Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone - Αναδιπλούμενες οθόνες από την LG στο μέλλον;

iPhone - Αναδιπλούμενες οθόνες από την LG στο μέλλον;
ired.gr

Στο - όχι και τόσο μακρινό - μέλλον θα έχουμε μάλλον iPhone με οθόνη που διπλώνει στα δύο!

Το τμήμα παραγωγής οθονών της LG θα αρχίσει πολύ σύντομα τη μαζική παραγωγή οθονών OLED που διπλώνουν για τη χρήση σε smartphone από το 2018 κι έπειτα. Και θα προμηθεύσει τις Apple, Google και Microsoft σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτικο ιστότοπο ETNews.

Η LG έχει ήδη παρουσιάσει μερικές φουτουριστικές σχεδιάσεις κυρτωμένων και διπλωμένων οθονών σε πρωτότυπα τα τελευταία 3 χρόνια, όπου περιλαμβάνεται μια που μοιάζει με βιβλίο και μια άλλη που μπορεί να τυλιχτεί σαν ρολό όπως θα κάναμε σε ένα πάπυρο. Και τα δύο σχέδια εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα κύρτωσης των OLED οθονών σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μέχρι τώρα άκαμπτες LCD.

iphone screen 02

Πολλαπλές φήμες “δείχνουν” την Apple που θα παρουσιάσει ένα νέο iPhone με οθόνη OLED και γυάλινο περίβλημα του χρόνου σαν επετειακό μοντέλο για το iPhone, αλλά οι αναφορές λένε επίσης ότι η οθόνη αυτή θα είναι «απλώς» κυρτή κι όχι διπλωτή. Με περισσότερα από 10 πρωτότυπα iPhone στο στάδιο δοκιμών, ωστόσο, το τελικό σχέδιο μένει να αποκαλυφθεί όταν έλθει η ώρα.

Το ολοκαίνουριο σούπερ-ντούπερ μοντέλο θα έχει οθόνη τουλάχιστον 5,5 ιντσών - και ίσως και 5,8-6 ίντσες σύμφωνα με κάποιες φήμες. Μάλλον θα το λένε αντί για phablet ... padophlet αν φτάσει σε τέτοια μεγέθη. Για την ώρα η Samsung παραμένει μοναδικός προμηθευτής της Apple στον τομέα των OLED οθονών για το 2017, ενώ η LG μάλλον θα μπει στο χορό (μαζί με τη Sharp) από το 2018 και μετά.

iphone screen 03

Επιπλέον των κυρτών οθονών που θα καλύπτουν τα πλαϊνά του νέου iPhone, θα έχουμε και την απουσία του γνωστού φυσικού Home button που θα αντικατασταθεί με εικονικό κάτω από την οθόνη, κάτι που πια είναι δυνατό εφόσον η τεχνολογία υπάρχει και - όπως ακούγεται - θα χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ από τη Samsung στο νέο Galaxy S8 Edge.

Δείτε ακόμη: iPhone "X" - Μία από τις μελλοντικές εκδόσεις της συσκευής θα είναι αναδιπλούμενη;

Παραπέρα όμως, η Apple έχει καταθέσει ήδη και νέες πατέντες για οθόνη που διπλώνει στα δύο, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον της για μια νέα μελλοντική σχεδίαση-προσέγγιση. Η πατέντα περιγράφει το πώς μια οθόνη τέτοια, θα μπορεί να διπλώνει και ταυτόχρονα να επιτρέπει και στις δύο πλευρές της να είναι προσβάσιμες όταν η συσκευή είναι κλειστή (διπλωμένη).

Οι δύο πλευρές θα συνδέονται με ένα «μεντεσέ» όπως στα παλιότερα clamshell κινητά που θα τους επιτρέπει να περιστρέφονται σχετικά η μία προς την άλλη, ενώ εύκαμπτα τυπωμένα κυκλώματα θα διατηρούν την επικοινωνία μεταξύ τους.

iphone screen 04

Πέρα από όλα τα παραπάνω, υπάρχει και η πιθανή (αν όχι βέβαιη) αδυναμία της Samsung να προμηθεύσει τον απαραίτητο αριθμό OLED οθονών για το νέο iPhone, οπότε, οι LG - και ίσως η νεο-αποκτηθείσα από τη Foxconn, Sharp - μπορεί να μπουν νωρίτερα στο παιχνίδι αλλάζοντας έτσι το τοπίο. Και σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί οι διπλωτές OLED οθόνες να βρεθούν στο προσκήνιο πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Και το ενδιαφέρον είναι ότι, πέρα από την Apple, η Google και η Microsoft επίσης θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη «κολεγιά». Η Google από τη μία ενδιαφέρεται για χρήση οθονών που διπλώνουν σε επόμενα μοντέλα του Pixel smartphone της, όσο για τη Microsoft, είναι εντελώς γριφώδες το τι σκοπεύει να τις κάνει - εννοώ τόσο καλά που πήγε με τα κινητά.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, όπως το μάθαμε από το PhoneArena, είναι ότι οι οθόνες που διπλώνουν της LG, θα έχουν δικό τους μηχανισμό αυτοΐασης (!) που στην ουσία θα τους δίνει τη δυνατότητα να περιστρέφονται προς κάθε κατεύθυνση της συσκευής χωρίς να καταστρέφονται και η εικόνα να χάνει την ποιότητά της.

Δείτε ακόμη: Μια οθόνη τηλεόρασης που τυλίγεται σε ρολό από την LG

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status