Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook Messenger - Μπορείτε πια να κάνετε ομαδικές βίντεο-κλήσεις

Facebook Messenger - Μπορείτε πια να κάνετε ομαδικές βίντεο-κλήσεις
ired.gr

Ήλθαν τα GROUP VIDEO CALLS στον Messenger.

Μια από τις πιο περιζήτητες λειτουργίες για τον Facebook Messenger εδώ και καιρό - οι ομαδικές βίντεο κλήσεις - ήλθε επιτέλους μέσω μιας τελευταίας ενημέρωσης της εφαρμογής.

Μέχρι και έξι άτομα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε μια βίντεο-κλήση, αλλά το Facebook δε θέλει να πιέσει τους πάντες να συμμετέχουν στη νέα λειτουργία. Όπως είπε ο διευθυντής Andrew Song (Αντρέας Τραγούδης), δεν είναι όλοι «έτοιμοι για βίντεο-κλήσεις».

«Σχεδιάσαμε το χαρακτηριστικό έχοντας τα κινητά κατά νου», είπε ο Τραγούδης, συγγνώμη ο Song. «Προσπαθούσαμε να υπολογίσουμε πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα διασκέδασης κατά τη χρήση του από μια ομάδα ατόμων. Το να είναι ικανοί να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και να έχουν την ενέργεια που θα είχαν αν ήσαν σωματικά παρόντες, είναι αυτό που θέλαμε να πετύχουμε.»

Αν η βίντεο κλήση δεν μπορεί να δεχτεί άλλους, ή αν, για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να συμμετέχετε, μπορείτε ωστόσο να την παρακολουθείτε και να ανταποκρίνεστε με μηνύματα γραπτά ή φωνητικά. Η εταιρία λέει ότι μπορούν μέχρι 50 άτομα να παρακολουθούν κατ’ αυτό τον τρόπο μια βίντεο-κλήση και να στέλνουν «σήμα μέσω φωνής» ή να στέλνουν και μηνύματα κειμένου.

Θα πρέπει να δημιουργήσει κανείς μια ομάδα, ή να είναι ήδη σε κάποια, για να μπορεί να ενεργοποιήσει το εικονίδιο ομαδικής κλήσης - το κάθε άτομο θα συνδέεται όταν είναι έτοιμο, με ένα πάτημα και θα μπορεί κάποιος να καλεί συγκεκριμένα άτομα ή όλη την ομάδα.

Η ομάδα του Messenger προσφάτως έβγαλε μια ενημέρωση που βελτιώνει την εφαρμογή της κάμερας και εισήγαγε τρισδιάστατα εφέ, αυτοκόλλητα και μάσκες που μπορούν να προστεθούν σε φωτογραφίες και βίντεο - όπως γίνεται και στο Snapchat. Αυτά τα 3D εφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο κατά τη βίντεο-κλήση. Η λειτουργία είναι άμεσα διαθέσιμη για το iOS και θα έλθει σύντομα και στο Android.

Ο Song λέει ότι η ομάδα εστιάζεται στους επόμενους ένα δισεκατομμύριο χρήστες της πλατφόρμας και πιστεύει ότι οι πρόσφατες λειτουργίες που προστέθηκαν, όπως τα Instant Games, και Instant Video είναι χαρακτηριστικά κλειδιά στην προσέλκυση νέου κοινού ενώ ταυτόχρονα καλύπτεται και το ήδη υπάρχον.

Η νέα λειτουργία των ομαδικών βίντεο κλήσεων θα παρουσιαστεί παγκόσμια για το iOS και το Android.

Δείτε ακόμη: Facebook Messenger - Εξαιρετικά Κόλπα που πρέπει να δοκιμάσετε

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status