Google - Ετοιμάζει δύο smartwatches για να ανταγωνιστεί την Apple

Google - Ετοιμάζει δύο smartwatches για να ανταγωνιστεί την Apple
ired.gr

Η Google αποφάσισε να ανταγωνιστεί την Apple και στον τομέα των ρολογιών με δύο μοντέλα που ετοιμάζει για το 2017.

Ήταν μια κακή χρονιά για τα smartwatches πέραν του Apple Watch. Με την καθυστέρηση του Android Wear 2.0 (λειτουργικού των Android smartwatches) για την επόμενη χρονιά, οι περισσότεροι κατασκευαστές smartwatch δεν είχαν κάτι νέο να παρουσιάσουν κι έτσι, έκαναν διάλειμμα για φέτος.

Όμως παρόλο που η μόδα των smartwatch παρουσίασε μια ύφεση για φέτος, το εν λόγω προϊόν κάθε άλλο παρά νεκρό είναι. Και αν η Google μπορεί να έχει λόγο στο θέμα, θα γίνουν πολύ «καυτό» προϊόν σύντομα.

Ο Jeff Chang, διευθυντής του τμήματος Android Wear, λέει ότι η Google θα παρουσιάσει δύο smartwatch που θα τρέχουν το Android Wear 2.0 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με το The Verge.

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από το Android Police που το καλοκαίρι ισχυριζόταν ότι η Google εργάζεται πάνω όχι σε ένα, αλλά σε δύο μοντέλα smartwatch.

Θα είναι τα πρώτα smartwatch της εταιρίας, μιας και η Google μέχρι τώρα ανέπτυσσε μόνο το software κι όχι το hardware για τέτοιες συσκευές (όπως έκανε και με τα smartphone) και μάλιστα δεν θα στηριχτεί σε τρίτους για την κατασκευή τους. Και αν κρίνουμε από τη δημιουργία του πρώτου της smartphone - Pixel C - η Google έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά και στο χώρο του hardware γι’ αυτό και τα ρολόγια ακολουθούν.

google watch 02

Τα δύο smartwatch δεν θα έχουν την κατασκευή των κορυφαίων Pixel C smartphone της εταιρίας. Η Google θα χρησιμοποιήσει μηχανές από κάποιο τρίτο κατασκευαστή σαν βάση για τα smartwatch της, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι αυτός.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Google πρόσφατα εξαγόρασε την Cronologics, την εταιρία που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του CoWatch που έχει την τεχνητή νοημοσύνη της Alexa, με σκοπό «να συνεχίσει να ωθεί τα όρια της τεχνολογίας φορετών συσκευών και smartwatch που τρέχουν το Android Wear 2.0, ακόμη παραπέρα».

Είναι μάλιστα πιθανό ότι οι γνώσεις της Cronologics στην ενσωμάτωση Τ.Ν σε smartwatch θα βοηθήσουν τη Google να κάνει τα δικά της ρολόγια ακόμη πιο «θελκτικά».

Δείτε ακόμη: Κάνετε το χέρι σας interface για το smartwatch

Αν και δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες για τα ρολόγια, είναι ασφαλές να κάνουμε κάποιες υποθέσεις.

Πρώτα απ’ όλα τα, τα δύο μοντέλα - ένα μικρότερο κι ένα πιο μεγάλο με κωδικά ονόματα Swordfish και Angelfish αντίστοιχα - αν οι πληροφορίες του Android Police αποδειχθούν αληθείς, θα έχουν στρογγυλή οθόνη και σχέδιο και κουμπί τύπου «κορόνας» όπως στα κανονικά ρολόγια και τουλάχιστον το ένα θα δέχεται τα λουράκια MODE watch bands της Google.

Το μεγάλο μοντέλο είναι πιθανόν ότι θα υποστηρίζει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας LTE και θα έχει GPS προκειμένου να είναι εντελώς ανεξάρτητο από ένα smartphone, παρόμοια με ό,τι έχει κάνει η Samsung με το μοντέλο της Gear S3 ή η LG με το δεύτερης γενιάς ρολόι της Urbane with LTE.

google watch 03

Το σημαντικότερο είναι ότι, εφόσον η μηχανική εκμάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνει η Google τελευταία, το πιθανότερο είναι ότι θα ενσωματώσει το δικό της ψηφιακό βοηθό που βρίσκεται και στο Pixel C smartphone της, αλλά και στο Google Home, απευθείας στα δύο smartwatch της. Ο βοηθός θα είναι το χαρακτηριστικό κλειδί που θα κερδίσει τους χρήστες που έχουν αποθαρρυνθεί από το προηγούμενο Android Wear λειτουργικό της.

Επίσης θα υποστηρίζουν το σύστημα πληρωμής Android Pay και θα έχουν τη δυνατότητα για ανεξάρτητες εφαρμογές ειδικά για ρολόγια. Μάλλον θα είναι συμβατά και με το iOS πέραν του Android για μεγαλύτερη διείσδυση σε όλες τις αγορές, όμως θα παρουσιάζουν πιθανά διαφορετική λειτουργικότητα ανάλογα με το ποιο λειτουργικό θα είναι που θα συγχρονίζονται.

Επίσης δε θα είναι παράξενο αν τα ρολόγια της Google κοστίζουν όσο και το Apple Watch - όπως έγινε και με το Pixel C - που είναι υψηλής ποιότητας τηλέφωνα και έχουν αντίστοιχες τιμές με τα iPhone.

Μετά την απόσυρση της Pebble από το χώρο των smartwatch, είναι καλό να ξέρουμε ότι και κάποιος άλλος ασχολείται σοβαρά με το χώρο.

Δείτε ακόμη: Ένα smartwatch που δεν χρειάζεται φόρτιση ποτέ;

από Elichord