Portrait Mode - H πρώτη διαφήμιση της Apple στα Ελληνικά!

Portrait Mode - H πρώτη διαφήμιση της Apple στα Ελληνικά!
ired.gr

 Η Apple επέλεξε την Ελλάδα για να προωθήσει την κάμερα διπλού φακού του iPhone 7 Plus

Η Apple, χθες Σάββατο, έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα της διαφήμιση, στην οποία προσπαθεί να αναδείξει την κάμερα του iPhone 7 Plus και ειδικότερα το χαρακτηριστικό του εφέ βάθους που αυτή διαθέτει.

Το σποτ τιτλοφορείται “Take Mine” και μας δείχνει μία νέα κοπέλα, η οποία επιστρέφει στο σπίτι της σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, εξοπλισμένη όμως με το νέο της iPhone 7 Plus, στην ροζ - χρυσή απόχρωσή του.

Διαβάστε επίσης: Theater mode - Στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10.3;

Η ηρωίδα μας αναλαμβάνει να φωτογραφήσει τη γιαγιά της. Ανοίγει την εφαρμογή της κάμερας στη συσκευή της, επιλέγει “πορτρέτο” και απαθανατίζει τη στιγμή. Η γιαγιά της, μένει φυσικά έκπληκτη από το αποτέλεσμα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ξεκινάει ένα μικρό ταξίδι - περιπέτεια στην πόλη για την κοπέλα, η οποία και καλείται από τους συγχωριανούς της να τους φωτογραφίσει, με το εφέ βάθους φυσικά.

Στο διαφημιστικό σποτ, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ευκολία με την οποία μπορούμε να συλλάβουμε υπέροχες φωτογραφίες. Με ένα απλό “ταπ” η ηρωίδα μας συλλαμβάνει καταπληκτικές φωτογραφίες πορτρέτου.

Με τους διαλόγους να είναι σε “πραγματικά” ελληνικά και όχι με ξένους ηθοποιούς που τα μιλάνε σπαστά, σκηνοθεσία και φωτογραφία που παραπέμπουν σε πραγματικό ελληνικό χωριό, η Apple μάλλον θα έλεγα πως μας εξέπληξε, θετικά αυτή τη φορά.

Η συγκεκριμένη λειτουργία (εφέ βάθους), βασίζεται σε χαρακτηριστικά των φακών του iPhone 7 Plus αλλά και σε “οπτικούς” αλγόριθμους οι οποίοι αναλαμβάνουν να συνθέσουν μία φωτογραφία που εστιάζει σωστά στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή μας και ταυτόχρονα να “απο-εστιάσει” (unfocus) όλα τα υπόλοιπα στοιχεία / πλάνα της φωτογραφίας μας.

Το αποτέλεσμα είναι μία απόλυτη φυσική - στο μάτι - φωτογραφία, στην οποία έχει προστεθεί το bokeh εφέ.

Η χθεσινή διαφήμιση αποτελεί μέρος της καμπάνιας “practically magic”, η οποία είχε ξεκινήσει με το σποτάκι “Balloons” τον Σεπτέμβριο και συνεχίστηκε με το “Frankie's Holiday” τον Δεκέμβριο.

Απολαύστε τη σε Full HD:

 

από Kostthem