Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone - Ένα αξεσουάρ που θα κάνει το 360ο βίντεο, παιχνίδι

iPhone - Ένα αξεσουάρ που θα κάνει το 360ο βίντεο, παιχνίδι
ired.gr

Με το νέο αξεσουάρ της Giroptic για την κάμερα του iPhone, θα μπορείτε να κάνετε ζωντανό streaming 360ο βίντεο και πολλά άλλα.

Η Giroptic σκοπεύει να μετατρέψει το iPhone μας σε ένα σταθμό λήψης και ζωντανού streaming 360ο φωτογραφιών και βίντεο, με ένα απλό αξεσουάρ και τη συνοδευτική εφαρμογή του. Το Giroptic iO
είναι μια 360 μοιρών κάμερα που συνδέεται στο iPhone ή iPad μας και τους δίνει δυνατότητες λήψης φωτό ή βίντεο 360 μοιρών.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη κάμερα 360 μοιρών της Giroptic, την 360cam, το iO σκοπεύει να συνδέσει τις δυνατότητες μιας κάμερας 360ο με τις ικανότητες ενός smartphone όπως το iPhone - μαζί με τη ζωντανή μετάδοση - προσθέτοντας μια κάμερα διπλού φακού συνδεδεμένη στη θύρα lightning της συσκευής.

Το iO χρησιμοποιεί δύο πολύ φωτεινούς φακούς f/1.8 (σαν αυτόν του iPhone 7) για τη λήψη 360ο βίντεο κάνοντας πλήρη οριζόντια και κάθετη κάλυψη του χώρου που μας περιβάλλει. Η ανάλυση του βίντεο είναι full HD (1080P) στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ οι φωτογραφίες είναι ανάλυσης 3.840 pixel.

360 video 02

Η εφαρμογή της Giroptic συνδυάζει τα δεδομένα που δέχεται από τους δύο φακούς σε πραγματικό χρόνο κάνοντας εφικτή τη ζωντανή μετάδοση μέσω συμβατών πλατφορμών ζωντανού streaming (π.χ. YouTube, Facebook). Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο και τη μετέπειτα αποστολή τους όπου επιθυμούμε (πέραν του live).

«Το Giroptic iO μας παρέχει ταυτόχρονα μια φιλική προς το χρήστη κάμερα και μια νέα πλατφόρμα υπηρεσιών», είπε ο Richard Ollier, ιδρυτής και CEO της εταιρίας. «Δημιουργούμε μια απλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και αφαιρούμε τα μέχρι τώρα εμπόδια όπως την πολύπλοκη επεξεργασία, τη χρονική καθυστέρηση, την μεγάλη υπολογιστική διεργασία και την ασυμβατότητα με τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα».

360 video 03

Το Giroptic iO συνδέεται στη θύρα lightning του iPhone ή iPad - οπότε πρέπει να κρατάμε τη συσκευή ανάποδα - παρόμοια όπως και με την Insta360 Nano. Με αλουμινένιο περίβλημα, το iO, ζυγίζει 700 γραμμάρια και εξέχει περίπου 9 εκατοστά από την κορυφή του iPhone/iPad μας. Έχει δική της μπαταρία κι έτσι δεν αδειάζει τη μπαταρία της συσκευής μας.

Σε δοκιμές που έγιναν φάνηκε το πόσο γρήγορα συνδέεται η κάμερα με το iPhone - εκκινεί σχεδόν αμέσως η εφαρμογή μόλις τη συνδέσουμε στη θύρα lightning. Βέβαια, σε αντίθεση με τις αυτόνομες κάμερες 360ο δεν λειτουργεί χωρίς τη σύνδεση με το iPhone/iPad. Όμως έχει πολύ καλύτερη απόδοση από τις άλλες κάμερες του είδους που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται τη σύνδεση με το κινητό για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους (αν την κάνουν).

360 video 04

Δείτε ακόμη: 360° βίντεο - Ο απόλυτος οδηγός

Το σημαντικότερο (κι εκεί που πολλές από τις άλλες κάμερες αποτυγχάνουν οικτρά) είναι ο διαμοιρασμός του περιεχομένου που συλλαμβάνεται, με τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα που γίνεται σχεδόν αυτόματα και χωρίς προσπάθεια από μεριάς χρήστη.

Αν και χρησιμοποιεί δύο φακούς, αντί για τρεις όπως η αδελφή της 360cam, ωστόσο, η ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο που συλλαμβάνει είναι ίδια, αν όχι καλύτερη και η εταιρία είναι πολύ περήφανη για την τεχνολογία σύνδεσης των δεδομένων των δύο φακών από την εφαρμογή.

360 video 05

Δείτε δείγματα των καταπληκτικών πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών στον ιστότοπο της Giroptic

360 video 06

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status