Pokémon Go - Μετά από πολύμηνη αναμονή έρχεται στο Apple Watch

Pokémon Go - Μετά από πολύμηνη αναμονή έρχεται στο Apple Watch
ired.gr

Ήλθε το Pokémon Go επιτέλους και στο Apple Watch.

Τελικά, για τους φανατικούς του Pokémon Go, ήλθε η ώρα που έχει πια νόημα να αποκτήσουν ένα Apple Watch.

Πίσω στο Σεπτέμβρη, κατά τη μεγάλη εκδήλωση της Apple, η Niantic είχε πάρει το λόγο για λίγο δηλώνοντας ότι το παιχνίδι της θα ερχόταν και στο Apple Watch πριν το τέλος του 2016.

Το Pokémon Go έγινε διαθέσιμο και στο Apple Watch καθώς η εταιρία Niantic εξέδωσε το παιχνίδι της συλλογής τεράτων βάσει τοποθεσίας και για το ρολόι της Apple, στο App Store, επιτρέποντας έτσι τη διαχείριση των περισσότερων χαρακτηριστικών του παιχνιδιού χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξετε το τηλέφωνό σας.

Κι έτσι, η συλλογή και εκκόλαψη τεράτων γίνεται ευκολότερη από ποτέ.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το παιχνίδι σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά εκγύμνασης του ρολογιού ώστε να μετράει το περπάτημα και ψάξιμο για Pokémon σαν πρόγραμμα γυμναστικής.

Μάλιστα αυτό το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να κάνει τους παίκτες να ασχολούνται ακόμη περισσότερο με το παιχνίδι, που ήταν φέτος το καλοκαίρι η πιο δημοφιλής εφαρμογή που κατέβηκε από εκατομμύρια χρήστες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού λοιπόν στο Apple Watch, μεταξύ άλλων είναι:

  • Χρήση του παιχνιδιού και σαν εφαρμογή εκγύμνασης καθώς το gameplay θα μετράει σαν δραστηριότητα fitness.
  • Ειδοποιήσεις για Pokémon που είναι κοντά στον παίκτη.
  • Μέτρηση απόστασης προς εκκολαπτόμενα αυγά Pokémon και λήψη Candy με το Pokémon σύντροφό σας.
  • Ειδοποιήσεις και πληροφορίες για κοντινά PokéStops και συλλογή αντικειμένων από αυτά.
  • Ειδοποιήσεις για εκκόλαψη αυγών και μετάλλια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Niantic λέει πως για να πιάσεις ένα Pokémon θα χρειάζεσαι και πάλι το τηλέφωνό σου. Το Apple Watch θα λειτουργεί περισσότερο σαν μια υπέρ-ενισχυμένη έκδοση του Pokémon Go Plus, της επιπλέον συσκευής καρπού που έβγαλε η εταιρία για να βοηθάει περισσότερο στο παιχνίδι.

pokemon watch 02

«Το Apple Watch είναι ιδιαίτερα ταιριαστό με το Pokémon Go, χάρις σε αυτή τη δυνατότητα να συνδυάζει το παιχνίδι και τη φαντασία με την εξάσκηση και την εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου», δήλωσε η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού της Niantic σε ένα πρόσφατο blog post.

«Μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις το Pokémon Go στο Apple Watch, με σύντομα πατήματα στην οθόνη που βοηθούν να βρεις κοντινά Pokémon και να συλλέξεις αντικείμενα από PokéStops. Και άπαξ και βρεις ένα Pokémon, μπορείς να το πιάσεις με το τηλέφωνό σου.»

Το Pokémon Go στέλνει μια ειδοποίηση κάθε φορά που ένα Pokémon είναι κοντά. Σου επιτρέπει να κάνεις τα πάντα χωρίς να χρειάζεται να βγάλεις το τηλέφωνό σου. Μπορείς ακόμη να συλλέξεις αντικείμενα και να πάρεις πληροφορίες για ένα PokéStop ή ένα αυγό που έχει εκκολαφθεί κατευθείαν από την οθόνη του Apple Watch.

Και, ειλικρινά, αυτή είναι πιθανότατα και η πιο αξιόλογη εμπειρία παιχνιδιού που μπορείς να έχεις στο Apple Watch. Και βέβαια ο χρόνος παρουσίασης της συγκεκριμένης έκδοσης του παιχνιδιού από τη Niantic μέσα στην περίοδο των γιορτών, δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Γιατί έτσι, πάρα πολύς κόσμος θα σκεφτεί σοβαρά την απόκτηση ενός Apple Watch σαν δώρο στον εαυτό του και θα φροντίσει να εγκαταστήσει το παιχνίδι κάνοντάς το ίσως πάλι να εκτοξευτεί στην κορυφή των charts όπως έγινε και φέτος το καλοκαίρι και με το iPhone.

Και κάτι τέτοιο σημαίνει νέα κέρδη για την εταιρία.

Δείτε ακόμη: Τι είναι το Pokémon Go Plus και πού να το βρείτε

από Elichord