Super Mario Run - Οι παίκτες παραπονούνται για μεγάλη κατανάλωση δεδομένων

Super Mario Run - Οι παίκτες παραπονούνται για μεγάλη κατανάλωση δεδομένων
ired.gr

Απρόσμενα μεγάλη κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας κάνει το δημοφιλές παιχνίδι καθιστώντας προβληματική τη χρήση του εκτός Wi-Fi.

Μια ανεξάρτητη ανάλυση του νέου «καυτού» παιχνιδιού της Nintendo, του γνωστού Super Mario Run, που έγινε 24 μόλις ώρες από την επίσημη παρουσίασή του στο κοινό, αποκάλυψε ότι το παιχνίδι καταναλώνει τα δεδομένα με ρυθμούς «φαγάνας» μοιάζοντας με παιχνίδια που έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά.

Σύμφωνα με το AppleInsider, παρόλο που οι αρχικές αναφορές από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην Apple προειδοποίησαν για καταναλώσεις του επιπέδου των 75 ΜΒ την ώρα, σε συνεχές παιχνίδι, μετέπειτα εκτιμήσεις ήταν περισσότερο συντηρητικές κατεβάζοντας το ποσό στα 40-60 ΜΒ την ώρα σύμφωνα με αναφορές που εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως δείχνουν οι αναφορές όμως, θα υπάρξουν αυξημένα ποσά κατανάλωσης δεδομένων τις πρώτες μέρες, λόγω των πλούσιων σε γραφικά επιπέδων που θα πρέπει να κατεβάσουν οι παίκτες με το πέρας του αρχικού «εκπαιδευτικού» επιπέδου. Ωστόσο, εκτεταμένες δοκιμές που έγιναν από το AppleInsider, έδειξαν ότι κάτω από εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες, σε δίκτυα 4G LTE, το παιχνίδι δεν κατανάλωσε, ακόμη και τότε, τα προϋπολογισθέντα 75 ΜΒ.

Αυτό που στην πραγματικότητα δημιούργησε το πρόβλημα και κάποιοι παίκτες παρατήρησαν υπερβολική κατανάλωση δεδομένων, ήταν ο φόρτος που δέχθηκαν οι σέρβερ της Nintendo από τους χρήστες και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στη μαζική ζήτηση. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετοί χρήστες να χρειαστεί να ξανακατεβάσουν ολόκληρα πακέτα πάνω από μία φορές, γιατί γινόταν διακοπή λόγω φόρτου στους κεντρικούς σέρβερ της εταιρίας.

Σαν αποτέλεσμα, είχαμε πολλούς χρήστες να πρέπει να καθυστερούν στο κατέβασμα του παιχνιδιού και τα δεδομένα να καταναλώνονται φτάνοντας το αστρονομικό νούμερο των 150 και πάνω ΜΒ την ώρα και αυτά μέσα στην πρώτη ώρα.

Για να πάρουν μια ιδέα του τι συνέβαινε πίσω από «τη σκηνή» οι δοκιμαστές του AppleInsider αποφάσισαν να ερευνήσουν τις τάσεις αυτές του Super Mario Run στην κατανάλωση δεδομένων ζητώντας τη βοήθεια των συνεργατών του Apple App Store - που, με τη σειρά τους, παραδέχθηκαν ότι υπήρχε διαφορετική κατανάλωση ανά παίχτη. Οι ίδιες πηγές όμως, ανέφεραν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ελαφρά όταν η αρχική ζήτηση, που έπεσε μαζεμένη στους σέρβερ της Nintendo, σταθεροποιηθεί.

«Το παιχνίδι είναι ‘πολυλογάδικο’», είπαν στο AppleInsider, εννοώντας ότι «η Nintendo έχει κάνει μεγάλα πακέτα δεδομένων που ‘πάνε κι έρχονται’ μεταξύ αποστολέα-παραλήπτη κι αν ένα από αυτά αποτύχει, θα συνεχίσει να “προσπαθεί” για κάμποση ώρα πριν σταματήσει τη μετάδοση, καταναλώνοντας δεδομένα άδικα.»

Σε περίπτωση που το ξεχάσατε, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στην προηγούμενη έκδοση παιχνιδιού των Nintendo και Niantic, το επίσης πολύ δημοφιλές Pokémon Go, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η αρχική ζήτηση και για αυτό το παιχνίδι έφτασε «στα ουράνια» καταλήγοντας σε παράπονα για συνεχή κρασαρίσματα και υπερβολική κατανάλωση δεδομένων - μέχρι που η Niantic επέκτεινε τη βάση των σέρβερ της.

Άρα ποια είναι η λύση μέχρι να μπορέσει η Nintendo να σταθεροποιήσει τη ζήτηση στους σέρβερ της, παίζετε σε Wi-Fi δίκτυο, τι άλλο; Αυτό ακριβώς είπε η πηγή πληροφοριών στην Apple. «Αν δεν είστε στο Comcast cap που μπορείτε από εκεί κι έπειτα να παίζετε χωρίς προβλήματα, τότε καλύτερα να παίζετε σε δίκτυο Wi-Fi».

Δείτε ακόμη: Super Mario Run - Τι μας άρεσε και τι όχι στο δημοφιλές παιχνίδι

από Elichord