Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone - Επαναφέρετε το ξεχασμένο συνθηματικό των Περιορισμών

iPhone - Επαναφέρετε το ξεχασμένο συνθηματικό των Περιορισμών
ired.gr

Αν έχετε ξεχάσει το Restrictions Passcode στο iPhone ή iPad σας, να πώς θα το επαναφέρετε.

Οι Περιορισμοί σε ένα iPhone ή iPad εμποδίζουν κάποιον τρίτο που του έχετε παραχωρήσει τη χρήση της συσκευής σας να κάνει αλλαγές σε αυτήν χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.

Αυτό αφορά εφαρμογές, ρυθμίσεις του iOS, διάφορες λειτουργίες, περιεχόμενο και βέβαια την απαγόρευση αγορών από το App Store ή εντός των εφαρμογών. Οι περιορισμοί είναι πολύ χρήσιμοι σε γονείς, π.χ., που θέλουν να ελέγχουν τι κάνει το παιδί τους με το iPhone/iPad, αλλά επίσης χρησιμοποιούνται και σε σχολικά περιβάλλοντα όπου θέλουμε τα iPad των μαθητών (σε άλλες προοδευμένες χώρες) να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι άλλο πέραν των μαθημάτων.

Όπως καταλαβαίνετε, οι Περιορισμοί είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό του iOS εν γένει, αλλά τι γίνεται αν ξεχάσουμε το συνθηματικό που έχουμε βάλει; Μπορούμε να επαναφέρουμε το Restrictions Passcode και αν ναι, πώς;

Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι το Restrictions Passcode είναι ξεχωριστό από το συνθηματικό του Apple ID μας ή του συνθηματικού που ξεκλειδώνει την iOS συσκευή μας. Μερικές φορές κάποιοι βάζουν το ίδιο συνθηματικό (αυτό της συσκευής) και στο Restrictions Passcode, κάτι που μπορεί να είναι το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσουμε, αν το έχουμε ξεχάσει.

Σε περίπτωση όμως που δεν το βρίσκετε, τότε διαβάστε παρακάτω.

Πώς επαναφέρουμε το Restrictions Passcode

Προκειμένου να επαναφέρουμε το συνθηματικό των Περιορισμών στο iPhone/iPad μας, πρέπει να κάνουμε Ολική Επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις στη συσκευή μας και να την ρυθμίσουμε εκ νέου ως καινούρια. Όλο το περιεχόμενο θα διαγραφεί από τη συσκευή - φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, επαφές κλπ - οπότε ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ Κρατησουμε εφεδρικο ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΜΑΣ.

Αφού λοιπόν κάνουμε πρώτα backup στο iPhone ή iPad μας - καλό θα είναι να κάνουμε δύο backup και στο PC/Mac μας και στο iCloud - προχωράμε παρακάτω στην Ολική Επαναφορά του.

  • Πηγαίνουμε στο μενού Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά.
  • Επιλέγουμε το «Ρυθμίσεις και Περιεχόμενο».
  • Επιβεβαιώνουμε στις ερωτήσεις και συμπληρώνουμε το συνθηματικό της συσκευής μας και το συνθηματικό του Apple ID μας που θα ζητηθούν.
  • Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η επαναφορά και η συσκευή μας να επανεκκινήσει ως νέα προκειμένου να τη ρυθμίσουμε εκ νέου.

Βέβαια η όλη διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και άβολη και προτείνεται μόνο αν πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθεί εντελώς ένα Restrictions Passcode και να γίνει καθαρισμός της συσκευής από παλιές ρυθμίσεις.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τη ρυθμίσουμε ως καινούρια, γιατί αν κάνουμε επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο, θα επαναφέρουμε και το παλιό Restrictions Passcode οπότε δεν κάναμε τίποτε στην ουσία. Θα πρέπει να επαναφέρουμε τα αρχεία, τις ρυθμίσεις και τις επαφές μας χειροκίνητα κι όχι αυτόματα από ένα backup.

Αυτό θα γίνει καθώς θα εισέλθουμε στο Apple ID μας και θα κάνουμε συγχρονισμό της συσκευής μας με τον λογαριασμό μας στο iCloud προκειμένου να επανέλθουν οι επαφές μας, τα email, οι λογαριασμοί email, οι φωτογραφίες κλπ.

Δείτε ακόμη: iOS 8 - Περιορισμοί και γονικός έλεγχος

Πώς επαναφέρουμε το Restrictions Passcode χωρίς Ολική Επαναφορά της iOS συσκευής μας

Υπάρχει μέθοδος να βρείτε το συνθηματικό χρησιμοποιώντας προγράμματα που μπορούν να το «σπάσουν» ψάχνοντας μέσα σε ένα μη-κρυπτογραφημένο εφεδρικό αντίγραφο που έχετε στο PC ή Mac σας, αλλά να ξέρετε ότι, όχι μόνο πρέπει να είστε απόλυτα εξοικειωμένος με τεχνικά θέματα του λογισμικού των υπολογιστών, αλλά επίσης ότι παίζετε με τη φωτιά καθώς πρέπει να έχετε εξοικείωση με τη γραμμή εντολής και μπορεί να κάνετε ζημιά στον υπολογιστή σας.

Αν παρόλα ταύτα επιμένετε, κοιτάξτε στον σύνδεσμο αυτό όπου θα βρείτε πολύ επεξηγηματικές βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να το κάνετε. Η συγκεκριμένη προσέγγιση λειτουργεί σε Windows, Mac και Linux.

Για αποκρυπτογράφηση κρυπτογραφημένων backup του iTunes και για μια ακόμη πολύ προχωρημένη μέθοδο που απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν πολύ καλές γνώσεις υπολογιστών δείτε κι αυτό το σύνδεσμο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμείς προτείνουμε να μην καταφύγετε σε τέτοιες μεθόδους αν δεν έχετε όρεξη για περιπέτειες.

Επίσης, οι πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να μαντέψετε το συνθηματικό θα οδηγήσουν στο κλείδωμά του όπως γίνεται και με το γνωστό μήνυμα «Αυτό το iPhone είναι απενεργοποιημένο» που παρουσιάζεται όταν κάποιος προσπαθεί να βάλει το συνθηματικό του iPhone λανθασμένα πολλές φορές και θα πρέπει να περιμένετε πάρα πολύ ώρα μέχρι να ξεκλειδώσει και να σας επιτρέψει να προσπαθήσετε και πάλι.

Όπως καταλαβαίνετε, αν έχετε την ατυχία να ξεχάσετε το συνθηματικό των Περιορισμών στο iOS, η καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο σίγουρη μέθοδος είναι η Ολική Επαναφορά του και η επαναρύθμιση της συσκευής σας ως νέας. Μετά θα επαναφέρετε χειροκίνητα τα αρχεία σας από το backup στο iCloud.

Δείτε ακόμη: Πώς να ρυθμίσετε ένα smartphone για μεγαλύτερους ανθρώπους

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status