Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Galaxy Note 7 - Πτήση της Virgin America καθυστερεί εξαιτίας της συσκευής

Galaxy Note 7 - Πτήση της Virgin America καθυστερεί εξαιτίας της συσκευής
ired.gr

Ένας φαρσέρ ονόμασε τη δικτυακή σύνδεση του smartphone του «Galaxy Note 7» κι έπεσε συναγερμός στην πτήση.

Τελικά το Samsung Galaxy Note 7 δεν ξεχνιέται, όσο κι αν η Samsung θέλει να ξεχαστεί. Κι αυτό γιατί οι αεροπορικές εταιρίες είναι υπερευαίσθητες και ο «αφορισμός» του συγκεκριμένου μοντέλου από την FAA (αμερικάνικη ΥΠΑ) και η απαγόρευσή του στις πτήσεις, είναι κάτι που πρέπει να παίρνεται στα σοβαρά από όλους.

Ένας λοιπόν έξυπνος αλλά και αρκετά ανεύθυνος φαρσέρ αποφάσισε να τρολλάρει για άλλη μια φορά τους πάντες σε μια πτήση της Virgin America που είχε μόλις απογειωθεί από το Σαν Φρανσίσκο, ονομάζοντας το ασύρματο δίκτυο του κινητού του “Galaxy Note 7_1097” και οδηγώντας έτσι σε καθυστέρηση της πτήσης, καθώς οι άλλοι επιβάτες θεώρησαν ότι ένα Galaxy Note 7 είναι μέσα στο αεροπλάνο, ενώ το πλήρωμα πανικόβλητο έψαχνε να βρει τη συσκευή του ... τρόμου.

Μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε από τις συνεχείς εκκλήσεις του πληρώματος να εμφανιστεί ο ... τρομοκράτης με το Galaxy Note 7, ο κυβερνήτης απειλούσε ότι θα αλλάξει επειγόντως πορεία και θα προσγειωθεί στο Wyoming (πολύ μακριά από τον προορισμό του που ήταν η Βοστόνη) προκειμένου να γίνει έρευνα, σε περίπτωση που ο ένοχος δεν εμφανιζόταν. Σκηνές απείρου κάλους.

note7 04

Από tweet ενός επιβάτη αντιγράφουμε:

«Δεν ξέρω αν σας έχουν αλλάξει πορεία στις τρεις το πρωί ... Λοιπόν σας λέω δεν υπάρχει ούτε ένα κατάστημα ανοιχτό στο αεροδρόμιο. Τίποτε.» - Lucas Wojciechowski (@lucaswoj).

Εδώ πάει το «από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα». Ο εν λόγω κυριούλης ήταν στη συγκεκριμένη πτήση και τράβηξε μια «οθονιά» του δικτύου όπως φαινόταν στα άλλα τηλέφωνα.

«Αυτό δεν είναι αστείο», συνέχιζαν οι ξέφρενες ανακοινώσεις από την άλλη, «Είμαστε διατεθειμένοι να ανάψουμε τα φώτα και να ψάξουμε κάθε βαλίτσα μέχρι να το βρούμε». Να οργανωθούμε παιδιά, να οργανωθούμε, που λέει και το γνωστό ανέκδοτο.

Πέρα από την πλάκα, το συγκεκριμένο κινητό λόγω της «έντονα εκρηκτικής προσωπικότητάς του» έχει απαγορευθεί σε όλες τις πτήσεις - τουλάχιστον στην Εσπερία, γιατί εμείς αλλού τυρβάζουμε συνήθως - με αποτέλεσμα να δημιουργείται συναγερμός σε περίπτωση που παρατηρηθεί ότι κάποιος έχει ένα τέτοιο. Φανταστείτε ότι οι χρήστες που συνεχίζουν αμετανόητα να το χρησιμοποιούν δε μπορούν να πάρουν αεροπλάνο - εκτός κι αν αλλάξουν συσκευή για την πτήση τουλάχιστον.

note7 02

Έτσι, ο επιβάτης - που παραμένει άγνωστος για το καλό του - της πτήσης 358 της Virgin America από Σαν Φρανσίσκο για Βοστόνη, δημιούργησε συναγερμό καθώς, όταν είδαν το δίκτυο με όνομα “Galaxy Note 7_1097”, θεώρησαν ότι, όχι μόνο ήταν στην πτήση, αλλά ήταν και σε χρήση.

Παρά τις εκκλήσεις του πληρώματος και τις απειλές για ενδελεχή έρευνα - σύμφωνα με το BBC - κανείς δεν ερχόταν μπροστά «να δηλώσει ένοχος» κι έτσι ο κυβερνήτης αποφάσισε να στρέψει την πτήση εκτός πορείας και να προσγειωθεί στο Γουαϊόμινγκ.

Τελικά ο υπαίτιος της φασαρίας το ξανασκέφτηκε και εμφανίστηκε. Αποδείχτηκε λοιπόν ότι ήταν κάποιος που είχε «άσοφα» (σικ) ονομάσει το δίκτυο (wi-fi hotspot) της συσκευής του σε Samsung Galaxy Note 7.

Η τελική δήλωση της Virgin America όσον αφορά το περιστατικό, έλεγε,

«Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά του Samsung Galaxy Note 7 σε οποιαδήποτε πτήση μέσα σε όλα τα αεροπλάνα στις ΗΠΑ και η Virgin America ενεργά ειδοποιεί τους επιβάτες της ότι δεν θα πρέπει να φέρουν μια τέτοια συσκευή σε πτήση. λόγω αυτού, όταν το πλήρωμα είδε πιθανές ενδείξεις ύπαρξης μιας τέτοιας συσκευής μέσα στο αεροπλάνο, ενήργησαν με κάθε σοβαρότητα.»

Και κάπου εδώ η σοβαρότητα ξεψύχησε μέσα στο γενικό χάος.

note7 03

Δείτε ακόμη: Galaxy Note 7 - Βρέθηκε η αιτία των εκρήξεων, είστε περίεργοι να μάθετε;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status