7 εφαρμογές - Για να αναδείξετε τον Spielberg που κρύβετε μέσα σας

7 εφαρμογές - Για να αναδείξετε τον Spielberg που κρύβετε μέσα σας
ired.gr

Πέντε εφαρμογές για smartphone-tablet που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τις ταινίες που θέλεις.

Χάρις στις δυνατότητες των σημερινών smartphone μπορούμε να τραβήξουμε βίντεο ανάλυσης μέχρι και 4Κ με μια συσκευή που χωράει στην παλάμη μας. Κι επειδή η ποιότητα των βίντεο είναι τόσο καλή, δεν είναι αναγκαίο πια να τα ανεβάσουμε σε κάποιο υπολογιστή για περαιτέρω διορθώσεις.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι η κατάλληλη εφαρμογή για να κάνουμε αυτά τα βίντεο-κλιπ να δείχνουν όμορφα σαν ολοκληρωμένες ταινίες που να είναι κατανοητές, «γυαλισμένες» με επαγγελματική όψη και να τις ανεβάσουμε στο διαδίκτυο σε λίγα λεπτά.

Θα δούμε λοιπόν μερικές εφαρμογές που βοηθάνε να το κάνουμε αυτό, εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλά μπερδέματα.

Hyperlapse

spielberg 02

iOS: δωρεάν

Android: δωρεάν (εναλλακτική λύση από τη Microsoft)

Το Hyperlapse από το Instagram δεν είναι ένας πλήρης επεξεργαστής ταινιών, αλλά είναι πολύ χρήσιμο λόγω κάποιων δυνατοτήτων του και είναι καλό στη χρήση σε συνδυασμό με κάποια άλλη εφαρμογή.

Το πρώτο σημαντικό είναι ότι έχει την εξαιρετική δυνατότητα να σταθεροποιεί τα βίντεο που λαμβάνονται καθώς τρέχουμε ή οδηγούμε.

Το δεύτερο σπουδαίο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να επιταχύνει το βίντεο μέχρι και 12Χ με πολύ μεγάλη σταθερότητα (χωρίς σπασίματα) και επιτρέπει να γίνουμε πολύ δημιουργικοί με τα κλιπ που έχουμε τραβήξει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη έκδοσή του για το Android, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (στο Android) το εναλλακτικό της Microsoft που «παραδόξως» έχει το ίδιο όνομα.

Δείτε ακόμη: 9 συμβουλές για καλύτερα βίντεο με το smartphone

FilmoraGo

spielberg 03

iOS: δωρεάν

Android δωρεάν:

Πλουμιστό, διαισθητικό και πολύ δυναμικό ... υπάρχουν πολλά που θα σας αρέσουν στο FilmoraGo και παρόλο που κάποιες δυνατότητες είναι κρυμμένες πίσω από αγορές εντός εφαρμογής μπορείτε ακόμη να πετύχετε έξοχα αποτελέσματα χωρίς να δώσετε δεκάρα και μετά να τα μοιραστείτε σε πολλά κοινωνικά δίκτυα.

Η εφαρμογή έχει ισορροπία μεταξύ ευκολίας χρήσεως και προχωρημένων χαρακτηριστικών. Αν θέλετε να φτιάξετε γρήγορα ένα πρόχειρο μοντάζ σε λίγα λεπτά, μπορείτε. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο πολύπλοκο με εφέ εικόνας μέσα σε εικόνα κείμενα, μουσικές και άλλα, μπορείτε επίσης.

Adobe Premiere Clip

spielberg 04

iOS δωρεάν:

Android δωρεάν:

Η Adobe είναι μια πασίγνωστη εταιρία, το Premiere είναι το βαρύ πυροβολικό της στα PC/Mac και το Premiere Clip είναι η απλή έκδοσή του για φορητές συσκευές. Σίγουρα δεν έχει τις δυνατότητες της επιτραπέζιας (και πανάκριβης) έκδοσής του, αλλά είναι ένα πολύ ικανό εργαλείο που θα βοηθήσει στη δημιουργία της ταινίας σας στο κινητό σας.

