σε ένα
ired.gr

Η γνωστή εταιρία καταδεικτικών συστημάτων προχώρησε την πιστοποίηση και είσοδο στις συσκευές μας ένα βήμα παραπέρα.

Θέλοντας να προλάβει την έκθεση CES 2017, η Synaptics πριν μερικές μέρες, ανακοίνωσε μια νέα βιομετρική συσκευή πιστοποίησης για smartphone, tablet, laptop και PC. Η νέα συσκευή που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου KeyLemon, ενσωματώνει και αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος και αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου, ώστε ο χρήστης να χρησιμοποιεί ό,τι τον βολεύει καλύτερα κατά περίσταση.

Το σύστημα επίσης παρέχει επιπλέον προστασίες για περιπτώσεις χρηματικών αγορών και ξεκλειδώματος προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών, καθώς μπορεί να λειτουργήσει σαν σύστημα πιστοποίησης δύο βημάτων.

«Η μηχανή της Synaptics συνδυάζει πολλαπλούς παράγοντες πιστοποίησης διαφορετικών στοιχείων, από διαφορετικές βιομετρικές πληροφορίες προκειμένου να επιτρέψει την επαλήθευση των στοιχείων του χρήστη.

Κάτι τέτοιο επαυξάνει σημαντικά τη συνολική ασφάλεια του συστήματος καθώς και το δαχτυλικό αποτύπωμα και η αναγνώριση προσώπου πρέπει να επαληθευθούν σε ένα μίνιμουμ προτού επιτραπεί η πιστοποίηση. Επιπλέον, η μηχανή αυτή (multi-factor fusion engine) βελτιώνει τη χρηστικότητα, καθώς δίνονται μικρότερα περιθώρια λάθους και έτσι αυξάνεται το επίπεδο ασφαλείας.

Η Synaptics multi-factor fusion engine χρησιμοποιεί τεχνολογία anti-spoof (μη-εξαπάτησης), μέσω της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης για την αναγνώριση αληθινών και ψευδών δαχτύλων. Η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου στην πλατφόρμα, επίσης χρησιμοποιεί την αναγνώριση των κινήσεων της κεφαλής του ανοιγοκλείσματος των βλεφάρων προκειμένου να αποφύγει την εξαπάτηση από ψευδείς εικόνες ή φωτογραφίες.

Αν και η Synaptics εστιάζεται στην αναγνώριση αποτυπώματος και προσώπου για την ώρα, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Anthony Gioeli, λέει ότι οι μελλοντικές συσκευές της θα περιλαμβάνουν «επιπλέον βιομετρικούς παράγοντες ασφάλειας».

Η Synaptics, επίσης πρόσφατα, παρουσίασε ένα σύστημα σάρωσης αποτυπώματος μέσα από γυαλί, επιτρέποντας έτσι τη δυνατότητα σχεδίασης συσκευών χωρίς πλήκτρα που θα μπορούν να αναγνωρίζουν το δαχτυλικό αποτύπωμα μέσω της οθόνης.

Ως γνωστόν, η Apple επίσης εργάζεται σε μια παρόμοια τεχνολογία για το iPhone 8, αλλά, παρόλο που η Synaptics είναι ένας από τους προμηθευτές της Apple, η εταιρεία εξακολουθεί να θέλει να πειραματιστεί με δικές της λύσεις.

Δείτε ακόμη: FingerKey - Login σε Mac με το Touch ID του iPhone

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status