Εκτύπωση αυτής της σελίδας

News2Go - Το νέο ελληνικό app που συγκεντρώνει όλες τις ειδήσεις σε μία “ροή”

News2Go - Το νέο ελληνικό app που συγκεντρώνει όλες τις ειδήσεις σε μία “ροή”
ired.gr

 Μπορεί το News app της Apple να μην είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, αλλά το News2Go είναι μία εξαιρετική ελληνική προσπάθεια που θα καλύψει αυτό το κενό

Το News app της Apple παρουσιάστηκε από την Apple μαζί με το iOS 9 και ομολογουμένως αποτελεί μία εξαιρετική προσπάθεια συγκέντρωσης των ειδήσεων που μας απασχολούν σε μία σελίδα.

Δυστυχώς όμως, όπως και μία σειρά από νέες λειτουργίες που προωθεί η Apple, η υπηρεσία / λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας. Και αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα πορεία της, μάλλον θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια για να τη δούμε να “μιλάει” τα ελληνικά.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη και με διαφορά η Apple στις πωλήσεις, κατά την εορταστική περίοδο

Ευτυχώς όμως, το κενό αυτό προσπαθούν να το καλύψουν οι Έλληνες developers. Σε κάθε περίπτωση, ο μέσος Έλληνας χρήστης προτιμά να έχει πρόσβαση στις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες, πέρα από τις κλασικές διεθνείς ειδησεογραφικές. Και αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες δημιουργοί το γνωρίζουν καλά.

news2go 01

News2Go

Το News2Go είναι μία από αυτές τις προσπάθειες. Η δωρεάν αυτή εφαρμογή, “επιχειρεί” να συγκεντρώσει σε μία ροή ειδήσεων, όλα τα νέα από τις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες. Και το κάνει καλά.

Έχουμε φυσικά τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη χώρα που μας ενδιαφέρει, αν και, κατά το άνοιγμα της εφαρμογής, μας προτείνονται πρώτα ιστοσελίδες από τη χώρα μας. Φυσικά, μπορούμε ενώ έχουμε επιλέξει τη χώρα μας, να ορίσουμε ως αγαπημένες κάποιες ιστοσελίδες άλλων χωρών και να δημιουργήσουμε το “μίγμα” που μας ενδιαφέρει.

news2go 02

Από το μενού της εφαρμογής έχουμε άμεση πρόσβαση:

  • Στις κορυφαίες ιστοσελίδες
  • Στη Ροή Ειδήσεων
  • Στις Αγαπημένες Ιστοσελίδες (εμείς τις ορίζουμε)
  • Στις Αγαπημένες Ειδήσεις (εμείς τις ορίζουμε)
  • Στις Κατηγορίες (εκπαίδευση, παιχνίδια, μαγειρική κλπ)
  • Στις Χώρες (από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε sites άλλων χωρών)
  • Στις Ρυθμίσεις

Η εφαρμογή “ρέει” γρήγορα και μας προσφέρει μία ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης. Χωρίς περιττά γραφικά και άπειρα μενού, αποτελεί ίσως τον πιο εύκολο, δωρεάν τρόπο για γρήγορη ενημέρωση.

Κατά την ανάγνωση μίας είδησης, μπορούμε να την αποθηκεύσουμε για να την διαβάσουμε όποτε εμείς θέλουμε, χωρίς τη χρήση κινητού δικτύου δεδομένων η Wi-Fi.

Αν επίσης, ορίσουμε τα αγαπημένα μας sites, τότε, έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε αποκλειστικά για τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτά, κερδίζοντας χρόνο, εστιάζοντας αποκλειστικά εκεί που μας ενδιαφέρει.

Αυτό που θα θέλαμε, είναι η σωστότερη λειτουργία της κοινοποίησης στο facebook (ή σε άλλα δίκτυα) μία είδησης, καθώς, στις δοκιμές μας η ανάρτηση με την κοινοποίηση ήταν “φτωχή”, χωρίς τη φωτογραφία της είδησης, κάτι μη “εμπορικό” για τα social media.

Επίλογος - Συμπεράσματα

Πρώτα απ’ όλα πρόκειται για μία ελληνική προσπάθεια. Προσπάθεια, που προσπαθεί να κλείσει το ενημερωτικό κενό μεταξύ των Ελλήνων χρηστών και αυτών από την Αμερική, την Αυστραλία και την Αγγλία, όπου το official app της Apple ήδη “λειτουργεί”.

Αν και σίγουρα επιδέχεται κάποιων βελτιώσεων, η εφαρμογή είναι εξαιρετικά εύχρηστη, με γνώριμα menus και καλή ταχύτητα φόρτωσης άρθρων.

Ιδιαίτερα εύχρηστη αποδείχθηκε και η λειτουργία της αποθήκευσης των ειδήσεων. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο το να μπορούμε να αποθηκεύσουμε 10-15 άρθρα πριν μπούμε στο μετρό ή σε οποιοδήποτε σημείο που δεν υπάρχει καλή κάλυψη δικτύου δεδομένων.

Αν και έχουμε τη δυνατότητα ορισμού αγαπημένων ιστοσελίδων, η πρόσβαση σε αυτές γίνεται μετά μεμονωμένα, δηλαδή ανά ιστοσελίδα. Προτείνουμε στους δημιουργούς της εφαρμογής τη δημιουργία μίας “Ροής Αγαπημένων Ιστοσελίδων”. Αν κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί, πιστεύω πως θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για τους περισσότερους από εμάς. Δηλαδή, η δυνατότητα πλοήγησης σε άρθρα που προέρχονται αποκλειστικά από τις ιστοσελίδες που έχουμε ορίσει ως αγαπημένες.

Συνολικά, είναι μία αξιοπρόσεχτη εφαρμογή που σας προτείνω να δοκιμάσετε. Διατίθεται δωρεάν για iOS και Android 

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status