Μπορείτε να «τριμάρετε» τα κλιπ σας, να ανακατατάξετε σκηνές να προσθέσετε εφέ φωτισμού και χρωματισμών, να προσθέσετε μουσική και άλλα πολλά. Αν δεν έχετε έμπνευση, η εφαρμογή έχει έτοιμα presets δημιουργίας ολοκληρωμένων ταινιών από το υλικό (βίντεο-φωτογραφίες) που του παρέχετε.

Δείτε ακόμη: 360° βίντεο - Ο απόλυτος οδηγός

Quik

spielberg 05

iOS δωρεάν:

Android δωρεάν:

Μπορεί το Quik να φαίνεται πολύ βασικό ή αυτοματοποιημένο, αλλά είναι μια εφαρμογή φτιαγμένη για επεξεργασία των βίντεο που παίρνετε με κάμερα, της γνωστής GoPro, που φτιάχνει τις action cams.

Αν πάλι δε σας φαίνεται αρκετή για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη Splice που την έχει φτιάξει η ίδια η GoPro αλλά δυστυχώς υπάρχει μόνο στο iOS.

Η Splice επιτρέπει πιο προχωρημένη επεξεργασία, αλλά οι χρήστες του Android μπορούν να έχουν μόνο το Quik.

iMovie

spielberg 06

iOS: δωρεάν - 4,99€ ανάλογα τη συσκευή

Το iMovie της Apple παρέχεται δωρεάν με νεότερες συσκευές της Apple (iPhone, iPad, iPod Touch) ή έναντι αντιτίμου για παλαιότερες. Δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις για όσους έχουν Apple συσκευή και μπορεί άνετα να αποτελέσει μονόδρομο ως εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο στο iOS, με δυνατότητες αντίστοιχες με αυτές της επιτραπέζιας έκδοσης στο macOS.

Μπορούμε να επεξεργαστούμε τα βίντεό μας με πολλούς τρόπους, να προσθέσουμε εφέ, τίτλους, μουσική και πολλά ακόμη, οπότε, αν υπάρχει δωρεάν στη συσκευή σας, αξίζει να ξεκινήσετε πρώτα με αυτό.

Pinnacle Studio Pro

spielberg 07

iOS: 12,99€

Άλλο ένα βαρύ πυροβολικό μόνο για το iOS που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, όσα δηλαδή κάνει και η αντίστοιχη επιτραπέζια έκδοση για PC. Έχει τις ίδιες δυνατότητες σε εφέ, ρυθμίσεις, μεταβάσεις, τίτλους, μουσική και ό,τι άλλο χρειάζεστε όπως και το αντίπαλο iMovie και, αν και κάπως ακριβό (για τα δεδομένα του iOS) αξίζει τα λεφτά του μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Δείτε ακόμη: Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο στο iPhone σας.

PowerDirector

spielberg 08

Android: δωρεάν

Και μια εξίσου καλή εφαρμογή μόνο για Android αυτή τη φορά, το PowerDirector της πολύ γνωστής μας Cyberlink, γνωστό από τις επιτραπέζιες για PC εκδόσεις του, είναι ένας από τους καλύτερους επεξεργαστές βίντεο για το Android. Με δυνατότητες αντίστοιχες των Pinnacle Studio Pro και iMovie για iOS που είπαμε παραπάνω, μπορεί να αποζημιώσει τους χρήστες Android που δεν έχουν τα αντίστοιχα προγράμματα.

Υποστηρίζει μέχρι 4Κ ταινίες και μπορούμε να προσθέσουμε εφέ, τίτλους, μουσική, voice over και - το πολύ σπουδαίο - μπορεί να επεξεργαστεί και βίντεο από GoPro action cams και, το σπουδαιότερο, είναι δωρεάν για αρχή και εμπεριέχει αγορές εντός της εφαρμογής για πιο προχωρημένες δυνατότητες.

από Elichord