Samsung Galaxy S8 Edge - Έρχεται χωρίς είσοδο ακουστικών

Samsung Galaxy S8 Edge - Έρχεται χωρίς είσοδο ακουστικών
ired.gr

Για άλλη μια φορά η Apple έδειξε το δρόμο και οι υπόλοιποι ακολουθούν πειθήνια.

Θα είναι άραγε το 2017 πιο «φιλικό» για τη Samsung και τα Galaxy smartphone της; Έτσι φαινόταν να είναι το 2016 μέχρι να έλθει η πανωλεθρία με το Galaxy Note 7 (που μπορεί και να είναι το τελευταίο της σειράς), που επισκίασε ακόμη και την επιτυχία του Galaxy S7.

Και καθώς η Samsung προσπαθεί να επιδιορθώσει τη ζημιά και ετοιμάζεται να παρουσιάσει το καινούριο Galaxy Edge S8, μια νέα φήμη παρουσιάστηκε κατ’ αποκλειστικότητα από το Sammobile που λέει ότι το νέο Galaxy Edge S8 θα μας έλθει ΧΩΡΙΣ θύρα ακουστικών 3,5 mm.

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Ή, με δυο λόγια, πρώτα κοροϊδεύουμε και φωνάζουμε και μετά ακολουθούμε σα να μη συμβαίνει τίποτε.

Και μαζί λέγεται ότι θα ακολουθήσει και το γνωστό home button (που κάνει τα κινητά της Samsung να μοιάζουν αντίγραφα των κινητών γνωστής εταιρίας από το Cupertino - ο νοών νοήτω).

Λόγω του ότι όμως ο κόσμος θέλει συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες και μικρότερα συνολικά μεγέθη, μια καλή κίνηση είναι η αφαίρεση του φυσικού home button και ίσως και του (άχαρου) logo της εταιρίας που είναι στην κορυφή της οθόνης του κινητού.

Κι από τη στιγμή που το Android έχει εικονικά πλήκτρα εδώ και πολλά χρόνια και το πλήκτρο αναγνώρισης αποτυπώματος δε χρειάζεται να είναι φυσικό πλήκτρο και ούτε να είναι στην πρόσοψη, το 2017 μπορεί να αποδειχτεί το έτος που τα Galaxy Edge θα παρουσιάσουν μια εντελώς νέα σχεδίαση.

Η αφαίρεση της θύρας εισόδου ακουστικών 3,5 mm θα σημάνει τη χρήση της θύρας USB-C σαν μοναδικής θύρας εισόδου ακουστικών - όπως ... iPhone - και το ότι θα είναι αδύνατη η φόρτιση της συσκευής και η ακρόαση μουσικής ταυτόχρονα - όπως ... iPhone (πάλι).

Μου ξέφυγε κάτι εδώ Samsung; Εσύ δεν έκανες ολόκληρη καμπάνια για την θύρα ακουστικών του (πολύπαθου και άκλαυτου) Note 7; Με εκείνο το δηλητηριώδες σχόλιο του τύπου «Έχει όμως headphone jack». Και μετά ... «μπουμ».

Μήπως κατάλαβαν εκεί στη Samsung ότι το να θες λεπτό smartphone, μεγάλη μπαταρία ΚΑΙ θύρα ακουστικών μαζί καταλήγει σε ... εκρηκτικούς συνδυασμούς; Μάλλον, αν πιστέψουμε αυτά που ακούγονται (όλο και πιο πολύ) για την αφαίρεση του headphone jack στο Galaxy Edge S8.

Δείτε ακόμη: Galaxy Note 7 - Βρέθηκε η αιτία των εκρήξεων, είστε περίεργοι να μάθετε;

Και αν σκεφτούμε ότι το δρόμο ήδη ακολούθησαν οι Motorola και HTC και μάλλον ετοιμάζονται όλο και περισσότεροι, τότε είναι πιθανόν ότι θα την ξεχάσουμε για πάντα τη θύρα ακουστικών και μαζί τα ακουστικά με το «καρφάκι» που γνωρίζαμε. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Apple (για άλλη μια φορά).

Τελικά ήθελε όντως κουράγιο για να κάνει η Apple πρώτη το βήμα, να τ’ ακούσει από όλους, να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν κάποιοι και τελικά να ακολουθήσουν όλοι.
Το έχουμε ξαναπεί: έτσι έγινε και με τον οδηγό δισκέτας τον οδηγό CD/DVD το σκληρό δίσκο (η Apple τον εισήγαγε πρώτη) και πάει λέγοντας.

Στο χώρο της τεχνολογίας όμως, κάποιοι βγάζουν το ψωμί τους γκρινιάζοντας χωρίς λόγο. Anyways ...Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τις δικαιολογίες της Samsung όταν παρουσιάσει το Galaxy Edge S8 έχοντας κάνει κάτι τέτοιο.

«Αχέμ (ξερόβηχας) χρειάστηκε κουράγιο να κάνουμε ό,τι είχε κάνει η Apple ...»

Άραγε θα βάλουν κι αυτοί κάποιο αντάπτορα για προσαρμογή των παλιών ακουστικών στη θύρα USB-C; Και τι θα γίνει με την ταυτόχρονη φόρτιση και ακρόαση μουσικής; Προβλέπεται οι εταιρίες ανταπτόρων να γίνουν πλούσιες τελικά. Και μαζί με την κυκλοφορία του νέου MacBook Pro, μια νέα εποχή για τις απανταχού εταιρίες κατασκευής «dongles» μόλις ανέτειλε.

Βέβαια, κάποιοι αρθρογράφοι που είναι Pro-Samsung κάνουν ήδη την ανάγκη φιλοτιμία (ή αλλιώς κάνουν γαργάρα αυτά που έγραφαν πριν λίγο καιρό) και προσπαθούν ήδη να μας πείσουν σπεκουλάροντας το πόσο καλό θα είναι που θα αφαιρεθεί η θύρα ακουστικών και άλλα ηθικοπλαστικά.

Μπράβο ρε Apple ... Ήθελε τελικά κουράγιο το να χαράξεις το δρόμο προς το μέλλον για άλλη μια φορά είτε ήταν σωστή η κίνησή σου είτε όχι. Μαγκιά σου.

Δείτε ακόμη: Ο πραγματικός λόγος που η Apple θέλει να «ξεφορτωθεί» την υποδοχή ακουστικών

από Elichord