Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 - Όλα συνωμοτούν στο γεγονός πως θα είναι μοναδικό!

iPhone 8 - Όλα συνωμοτούν στο γεγονός πως θα είναι μοναδικό!
ired.gr

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που συντείνει στη μοναδικότητα του επερχόμενου επετειακού μοντέλου!

Οι φήμες συγκλίνουν όλο και περισσότερο στο γεγονός ότι η Apple θα παρουσιάσει τρία διαφορετικά μοντέλα iPhone το 2017 και με πιθανότερες ονομασίες iPhone 8 - για το κορυφαίο - και iPhone 7s για τα άλλα δύο - με λογικό να είναι το απλό 7s και το 7s Plus.

Αυτό όμως που θα κάνει τη μεγάλη εντύπωση όπως καταλαβαίνετε, είναι το iPhone 8 με μια εντελώς ξεχωριστή νέα σχεδίαση και χαρακτηριστικά που, άλλα τα περιμένουμε πολύ καιρό και άλλα ίσως δεν φανταζόμαστε καν. Και κάποια από αυτά, πιθανότατα δε θα υπάρχουν σε κανένα άλλο smartphone ως τώρα.

Τα μέχρι τώρα γνωστά είναι η όλο-γυάλινη σχεδίαση του εξωτερικού περιβλήματος, η κυρτή στα πλάγια AMOLED οθόνη, η ασύρματη φόρτιση και ο αισθητήρας αποτυπώματος κάτω από την οθόνη.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά που μέχρι στιγμής τα έχουμε δει σε άλλα smartphone μέχρις ενός σημείου και κάποια ακόμη τα περιμένουμε και σε άλλα κορυφαία smartphone που θα εμφανιστούν μέσα στο 2017 - όπως ο αισθητήρας Touch ID που ακούγεται ότι θα υπάρχει και στο Galaxy S8 κάτω από την οθόνη.

Όμως η Apple κρύβει έναν άσο κάτω από το μανίκι της για το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης, που δεν προβλέπεται να υπάρχει σε κανένα κινητό που έχει κυκλοφορήσει ως τα τώρα. Μια νέα αναφορά που εμφανίστηκε φέρνει περισσότερες ακόμη αποδείξεις ότι όντως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα ξεχωριστό σύστημα ασύρματης φόρτισης.

Όλες οι μέχρι τώρα συσκευές που φορτίζουν ασύρματα, πρέπει να ακουμπούν πάνω στην επαγωγική επιφάνεια του φορτιστή προκειμένου να γίνει η φόρτιση - κάτι που γίνεται ακόμη και με το Apple Watch, που χρειάζεται να «ενωθεί» μαγνητικά με τον “φορτιστή”, ακουμπώντας πάνω του.

Όμως το iPhone 8 προβλέπεται να αλλάξει τα δεδομένα, χάρη σε μια νέα τεχνολογία από την Energous, που θα του επιτρέπει να φορτίζεται ασύρματα από απόσταση χωρίς να ακουμπάει κάπου! Και κάτι τέτοιο θα επιτρέπει φυσικά στους κατόχους του να το χρησιμοποιούν ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται.

Νέες προσθήκες στο λογισμικό θα επιτρέπουν μάλλον και τη δημιουργία σχεδίων φόρτισης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα από μεριάς χρήστη.

Δείτε ακόμη: Ασύρματη φόρτιση με Qi

Και παρόλο που η Apple - ως συνήθως - δεν έχει ανακοινώσει κάτι, και βέβαια ούτε και η Energous, όλοι όσοι παρακολουθούν τις εταιρίες από κοντά έχουν αρχίσει να κάνουν τις συνδέσεις καθώς βλέπουν τις κινήσεις τους.
Ο αναλυτής Αγοράς, Louis Basenese, αποκάλυψε τη νέα αυτή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών από μια σημείωση στο Apple Insider.

Το ανώτερο στέλεχος της Apple, Billy Manning, που υπηρέτησε για επτά χρόνια σαν Διευθυντής Κανόνων Πιστοποίησης για την Apple, είναι τώρα στην ίδια θέση περίπου στην Energous. Ο Manning ήταν υπεύθυνος για την κατοχύρωση κανόνων πιστοποίησης για όλα τα προϊόντα της Apple με κυριότερα τα iPhone, iPad και iPod.

Η μετακίνησή του στην Energous έχει σκοπό να βοηθήσει την εταιρία να αποκτήσει επίσης τα κατάλληλα πιστοποιητικά για τα μελλοντικά της προϊόντα με κυριότερο αυτό της ασύρματης και εξ’ αποστάσεως φόρτισης.

Και αυτός δεν είναι ο μόνος σύνδεσμος μεταξύ των δύο εταιριών. Πριν από λίγες μέρες, η εταιρία Dialog ανακοίνωσε μια συμφωνία της με την Energous. Η Dialog θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να γίνει ένας από τους κύριους προμηθευτές της Energous.

Σε ανταμοιβή της η Energous θα έχει πρόσβαση στα κανάλια διαχείρισης και πωλήσεων της Dialog. Αν δεν το μαντέψατε ήδη, το 70% της Dialog ανήκει στην Apple.

Πέραν αυτών, η Energous έκανε συμφωνίες για συνεργασίες και με τις Foxconn και Pegatron, βασικούς συνεργάτες της Apple στην κατασκευή των iPhone, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα ασύρματης φόρτισης σε «μελλοντικά προϊόντα» τους.

Και τέλος, η Energous, είπε ότι περιμένει να δει τον αναμεταδότη ασύρματης φόρτισής της σε καταναλωτικά προϊόντα που θα εμφανιστούν «κατά τις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2017» (λέγε με Σεπτέμβριο).

Και τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια κάθε Σεπτέμβριο; Ελάτε τώρα, μην τα θέλετε όλα στο πιάτο ...

Δείτε ακόμη: iPhone 8 - H Foxconn δοκιμάζει την ευρείας εμβέλειας ασύρματη φόρτιση

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status