Έχετε Apple Watch; Κάνετε εύκολα, “απομακρυσμένη” εγγραφή ήχου

Έχετε Apple Watch; Κάνετε εύκολα, “απομακρυσμένη” εγγραφή ήχου
ired.gr

 Με ένα app, μπορούμε να εγγράψουμε ήχο, ακόμα και από ένα άλλο δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε το με προσοχή!

Εισαγωγή

Ως εισαγωγή, πιστεύω πως θα έπρεπε να κάνουμε δύο σημαντικές διευκρινίσεις:

  • Αυτό που θα δείξουμε, μπορεί να γίνει και χωρίς το ρολόι. Η διαφορά είναι πως με τον τρόπο που θα σας παρουσιάσουμε, θα μπορείτε κάθε φορά εσείς να επιλέγετε τα χρονικά σημεία της εγγραφής που σας ενδιαφέρουν και δεν θα χρειάζεται να εγγράφετε ήχο με τις ώρες για να “τσακώσετε” το επιθυμητό σημείο. Επίσης, δεν χρειάζεστε άμεση πρόσβαση στο iPhone για να το ενεργοποιήσετε, οπότε δεν χρειάζεται να έχετε πατήσει το “rec” από πριν.
  • Χρησιμοποιήστε το με σύνεση. Σκεφτείτε από πριν, πως μερικές φορές ίσως να είναι καλύτερα να ΜΗΝ γνωρίζουμε κάποια πράγματα που αναφέρονται για εμάς. Προτείνεται περισσότερο για εργασιακά περιβάλλοντα ή και για προσωπικά, όταν η/ο πρώην αποκαλείται πλέον από εμάς ως “συγχωρεμένος/η”...

Η διαδικασία

Θα εγκαταστήσουμε μία δωρεάν εφαρμογή στο iPhone μας, η οποία θα εγκατασταθεί αυτόματα και στο ρολόι μας.

Αμέσως μετά, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε εγγραφή ήχου στο iPhone, δίνοντας την “εντολή” από το ρολόι, από ένα σημείο εντός εμβέλειας.

Η εγγραφή μπορεί να συνεχιστεί και όταν το ρολόι μας θα είναι εκτός εμβέλειας και μπορούμε να τη σταματήσουμε όταν θα πλησιάσουμε και πάλι το τηλέφωνο.

Διαβάστε επίσης: Ηχογραφείστε τις συνδιαλέξεις σας με το iPhone

Πάμε;

  • Κατεβάζουμε στο iPhone μας το app “Συσκευή Εγγραφής Φωνής”, από το App store
  • Αμέσως μετά, βεβαιωνόμαστε πως έχει εγκατασταθεί και στο Apple Watch μας
  • Ανοίγουμε την εφαρμογή (το iPhone μας μπορεί να βρίσκεται και σε διπλανά δωμάτια, αρκεί να είναι εντός εμβέλειας σύνδεσης των δύο συσκευών - εμείς μπορεί απλά να έχουμε πάει στην τουαλέτα ή στο διπλανό δωμάτιο και να έχουμε αφήσει το iPhone μας στο τραπέζι, ή στην τσάντα / σακίδιό μας)
  • Από τα δύο εικονίδια που εμφανίζονται, επιλέγουμε αυτό του τηλεφώνου
  • Πατάμε το εικονίδιο της εγγραφής
  • Όταν ολοκληρώσουμε την “αποστολή” μας, πατάμε το “stop” (στο ενδιάμεσο, δεν χρειάζεται οι δύο συσκευές να είναι κοντά μεταξύ τους)
  • Η εγγραφή είναι στο iPhone μας και με την ησυχία μας, σε κάποιο ήσυχο χώρο, μπορούμε να την ακούσουμε

apple watch01 02

Ασφαλώς, η συγκεκριμένη εφαρμογή κάνει πολλά περισσότερα. Μπορούμε από τις ρυθμίσεις της να επιλέξουμε το format του ήχου (αν και η προεπιλογή σε mp3 είναι μια χαρά), να μοιραστούμε τις εγγραφές μας, κυρίως όμως, να κάνουμε εγγραφή απ’ ευθείας στο ρολόι, με την επιλογή του αντίστοιχου εικονιδίου.

apple watch03 04

Επίλογος

Η εφαρμογή είναι καλή και αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για ηχογράφηση στο έξυπνο ρολόι μας. Κάποια εξτραδάκια της, όπως η εγγραφή απ’ ευθείας στο iPhone, της προσδίδουν προστιθέμενη αξία, τονίζω όμως και πάλι πως χρειάζεται προσοχή: ποτέ δεν ξέρουμε τι θα ακούσουμε και αν αυτό μπορούμε να το “αντέξουμε”.

Απολαύστε υπεύθυνα!

από Kostthem